AYT nasıl uygulanacak, kaç soru çıkacak?

Güncelleme Tarihi:

AYT nasıl uygulanacak, kaç soru çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 11:00

YKS’nin ikinci oturumu olan AYT, 1 Temmuz’da uygulanacak. AYT saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Peki, AYT nasıl uygulanacak, hangi testler var ve kaç soru çıkacak?

Haberin Devamı

 

 

Üniversite adayları Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için gün sayıyor. YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 30 Haziran Cumartesi sabah yapılacak. İkinci oturum ise 1 Temmuz Pazar günü sabah 10.15’te başlayacak olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) olacak. Peki AYT nasıl uygulanacak, sınav saat kaçta başlayacak, hangi testler yer alacak ve kaç soru çıkacak? Adaylar için bu soruların cevabını derlededik.

 

İSTEYEN BÜTÜN TESTLERİ CEVAPLAYABİLECEK

AYT, 1 Temmuz Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. Bu oturumda adaylara Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilimler - 1, sosyal bilimler - 2, matematik ve fen bilimleri olmak üzere toplam dört alt testten oluşan bir kitapçık verilecek. Her testten 40’ar soru olmak üzere AYT toplam 160 sorudan oluşacak.

Haberin Devamı

AYT’de adaylar hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklar. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar sınav süresince tüm testleri cevaplayabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!