Amerika’da Türkiye’yi temsil edecekler

Güncelleme Tarihi:

Amerika’da Türkiye’yi temsil edecekler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 16:55

Amerika’da düzenlenecek robotik yarışması FRC’nin Türkiye ayağında şampiyon olan okul takımı, 2018’de uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

Haberin Devamı

Amerika merkezli First Vakfı tarafından 1992’den bu yana düzenlenen ve 14-18 yaş arası gençlerin katıldığı First Robotics Competitions’ın (FRC) sezon dışı turnuvalarından biri olan Türkiye ayağı bu yıl üçüncü kez gerçekleşti. Fikret Yüksel Vakfı'nın desteğiyle yapılan liselerarası robotik turnuvasında, 54 takım, 6 haftada tasarladığı robotları yarıştırdı. FRC'nin, Turkish Off-Season Turnuvası, 15 farklı şehirden 54 takım ve birçok liseli öğrenciyi bir araya getirdi. Yarışmaya Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı SEV Amerikan Koleji (SAC), Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA) ve İzmir Amerikan Koleji (ACI) de üç takımla katıldı.

3 OKUL 3 ÖDÜL
Ülker Sports Arena'da gerçekleşen ve dört gün süren etkinlikte; SEV Okulları'nın UAA TigerRobotic, ACI ACI_35 ve SAC XSharc takımları yarıştı. Bu yıl ilk kez katılmalarına rağmen SEV takımları büyük başarıya imza attı. Liselerarası robotik yarışmasında SAC-X-Sharc takımı Türkiye Şampiyonu oldu. SAC’nin şampiyon olan robotu, okulun Çekmeköy kampüsünde yeni kurulan SAC X-Zone İnovasyon Merkezi’nin maker laboratuvarında geliştirildi.

Haberin Devamı

Yarışmanın sonunda SAC – X-Sharc takımı Türkiye FRC Turkish Off- Season Şampiyonu oldu. UAA - RoboTigers takımı Rookie Inspiration Award Ödülü alırken, ACI_35 takımı da yarışmayı Türkiye FRC Turkish Off- Season Yarı Finalisti olarak tamamladı.

SAC ve UAA takımları, 2018 yılında ABD’de de yapılacak olan ülkelerarası yarışmaya gitmeye hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!