Aslında zehirli ama pişirilince...

Güncelleme Tarihi:

Aslında zehirli ama pişirilince...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 10:28

Hatay’ın Hassa ilçesinde yerel lezzetlerden ’Ekşitme çorbası’, kış aylarında sofralardan eksik olmuyor. Ekşitme, yöre halkı tarafından soğuk algınlığı ve grip hastalığının tedavi edilmesi amacıyla kullanılıyor.

Haberin Devamı

’Deli pancar’ olarak bilinen bir bitkiden yapılan Ekşitme, aslında tüketilmesi riskli bir bitki. Tazesini hayvanların bile yemediği ve vücuda temas etmesi durumunda insanı zehirleme tehlikesi olan bu bitki, usulüne uygun olarak pişirildiğinde hastalıklara karşı antibiyotik özelliği gösteriyor.

Kış aylarında çalılıklarda ve kayaların arasında yetişen ’deli pancar’dan yapılan bu yemek yöre halkı tarafından çok seviliyor. Pişirilirken tadında meydana gelen ekşilik nedeniyle ’Ekşitme’ adı verilen yemek, bölge halkı tarafından soğuk algınlığına karşı da tüketiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!