Alevilik dersleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Alevilik dersleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 10:50

Berlin Alevi Toplumu (BAT) Cemevi Alevilik Dersleri Eğitim (ARU) Koordinasyonu’nun girişimiyle Kreuzberg’deki cemevinde Alevilik dersleri başladı.

Haberin Devamı

KURSLAR, 06-18 yaş aralığında çocuk ve gençlere veriliyor. İlk derse büyük ilgi oldu ve 120 öğrencinin katılımıyla dört ayrı sınıfta gerçekleşti. ARU Koordinatörü Erdal Çağlar, ders öncesinde açılış konuşması yaptı ve çocuklarıyla gelen aileleri ders süreçleriyle ilgili bilgilendirdi. Çağlar, bu konuda duyarlı davrandıkları için cemevi adına ailelere teşekkür etti. Çağlar’ın ardından ise BAT İnanç Kurulu Başkanı Musa Gönül selamlama konuşması yaptı. İlginin büyük olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Gönül, Aleviliğin önce evde aileyle başladığını, sonra okulla devam ettiğini, bu nedenle de her ebeveynin Alevi inancının temellerini oluşturan çeşitli ritüelleri evlerinde yapmaları ve çocuklarına bunları anlatmaları gerektiğinin altını çizdi. Alevilik derslerinin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Gönül, konuşmasının ardından ‘gülbenk’ verdi.

Alevilik dersleri başladı

Haberin Devamı

HAZİRAN 2024’E KADAR DEVAM EDECEK
Ardından çocuklara eğitmenlik yapacak olan Rojin Ceren Şahin, Umut Öztek, Erdem Şengül, Seren Gönül, İlayda Çakır, Evran Habip Emre ve Roni Cihan Görer ilk derslerini verdiler. Alevilik dersleri, gelecek yıl haziran ayının sonuna kadar her pazar 11.00-17.00 saatleri arasında 6 sınıfta verilecek. Cemevinde başlatılan Alevilik dersleri hakkında bilgi veren Erdal Çağlar, Berlin okullarında çeşitli sebeplerle yeteri kadar Alevi öğrencilere ulaşılamadığına dikkati çekti. Erdal Çağlar, okullarda Alevilik dersleri yaygınlaşıncaya kadar en azında Berlin’de cemevinde bu dersleri vermek istediklerini ifade etti.

Alevilik dersleri başladı

Alevilik dersleri başladı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!