Almanların ömrü uzuyor

Güncelleme Tarihi:

Almanların ömrü uzuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 16:57

Almanların yaşam süreleri arttı. Federal İstatistik Dairesi verilerine göre, Almanya’da yeni doğan bir kişiyi uzun bir ömür bekliyor.

Haberin Devamı

Son değerlendirmelere göre; Almanya’da yeni doğanlar için ortalama ömür 80 yıla dayandı. Erkeklerde 78 yıl iki ay olan yaşam süresi, kadınlarda 83 yıl bir aya ulaştı. 2014 verilerine göre; Almanlar şu anda ortalama 78,1 yıl yaşıyor.

10 YILDA İKİ YIL UZADI

Federal İstatistik Dairesi tarafından bugün açıklanan verilere göre, son 10 yıl içerisinde yeni doğan birisinin ortalama ömrü erkeklerde 2 yıl 3 ay, kızlarda ise 1 yıl 6 ay uzadı. Yaşam süresi yaşlı Almanlar arasında da arttı. Bugün 65 yaşında olan bir Alman erkeğin 17 yıl 8 ay daha yaşayacağı hesaplanırken, kadınlarda bu süre 21 yılı buluyor.

EN UZUN YAŞAM BADEN-WÜRTTEMBERG’DE

En uzun yaşayan insanlar Baden-Württemberg eyaletinde bulunuyor. Hesaplamalara göre; burada yaşan Almanların 79 yıl 5 ay, kadınlar ise yaklaşık 84 yıl yaşayacakları tahmin ediliyor.

Almanya’da en kısa yaşam süresinin olduğu eyalet erkeklerde 76 yaş ile Saksonya-Anhalt, kadınlarda ise 82 yıl 2 ay ile Saarland görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!