Almanya’dan bir uyarı, bir tehdit

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan bir uyarı, bir tehdit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 14:04

Almanya, tasarının ardından gelen tepkilere karşı harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı Türkiye kökenli milletvekillerini Türkiye seyahati konusunda uyardı, İçişleri Bakanlığı ise Türkiye kökenli vatandaşlarını oturma izinleriyle tehdit etti.

Haberin Devamı

1915 olaylarının Alman Meclisi’nde ‘soykırım’ olarak tanınmasının ardından Türkiye kökenli milletvekillerine tehditler geldi, Türkiye’de birçok suç duyurusu yapıldı. Şimdi ise Almanya bu tehditlere karşı harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı Türkiye kökenli milletvekillerini Türkiye seyahati konusunda uyardı. Türkiye kökenli 11 milletvekiline, Dışişleri Müsteşarı Markus Ederer imzasıyla bir mektup gönderen bakanlık, Türkiye’de karşılaşabilecekleri riskler üzerine şu uyarıyı yaptı:

3 YIL HAPİS CEZASI VAR

“Milletvekili dokunulmazlık hakkı yurtdışında genel olarak geçerli değil. Tek başına diplomat pasaportu, diplomat statüsü için yeterli değil. Dokunulmazlık hakkı, resmi bir görev durumunda geçerli. Özel seyahatlerde gözaltı ya da tutuklanmaya karşı koruma altında değilsiniz. Dışişleri Bakanlığı’nın elindeki bilgilere göre Türkiye’de çok sayıda kuruluş ve şahıslar hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulundu. Türk Ceza yasasının 301. maddesi, Türklüğü aşağılayan suç olayına 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Türk savcıların soruşturma başlatıp başlatmadığı konusunda elimizde henüz bilgi yok. Türkiye’deki temsilciliklerimize gelişmeleri yakından izlemeleri talimatı verildi. Yeni bilgi aldığımızda sizleri bilgilendireceğiz.”

Haberin Devamı

ENTEGRE OLAMAMIŞTIR

İçişleri Bakanlığı ise Türk vekilleri tehdit edenleri oturma izinlerini uzatmamakla tehdit etti. Rheinischer Post gazetesine konuşan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings, “Almanya’da yabancı bir ülke vatandaşı, Erdoğan’ın kışkırtıcı kampanyalarına katılırsa, bizim burada, doğru yerde mi sorusunu kendisine sormamız lazım. Böyle düşünen ve konuşanlar bu ülkeye ve onun hukuk düzenine entegre olmamıştır. Bu durum, oturma izni statüsüyle ilgili kararda elbette göz önünde bulundurulacaktır” dedi.

Almanya’dan bir uyarı, bir tehdit

 

BAKMADAN GEÇME!