Alman Yeşiller, iki ‘lider’ adayı ile seçime girecek

Güncelleme Tarihi:

Alman Yeşiller, iki ‘lider’ adayı ile seçime girecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 13:04

Alman Yeşiller Partisi Cem Özdemir ve Katrin Göring Eckardt liderliğinde seçime giriyor. Özdemir, 60 bin parti üyesinin kullandığı oylar sonucu en yakın rakibini 75 oyla geçip lider adayı oldu.

Haberin Devamı

YEŞİLLER’in Federal Meclis seçimleri için lider adayları belli oldu. Eylül ayında yapılacak seçimlerde Yeşiller’in lider adayları Cem Özdemir ile Katrin Göring Eckardt oldu. Eckardt tek kadın aday olarak yarışmış, Özdemir ise iki rakibiyle mücadele etmişti. Yeşiller biri kadın biri erkek olmak üzere iki adayla seçime gireceği için Eckardt’ın lider adayı olacağı biliniyordu. Asıl yarış ise üç erkek aday arasında geçti. 

Yeşiller’in gerçekçi kanadının adayları Cem Özdemir, Federal Meclis Grup Eşbaşkanı Anton Hofreiter ve Schleswig Holstein Eyalet Çevre Bakanı Robert Habeck birbiriyle yarıştı. Yarışta Yeşiller’in 60 bin üyesi lider adayları için oy kullandı. Özdemir 12 bin 204 oyla birinci sırayı aldı. İkinci sırayı Özdemir’den 75 oy daha az alan Habeck aldı. Habeck üyelerden 12 bin 129 oy alınca lider adayı olma şansını yitirdi.
Bu sonuçla Yeşiller, sekiz yıldır parti eşbaşkanlığı görevini yürüten Cem Özdemir ile seçmenin karşısına çıkacak. Cem Özdemir, Yeşiller’in Türkiye kökenli ilk lider adayı olmayı başardı.

BAKMADAN GEÇME!