Almanlar artık Merkel’i istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar artık Merkel’i istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2022 10:54

Almanya’da 16 yıl başbakanlık yapan Angela Merkel’in başbakanlığı bırakmasının üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. İktidarı döneminde birçok krizle mücadele etmek zorunda kalan Merkel’in görevi bırakmasının birinci yılında yapılan bir anket ise Merkel’in yeniden başbakan olarak istenmediğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

FUNKE Medya Grubu adına Civey araştırma şirketi tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 71’i Merkel’i yeniden başbakan olarak görmek istemediğini söyledi. İnternet üzerinden yapılan temsili ankete katılanların sadece yüzde 23’ü Merkel’i yeniden başbakan görmek istiyor. Ankete katılanların yüzde 43’ü Merkel’in, SPD’li Olaf Scholz’dan daha iyi başbakan olduğunu düşünüyor. Olaf Scholz’u daha iyi bulanların oranı ise yüzde 41 olarak tespit edildi. Bu konuda kararsızların oranı da yüzde 16 oldu.

Almanlar artık Merkel’i istemiyor
RUSYA POLİTİKASI ELEŞTİRİLDİ
Anket 24 Kasım 2022 tarihinde 18 yaş ve üzeri temsili olarak seçilmiş 5003 Alman vatandaşıyla gerçekleştirildi. Katılımcılara “Angela Merkel’in yeniden Başbakan olmasını ister misiniz?” ve “Angela Merkel Başbakan olarak mevcut Başbakan Olaf Scholz’dan daha mı iyiydi?” gibi sorular yöneltildi. Angela Merkel, görevi bıraktıktan sonra uzun süre kamuoyundan uzak kaldı. Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş nedeniyle yeninden gündeme gelen Merkel, Rusya politikası nedeniyle de eleştirilerin hedefi oldu. Merkel ilk kez bu konuda röportaj vererek kamuoyunun karşısına geçmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!