Almanya cazibesini yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Almanya cazibesini yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2023 11:33

Almanya merkezli InterNations (Uluslar Arasında) şirketi tarafından yayımlanan ‘Expat Insider 2023’ (İçerideki Göçmen 2023) raporuna göre, yurt dışından gelecekler için Almanya’nın hiç de cazip bir ülke olmadığı belirlendi.

Haberin Devamı

SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti ‘Nitelikli Göç Yasası’ ile Almanya’da yaşanan kalifiye eleman sıkıntısının üstesinden gelmeyi hedeflerken, uluslararası kıyaslamada insanların gözünde ‘cazip ülkeler’ arasında Almanya’nın son sıralarda olduğu ortaya çıktı. Dünyanın çeşitli kesimlerinde ‘nitelikli işçi’ statüsünde 12 bin kişiyle yapılan ankette 53 ülke arasında Almanya 49’uncu sırada yer aldı. Yaşam kalitesi, uyum, çalışma koşulları, dijitalleşme, konut, dil, kazanç gibi durumlara yaklaşımları içeren ‘Expat Insider 2023’ raporunda, ankete katılanların yüzde 30’unun Almanların yabancılara karşı nezaketsiz, kaba olduğunu düşündüğü yer aldı. Yüzde 55’inin Almanya’da dost bulmanın, yüzde 60’ının Almanca öğrenmenin çok zor olduğu görüşünü paylaştığına da yer verildi. 2014’ten beri benzer raporların yayımlandığı belirtilirken, Almanya’ya bu yaklaşımın hiç de yeni olmadığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

MEKSİKA İLK SIRADA
Yurt dışında yaşayan kalifiye elemanların tercihinin Meksika olduğu da belilendi. ‘Expat Insider 2023’ raporunda, nitelikli elemanlar için ‘en cazip 10 ülke’ sıralamasında Meksika, İspanya, Panama, Malezya, Tayvan, Tayland, Costa Rica, Filipinler, Bahreyn ve Portekiz yer aldı. Anketin yapıldığı 53 ülke arasında Kuveyt son sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!