AB: Yalnızca ABD ve Çin değil Türkiye de baş aktörlerden

Güncelleme Tarihi:

AB: Yalnızca ABD ve Çin değil Türkiye de baş aktörlerden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 10:22

AB Komisyonu Ticaret Komiseri Cecilia Malmstrom, Brüksel’de düzenlenen ‘Global Think Tank Summit 2018’ programında “Yalnızca ABD ve Çin değil, Türkiye de dünyada baş aktörlerden” dedi.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği (AB) Komisyonu Ticaret Komiseri Cecilia Malmstrom, Belçika’nın başkenti Brüksel’de dünyanın önde gelen düşünce kuruluşlarını bir araya getiren ‘Global Think Tank Summit 2018’ programında konuştu. Dünya ekonomisindeki aktörleri yorumlayan AB Komiseri, küresel ekonomide yalnızca Çin ve ABD’nin değil, Türkiye gibi önemli aktörün de önemsenmesi gerektiğini söyledi. Malmstrom, ABD ve AB arasındaki ticari ilişkilerin ise beklenen düzeyde ilerlemediğini belirtti.

‘TÜRKİYE VAZGEÇİLEMEZ BİR ÜLKE’
Zirveye başkanı olduğu düşünce kuruluşu Euro Academic EASC adına katılan AB Uzmanı Mustafa Ulusoy ise Malmstrom’un konuşmasını değerlendirdi. Ulusoy, “Malmstrom’un Türkiye vurgusu çok önemli. Bu ifadeler Türkiye ekonomisinin dünya ve AB açısından vazgeçilmez olduğunu, tüm olumsuzluklara rağmen güçlü bir ülke olarak değerlendirildiğini kanıtlar nitelikte” dedi.
‘Global Think Tank Summit 2018’de ticaret ve adil küresel rekabet tartışılıyor. 9 Kasım’a kadar sürecek programa dünyanın 50 farklı ülkesinden 120’nin üzerinde konuşmacı katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!