AfD için sonun başlangıcı mı?

Güncelleme Tarihi:

AfD için sonun başlangıcı mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 11:36

Aşırı sağ eğilimli parti Almanya için Alternatif’ten (AfD) 13 milletvekilinin istifasından sonra, parti yönetimi de karıştı. İki başkan iki ayrı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

AfD için sonun başlangıcı mı

Almanya için Alternatif Parti’nin seçimlerde yükselişi en başta yerleşik partileri korkuttu. AfD, daha dört ay önce Almanya’nın Batı eyaletlerinden Baden Württemberg’te 23 milletvekili çıkardı.

Ancak dört ay dolmadan AfD Grubu bölündü. AfD Eşbaşkanı ve Baden Württemberg Grup Başkanı Jörg Meuthen 12 milletvekiliyle birlikte istifa etti. Eşbaşkan Frauke Petry eyaletin başkenti Stuttgart’a giderek, Yahudi düşmanı yazılarıyla bölünmeye neden olan Wolfgang Gedeon’un istifasını sağladı. Petry, “Bölünme engellendi” dedi.

Ancak Eşbaşkan Jörg Meuthen, “Hayır bölünme geçerli” açıklamasını yaptı. Parti yönetimi Meuthen’e destek çıkarken, Eşbaşkan Petry sessiz kalmayı yeğledi.

Haberin Devamı

YÖNETİMDE KAVGA

Bölünmenin asıl nedeni ise iki Eşbaşkan Petry ile Meuthen arasında parti içi çekişme. AfD Başkan Yardımcısı Alexander Gauland bölünmeden Petry’yi sorumlu tuttu.

Petry’nin yönetimden habersiz Stuttgart’a gitmesini eleştiren Gauland, Meuthen’le görüşmeyip bölünmeye neden olan Gedeonla görüştüğüne dikkat çekti. Gauland, bazı kişilerin parti Eşbaşkanı Meuthen’e zarar vermek istediğini belirtti, ancak Eşbaşkan Petry’nin buradaki rolü hakkında bir yorum yapmayacağını kaydetti. Baden Württemberg Eyaleti’nde 13 milletvekilinin istifasıyla iki ayrı AfD grubu oluştu. İstifa eden milletvekilleri yeni bir AfD grubu kurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!