Alman kadınlar hamile kalmak için Danimarka’ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Alman kadınlar hamile kalmak için Danimarka’ya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 11:58

Son açıklanan bir rapora göre hamile kalmak için Danimarka’ya giden Alman kadınlarının sayısı her yıl katlanarak artıyor.

Haberin Devamı

DANİMARKA’ya en yakın Alman kasabasının yerel gazetesi Flensborg Avisin haberine göre çocuk sahibi olamayan evli Alman kadınlarının yanı sıra, çocuk sahibi olmak isteyen yalnız yaşayan kadınlar ile eşcinsel çiftlerin sayısındaki artış, döllenme turizmi içerisinde önemli bir yer tutuyor. Danimarkanın Aarhus kenti Ciconia özel hastanesi uzmanı Carsten Petersen, gazeteye verdiği demeçte, “Doğurganlık tedavisi için gelen Alman sayısı her geçen yıl iki katına çıkıyor” dedi.

2 MİLYON KİŞİ...

Petersen, daha önce klinik hastalarının daha çok Norveç veya İsveç’ten geldiğini, ancak Alman müşterilerinin sayısının son zamanlarda çarpıcı bir şekilde arttığını belirterek, “Almanya’da 80 milyondan fazla insan var ve çoğunlukla, bölgede yaşayan yanlız kadınlar ya da eşcinsel çiftler genellikle doğurganlık tedavisine erişemiyor. Zira Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Almanya’da da doğurganlık tedavisini düzenleyen yasalar Danimarka yasalarına göre daha katı” diye konuştu.
Flensborg Avis gazetesinin haberine göre Almanya’da çocuk sahibi olmak isteyen 2 milyon civarında aile bulunuyor.
Danimarka sağlık bakanlığı yetkilileri istatistiklerine göre ise yılda bin 500 Alman kadın şu anda Danimarka kliniklerinde fertilite tedavisi görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!