Almanya’da eleman açığı zirve yaptı!

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da eleman açığı zirve yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 15:08

Almanya’da ikinci çeyreğin sonunda 1.93 milyon iş ilanı, çalışacak eleman bekliyor. Hemen hemen tüm sektörlerde personel ihtiyacı arttı.

Haberin Devamı

ALMANYA’daki eleman açığı sayısı yılın ilk çeyreğinde 1.74 milyona ulaşmıştı. Yılın ikinci çeyreğinde ise sayılar yeni zirveye ulaştı.
İş gücü Piyasası ve Meslek Araştırma Enstitüsü (IAB), nisan ve haziran ayları arasında 1.93 milyon açık pozisyon kaydetti. Edinilen bilgiye göre, bu pozisyonların işe başlama tarihleri, 1.47 milyonu ‘hemen veya mümkün olan en erken tarihte’, 458 bini ise ‘daha geç bir tarih” olarak belirlenmişti.

TÜM SEKTÖRLERDE ELEMAN İHTİYACI VAR
Batı Almanya’da 1.18 milyon ve Doğu Almanya’da 292 bin pozisyonun hemen doldurulması gerekiyordu. IAB araştırmacısı Alexander Kubis, “Şirketlerden verilen bilgilerde nitelikli işçi ve vasıfsız işçi sıkıntısı açıkça görülüyor. Yılın ilk yarısında neredeyse tüm sektörlerde personel ihtiyacı arttı. İş gücü piyasası, iş için yüksek bir talebin sinyalini veriyor, ancak yakın gelecek için, örneğin Rusya’dan gaz transferinin olası bir şekilde durdurulması gibi ciddi riskler var.” İş anketi, enstitü tarafından belli aralıklarla yapılan ve iş bulma kurumlarına bildirilmeyen işler de dahil olmak üzere, işletmelerden alınan bilgilerin incelenmesine dayanıyor. İş gücü Piyasası ve Meslek Araştırma Enstitüsü’ne göre 2022’nin ikinci çeyreğinde anket için ekonominin tüm sektörlerinden yaklaşık 7 bin 500 işverenden yanıt alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!