‘2023, üzücü bir yıl oldu’

Güncelleme Tarihi:

‘2023, üzücü bir yıl oldu’
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 12:19

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Dillingen Hacı Bayram Camii, Saarland eyalet hükümeti bakanlarını iftar programında ağırladı.

Haberin Devamı

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programının açılış konuşmasını DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey yaptı. Ramazan ayının aile, komşuluk ve sosyal buluşmalarla dolu bir ay olduğuna değinen Kuzey, şunları söyledi: “Ramazan, ortak bir sofranın paylaşılması, cemaat ve toplum içindeki dayanışma ve yardımlaşmanın önemli bir takviyesidir ve dolayısıyla sosyal uyumun temel taşıdır. Geçen yıl Türkiye ve Suriye’deki şiddetli depremle başlayıp Gazze’den gelen korkunç ve dayanılmaz görüntülerle devam eden üzücü bir yıl oldu. Çocuklarla, hastanelerle ve sivil tesislerle sınırlı kalmayan yıkımlar yaşandı. Bu yıkım, insanların aç kalmasına ve temel ihtiyaçların karşılanmasının engellenmesine neden oldu. Bu sebeple 2023 yılı bizi birey olarak, toplum olarak ve dünya topluluğu olarak çokça zorladı ve hâlâ zorluyor. Savaş ve kriz bölgelerindeki insanlar için ramazan ayını hayal ettiğimizde içimiz acıyor. Bu nedenle dünya kamuoyunu, başta Gazze olmak üzere savaşları sona erdirmek ve kriz bölgelerine yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapmaya çağırıyoruz.”

‘2023, üzücü bir yıl oldu’

Dillingen Belediye Başkanı Franz Josef Berg
‘2023, üzücü bir yıl oldu’

Saarland Çevre Bakanı Petra Berg
‘2023, üzücü bir yıl oldu’

Saarland Eyalet Meclis Başkan Vekili Dagmar Heib

Haberin Devamı

‘BAŞARILI ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜK’
Ramazan ayının önemini vurgulayan Dillingen Belediye Başkanı Franz Josef Berg, oruç tutmanın içsel bir derinliğe ulaşmak ve ruh ile bedeni temizlemek için önemli olduğunu dile getirdi. Berg, Hıristiyanlar olarak kendi oruç ayı olan Paskalya Bayramı’nın farklı kuralları olduğunu ancak her iki inançta da manevi deneyimlerin önemli olduğunu söyledi. Dillingen’deki Türk toplumunun önemine değinen Berg, uzun yıllardır iç içe olduklarını ve birlikte başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Saarland’daki Türk-İslam cemaatlerine ve Dillingen topluluğuna hayırlı ramazanlar dileyen Berg, şehirleriyle ilgili beş yeni resim kitabı ve bir bağışla küçük hediyeler getirdiğini söyledi.

‘2023, üzücü bir yıl oldu’
‘AYRIŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ’
Saarland Çevre, İklim, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Petra Berg de Müslümanların oruç tutma zamanının bu yıl kısmen Hıristiyanların oruç tutma zamanıyla çakışmasının güzel bir tesadüf olduğunu söyledi. Bakan Berg, “Bu güzel tesadüf, kültürel ve dini köklerimizin geleneklerde birleştiğini gösteriyor. Toplum olarak ayrışmaya izin vermeyeceğiz” dedi. Dillingenli olarak şehrinden gurur duyduğunu belirten Saarland Eyalet Meclis Başkan Vekili Dagmar Heib ile Saarlouis Kaymakamı Patrik Lauer ve Saardom Kilisi Dekanı Olaf Harig de yaptıkları konuşmalarda, DİTİB’in 40’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, ramazan ayının akabinde bayramın hayırlı olması dileğinde bulundular.
‘2023, üzücü bir yıl oldu’


 

BAKMADAN GEÇME!