Almanya yine sonuncu oldu

Güncelleme Tarihi:

Almanya yine sonuncu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 11:31

İngiltere’nin Liverpool kentinde bu yıl 67’ncisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsveçli şarkıcı Loreen birinci olurken, Almanya yine sonuncu oldu.

Haberin Devamı

İSVEÇ’ten şarkıcı Loreen, ‘Tattoo’ adlı şarkısıyla 2012 yılında Azerbaycan’da kazandığı zaferden sonra ikinci kez Eurovision birincisi oldu. Yarışmada Finlandiya’dan Käärijä ‘Cha Cha Cha’ ile ikinci, İsrail’den Noa Kirel ‘Unicorn’ adlı şarkısıyla üçüncü sırada yer aldı. Almanya’yı ise Lord Of The Lost adlı grup ‘Blood & Glitter’ şarkısıyla temsil etti. Ancak kostümleri ve iddialı sahne şovlarına rağmen başarılı olamadı.

Almanya yine sonuncu oldu

18 PUAN ALABİLDİ
Eurovision yarışması öncesinde tahminler o kadar kötü olmasa da Alman grup, sadece 18 puanla 26’ncı sırada yer aldı. Almanya’ya jüriden 3, seyircilerden ise sadece 15 puan geldi. Alman televizyonunda yarışmayı sunan Barbara Schöneberger, “2022’dekinden en az üç kat daha fazla puan!” diyerek yenilgiyi biraz hafifletmeye çalıştı. O dönemde Almanya sadece 6 puan alabilmiş ve tablonun en altında yer almıştı.
Alman medyası da sonuca şaşırdı. Lord of the Lost’un iyi bir kostüm ve dikkat çeken makyajının yanı sıra Rammstein grubunu andıran sahne performansıyla bu kadar kötü sonuç almasının beklenmediği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!