Almanya renkli kalacak

Güncelleme Tarihi:

Almanya renkli kalacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2024 18:39

Almanya’da aşırı sağa karşı düzenlenen gösterilere hafta sonunda da devam edildi. Aralarında ‘Fridays four Future’ (Gelecek için Cumalar) iklim koruma hareketinin de bulunduğu 40’a yakın örgüt öncülüğünde Hamburg’da düzenlenen gösteriye, 50 binden fazla kişi katıldı.

Haberin Devamı

Hamburg kent merkezinde 8 Şubat’ta düzenlenen gösteri 180 bine yakın kişinin katılması nedeniyle organizatörler tarafından polisin önerisi üzerine eken sonlandırılırken, bu kez sorun yaşanmadı. Ellerinde “Bizim sloganımız dayanışmadır”, “Almanya renkli kalacak”, “Ben aşırı sağa karşıyım” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, sağ popülist AfD mensubu politikacıların katıldığı Potsdam’daki gizli toplantıda, milyonlarca göçmen kökenliyi sınır dışı etme, hatta bir Afrika ülkesine sürme planlarını protesto ettiler. Hamburg’un yanı sıra Berlin, Kiel, Celle, Potsdam, Dresden ve bazı başka kentlerde de gösteriler düzenlendi.
Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Neubrandenburg kentindeki ‘Konser Kilisesi’nde (Konzertkirche) ise ‘Suskunluğa karşı, Yahudi karşıtlığına karşı’ sloganıyla müzikli protesto etkinliği düzenlendi. Mecklenburg-Vorpommern Başbakanı Manuel Schwesig’in açılışını yaptığı müzikli etkinlikte piyanist Igor Levit’e başka sanatçılar da eşlik etti. Konserin ardından yabancı düşmanlığına ve aşırı sağa karşı düzenlenen uyarı nöbetine de 800’ün üzerinde kişi katıldı. Cumartesi günü başta Stuttgart olmak üzere Almanya’nın çeşitli kesimlerinde aşırı sağa karşı düzenlenen gösterilere on binlerce kişi katılmıştı.

Almanya renkli kalacak

Almanya renkli kalacak


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!