Arka bahçe diyemezler

Güncelleme Tarihi:

Arka bahçe diyemezler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 22:47

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve milletvekilleri ile dün Konya’da bir araya geldi. Bahçeli, “Kimse bize ‘Beştepe’nin arka bahçesi’ diyemez. Bana onu teklif edecek bir yiğit de henüz doğmadı” dedi.

Haberin Devamı

Basına kapalı olarak iki oturum yapıldı. Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak anayasa değişikliği, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan TBMM Darbe Komisyonu çalışmaları, Grup Başkanvekili Erhan Usta ise ekonomideki gelişmelerle ilgili sunum yaptı. Basına kapalı toplantıda, Bahçeli’nin özetle şunları söylediği öğrenildi:

PARTİNİZE İHANET ETMEYİN
“Partimize ihanet edecek karanlıklar içerisine düşmeyin. Partinize ihanet etmeyin. Hayır çıkarsa ülke karmakarışık olur. Halen değişik partilerin toplantılarına giden MHP’lilerin olduğunu görüyoruz. Artık bunların parti ile ilişkilerinin olmaması lazım. ‘Hayır’ oyu kullanacağını belirten arkadaşlarımız için disiplin incelemesi başlatılsın. Anayasa’nın 104 ve 105. maddeleri cumhurbaşkanı tarafından ihlal edilmekte. Anayasa sürekli cumhurbaşkanı tarafından çiğneniyor. Bu ihlallere de devam edeceği kanaati oluştu. Bunu Cumhurbaşkanı ile yaptığım iki görüşmede de kendisine söyledim. Bu fiili durumun sonlandırıp ne yapılabileceğini kendisini sordum. Kimse bize, ‘Beştepe’nin arka bahçesi’ diyemez. Bunu diyecek bir yiğit de henüz doğmadı.

KIRMIZI ÇİZGİLERİ GÖREBİLİRSİNİZ
MHP her dönem ülkenin önünde olan tıkaçları açan bir parti olmuştur. Her zaman demokrasinin önünü açtık. 367 krizinde de olduğu gibi. Birçok köşe yazarı ağız birliği etmişçesine MHP’ye saldırmaktadır. Biz 2011 anayasa referandumunda ‘hayır’ derken, içimizdeki bize muhalefet eden arkadaşlar ‘yetmez ama evet’ diyorlardı. Bizim müdahale ettiğimiz metinde ay yıldızlı bayrağı ve MHP’nin kırmızı çizgilerini görebilirsiniz. Devlet için ‘Evet’, millet için ‘Evet’ sloganı kullanıyoruz. Bunun neresinde Recep Tayyip Erdoğan var?

ABDULLAH GÜL’E ELEŞTİRİ
(Abdullah Gül’ün KHK ihraçlarıyla ilgili açıklaması) Bir dönem beraber yürüdüğü arkadaşlarını bırakıp cemaat ağzıyla konuşmaması gerekir. Akıl mı veriyor devlete? Kaldı ki o akademisyenlerin çoğunun masum olduğuna inanmıyorum.”

O DA KATILDI
REFERANDUMDA ‘Hayır’ oyu kullanacak MHP’li vekillerin katılmadığı toplantıda, Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılan ve Bahçeli ile arasının açık olduğu iddia edilen Oktay Vural yer aldı.

Arka bahçe diyemezler



BAKMADAN GEÇME!