Almanya’da en çok ‘tükenmişlik sendromu’ artmış

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da en çok ‘tükenmişlik sendromu’ artmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2019 16:31

Almanya’da DAK adlı sigorta şirketinin yaptığı araştırma, son 20 yılda psikolojik hastalıklar nedeniyle çalışamaz raporu alanların sayısının üç kat arttığını ortaya çıkardı. Psikolojik hastalıklar arasında tükenmişlik sendromu başı çekerken depresyon ve uyum sorunu da en çok rapor alınan hastalıklar arasında yer aldı.

Haberin Devamı

SİGORTA şirketi 1997 yılından 2017 yılına kadar geçen 20 yıllık sürede psikolojik hastalıklar nedeniyle işe gidemeyen çalışanların durumunu araştırdı. Araştırmanın sonucuna göre 1997 yılında rapor alıp işe gidemeyenler arasında psikolojik nedenleri gösterenlerin oranı sadece binde 7 iken bu oran 2017 yılında yüzde 2.5’e yükseldi.

‘ARTIK TABU DEĞİL’
Araştırmada, çalışanların en çok tükenmişlik sendromu, depresyon ve uyum sorunu gibi psikolojik hastalıklar nedeniyle rapor aldığı da ortaya çıktı. DAK Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Storm, sayının yükselmesinde açık toplum etkisinin de bulunduğunu belirterek, “Artık hastalarla doktorlar geçmiş yıllara göre hastalıklar ilgili daha rahat konuşabiliyorlar. Bu konu artık tabu değil. Bunun da rakamın yüksek olmasında etkisi var” dedi.

BAKMADAN GEÇME!