Almanya Xavier Naidoo’yu tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya Xavier Naidoo’yu tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 09:45

Almanya ilk defa halkına sormadan Eurovision şarkı yarışmasına katılacak sanatçısını seçti.

Haberin Devamı

İsveç’in Stockholm kentinde Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan 61’inci Eurovision şarkı yarışmasında Almanya’yı Soul müziğin önde gelen yorumcularından Afrika- Hindistan kökenli Xavier Naidoo (44) temsil edecek.

Sanatçı Naidoo, şarkılarında homofobi, sağ popülist ve provoke edici yorumlarından dolayı yine eleştirilerin hedefi oldu. 

18 Şubat 2016 tarihinde yapılacak finalde, soul yorumcu Xavier Naidoo’nun hangi şarkıyı seslendireceğine ise halk oylamasıyla karar verecek.

Alman basını, halk arasında eleştiri ve yorumlara rağmen sanatçının finalde Almanya’yı temsil etmekten çok mutlu olduğunu belirtiyor. Bu arada sosyal paylaşım sitelerinde sanatçı Xavier Naidoo’yu eleştirenlerin sayısı ise giderek büyüyor. 

Almanya’nın Mannheim kentinde ‘Söhne Mannheims’ müzik grubunun kurucusu olan sanatçı Xavier Naidoo, müziğe küçük yaşlarda kilise korosunda başladı. 1993 yılında Amerika ve daha sonra Almanya’da müzik çalışmalarına devam etti. 1998 yılında ‘Nicht von dieser Welt’ albümü 1 milyondan fazla sattı.

Hit şarkıları arasında ‘Telegram für X’, ‘Danke für Zuhören’ gibi çok sayıda eseri bulunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!