‘Acınız, acımızdır’

Güncelleme Tarihi:

‘Acınız, acımızdır’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2023 10:43

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya’da yaşayan ve Türkiye ile Suriye’deki deprem bölgesinde akrabaları, yakınları, dostları olan insanlara yönelik yayınladığı video mesajında, “Hepinize bugün şunu söylüyorum; Sizin acılarınızı görüyoruz, şikâyetlerinizi duyuyoruz. Sizin acınız, bizim acımızdır” diyerek acılarını paylaştı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Steinmeier, şunları söyledi: “Pazartesi gününden beri Türkiye ve Suriye’den bize korkunç görüntüler ulaşıyor. Bu şiddetli deprem kentleri yerle bir etti. 17 binden fazla insan yaşamını yitirdi, on binlercesi yaralandı. Erkekler, kadınlar ve çocuklar yataklarında uyurken bu felaket anları vurdu. Hâlâ enkaz altında olanlar var, çöken binaların yıkıntıları altında olanlar var. Birçok insan evini, malını, mülkünü, varlığını kaybetti, karlar içinde, soğukta kaldı. Hayatta kalanların, kaybettikleri aile bireylerini, annelerini, babalarını, oğullarını, kızlarını, kardeşlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını görüyoruz. Elleriyle enkaz kazarak sevdiklerine ulaşıp çıkarmak isteyenleri görüyoruz. Uzaktan bile dayanılması mümkün olmayan dramatik sahneler görüyoruz. Ölen kızının elini tutan ve bir türlü bırakmak istemeyen bir baba. Bugün, burada, Almanya’da yaşayan, Türkiye veya Suriye’de akrabaları, dostları olan insanlara sesleniyorum. Bugün ülkemizde üzüntü yaşayan, ağlayan, ümit eden, korku yaşayan, felaket yaşanan bölgede olmadıkları için yardım edemediklerinden dolayı aciz hissedenlere şunu söylüyorum; Sizin acılarınızı görüyoruz, şikâyetlerinizi duyuyoruz. Sizin acınız, bizim acımızdır.”

Haberin Devamı

‘ŞİMDİ İNSANLIK ZAMANI’
Cumhurbaşkanı Steinmeier, hem deprem bölgesinde hem de Almanya’da yardıma koşanlara da teşekkür etti. Bağış toplayanlara, bağışta bulunanlara, toplanan yardımları taşıyanlara Almanca olarak “Ülkemiz adına kalpten teşekkür ederim” derken, Türkçe olarak da “Teşekkürler ve şükran” dedi. Steinmeier, “Depremin her şeylerini alıp götürdüğü insanların bizim yardımımıza ihtiyaçları var. Bu felaketin görüntüleri yerini başka haberlere bıraksa bile bizim dayanışmamıza ve desteğimize ihtiyaçları olacak. İnsanlığımız önemli. Şimdi insanlık zamanı” diyerek halka yardım çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!