GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti


EPİGRAM

Geceye boyanmış bu gecekondular
Buraları geceye kimler boyamışlar
Güneşe boyanmış bahçeler arasından
Solgun yüzlü geçiyor çocuk insanlar
Oynamaya, yoksa okula mı gidiyorlar
Güneşe boyanmış bahçeler arasından
Duman yüzlü erkekler duruyorlar
Erilmemiş aşkların, kadınların, karşısında
Bu erkekler çocukların arasında
Aldanan, aldatan, vurulan kadınlar

Özdemir Asaf

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Saşenka
Simon Montefiore
Doğan Kitap


Şimdilerde Londra’da yaşayan romancı Simon Montefiore’in kökeni Rusya’ya dayanıyor. Çocukluğundan beri Çarlık Rusya’sından kaçan atalarının hikayeleriyle büyüyen Montefiore son romanı Şaşenka’da Bolşevikler için çalışan zengin, güzel ve kararlı Saşenka’nın hikayesini anlatıyor. Romanın perde arkasında yıllarca üzerinde çalıştığı Rusya tarihini sunuyor. Tutku, ihanet, acımasızlık ve beklenmedik bir kahramanlığın hikayesiyle birlikte 1916 ve 1990’ların Rusya’sının anlatıldığı romanda etkileyici bir öyküyle birlikte ülkenin tarihini de farklı bir açıdan göreceksiniz. Pınar Aslan eseri Rusça’dan çevirdi.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ARZU ÇAĞLAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR


Sarah Vaughan
Sarah Sings Soulfully
Blue Note

Radyo programcısı Arzu Çağlan seyahat etmek için farklı ülkeleri tercih etse en çok gittiği ülke İspanya. En sevdiği bölgesi, jet sosyetenin gözdesi İbiza. Kimsenin birbirini yadırgamaması, İbiza’nın onu cezbeden özelliği. Bu yıl İbiza ve Barselona’da harika bir tatil geçirdi. İspanya tatillerinde daha sakin, kendisiyle barışık, telaşsız bir kadına dönüştüğünü söylüyor. Hindistan’daki Goa’ya da daha sık gitmek istiyor. Kitap ve kültür seyatinde önceliği New York. Yurtiçinde Kapadokya, Büyükada ve Çeşme’yi çok seviyor. Görmek istediği şehirlerin başında Buenos Aires geliyor. Latin Amerika kültürü ile modernizmi bir araya getirdiğini düşündüğü şehrin tango kulüplerini merak ediyor. Merak ettiği bir başka ülke Sri Lanka. Çağlan, Avare okuyucularına efsana caz vokalisti Sarah Vaughan’ın “Sarah Sings Soulfully” albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

BETÜL ŞAHİN BU KİTABI ÖNERİYOR


Paulo Coelho
Brida
Can Yayınları

Oyuncu Betül Şahin, sıcak, eğlenceli ve bir o kadar sakin coğrafyalara seyahat etmeyi tercih ediyor. Bu yüzden genellikle Florida ve Miami gibi Amerika’nın güney eyaletlerine gidiyor. İtalya, İspanya’yı mimari yapısı, yemekleri ve kendine özgü atmosferleri nedeniyle beğeniyor. Urfa ve Mardin’i merak ettiği halde, bugüne kadar gidememiş. Bu şehirlerin mistik havasının kendisini çektiğini söylüyor. Yeni seyahat planlarında Los Angeles, Las Vegas ve özellikle Hollywood’daki film stüdyoları var. Betül Şahin, okuyucularımıza Paulo Coelho’nun romanı Brida’yı öneriyor.
False