Almanya mülteci yasasını değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya mülteci yasasını değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 16:51

Mülteci akınına uğrayan Almanya, mülteci yasalarında değişiklik planlıyor. Hazırlığı süren yasa tasarısına sınır dışı edilme kolaylaştırılıp, uyum sağlayanların ise desteklenmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Federal İçişleri Bakanlığı yeni mülteci yasası üzerinde çalışmalar başlattı. Bakanlık yürürlükteki mülteci ve iltica yasalarının sertleşmesi yönünde hazırlıklara başlattı. Harekete geçen bakanlık, yürürlükteki mülteci yasalarında yer alan bir çok hakkın kısıtlanmasını planlıyor. Şimdiye kadar ülkeye gelen mültecilere ilk anda para yardımı yapılırken, bunun yerine ihtiyaç duyduğu malzeme yardımının yapılması öngörülüyor.

SINIR DIŞILAR HIZLANACAK

Almanya iltica başvurusu yapanlara barınma ihtiyacı dışında aylık 140 Euro cep harçlığı veriyor. Bu uygulamanın kaldırılması şimdi gündemde. Yasada yapılacak bir diğer değişiklik ise sınır dışı edilmelerin hızlandırılması. İltica başvurusu ret edilenlerin sınır dışı edilecekleri kendilerine bildirilmeden uygulanmasının yolunun açılması da üzerinde çalışılan yasa tasarısında yer alacak. Hazırlıkları süren tasarıya, iltica başvurusu kabul edileceği tahmin edilenlerin çalışmalarının önü açılacak.

Haberin Devamı

12 BİN GÖÇMEN BEKLENİYOR

Öte yandan Almanya'ya bu hafta sonu yine mülteci akını bekleniyor. Yetkililer, Hırvatistan'a ulaşan ve bu ülkeden geçip Slovenya ve Avusturya'ya gelen yaklaşık 12 bin mültecinin daha Almanya'ya giriş yapacağını tahmin ediyor. Son haftalarda artan mülteci sayısı nedeniyle açıklama yapan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, ülkesine gelen her mültecinin başvurusunun kabul edilmeyeceğinin mesajını “Biz herkese vatan olamayız” sözleriyle verdi.

BİRLİK MESAJI

Gabriel, mülteciler nedeniyle yaşanacak sorunları birlikte hareket edilmesi durumunda çözüleceğini söylerken “Halkın kaygısını ciddiye alıyoruz. Hergün vatandaşlarla konuşurum. Onların yardım etme çabalarının yanı sıra kaygıları olduğunu da görüyorum. Tüm sorunların üzerinde geleceğimize inanıyorum. Çünkü güçlü bir ülkeyiz. Birlikte hareket ederek tüm sorunları hal ederiz” dedi. Gabiel, savaş ve siyasi baskıların olmadığı ülkelerde gelenlerle ilgili ise net bir şekilde “Bunlar ülkemizi terk etmeli ki gerçekten ihtiyacı olanlara biz yardım edebilmeyiz” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!