Facebook'ta isim değiştirme | İsim nasıl değiştirilir?

Güncelleme Tarihi:

Facebookta isim değiştirme | İsim nasıl değiştirilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 11:05

Facebook'ta kullanıcılar isimlerinde bazen değişiklik yapmak istiyorlar; ancak Facebook bu değişikliğe gerçekten izin veriyor mu? Özellikle de sahte hesapların fazlaca olduğu Facebook'un içinde herhangi bir isim değişikliği Facebook'un istediği bir şey mi? İsim gerçekten değiştirilebiliyor mu? İşte Facebook'ta isim değiştirmenin yolu...

Haberin Devamı

Facebook'ta isim değiştirmek mümkün. Ancak isim değiştirirken çok iyi düşünmeli ve iyice kontrol etmelisiniz; aksi halde 60 gün boyunca isminizi bir daha değiştiremezsiniz. Facebook'un bu 60 günü koymasındaki amaç da gayet açık: İsmini gelişigüzel değiştirip işin suyunu çıkarmamak! Peki Facebook'ta isim nasıl değiştirilir? İlgili ayar nerede? Öncelikle Facebook'un mavi üst barına göz atın; en sağ kısmında aşağı gösteren oka tıklayın ve Ayarlar'a girin.

Facebookta isim değiştirme | İsim nasıl değiştirilir


Facebook'ta bu ayara girdikten sonra Genel ayarlarının içinde bulunun; bu ayar da hemen sol sütunda en tepede bulunuyor. Ardından Genel Hesap Ayarları içindesiniz. Burada nüfus cüzdanınızda yazdığı gibi isim, soyisim ve hatta ikinci isminizi belirleyebilirsiniz. Ancak az önce yaptığımız uyarı burada da yer alıyor. Bakın Facebook ne diyor? 

"Lütfen dikkat: Adını önümüzdeki 60 gün içinde bir daha değiştiremeyeceksin. Sıradışı büyük/küçük harfler, noktalama işaretleri, karakterler veya rastgele sözcükler eklemediğinden emin ol."

Ancak bu konuda daha detaylı bir bilgiye sahip olmakta fayda var. Nedir Facebook'un isim politikası dersiniz?

Haberin Devamı

Facebook, herkesin gerçek hayatta kullandığı adı kullandığı bir topluluktur. Bu durum, bağlantı kurduğunuz kişinin kim olduğundan her zaman emin olmanıza ve topluluğumuzun güvende kalmasını sağlamaya yardımcı olur.

Adınızda şunlar bulunamaz:

Semboller, sayılar, sıra dışı büyük harfler, tekrarlanan karakterler veya noktalama işaretleri

Birden fazla dilden karakterler

Her tür unvan (ör. mesleki, dini)

Ad yerine sözcükler veya ifadeler

Her türlü saldırgan veya müstehcen sözcük

Aklınızda bulundurmanız gereken bazı diğer şeyler:

Profilinizdeki ad, gerçek hayatta arkadaşlarınızın size hitap etmek için kullandığı ad olmalıdır. Bu ad aynı zamanda bir kimliğin veya Kimlik listemizde yer alan bir belgenin üzerinde yer almalıdır.

Takma adlar, gerçek adınızdan türetilmişse ilk veya ikinci ad olarak kullanılabilir ("İbrahim" yerine "İbo" gibi).

Haberin Devamı

Hesabınıza ayrıca kızlık soyadınız, takma adınız veya profesyonel adınız gibi başka bir ad ekleyebilirsiniz.

Profiller sadece bireysel kullanım içindir. Bir işletme, kuruluş veya fikir için Sayfa oluşturabilirsiniz.

Herhangi birini veya bir şeyi taklit etmeye izin verilmemektedir.

BAKMADAN GEÇME!