GeriSeyahat Alışveriş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alışveriş

Alışveriş

Kahvaltıda Ayvalık lezzetleri

Ayvalık sahilindeki Ferahi Evler, birbiri ardına sıralanmış üç taş evden oluşuyor. Midilli Adası’na tekne seferlerinin yapıldığı iskeleye 100 metre mesafede. Otelin kafeterya ve restoranı ise denize açılan bir bahçede. Odalarında klima, mini bar, kablosuz internet bulunuyor. Yerel ürünlerle hazırlanan sabah kahvaltısında Ayvalık’ın çizme zeytini, tulum ve taze lor peyniri sunuluyor. Deniz kıyısındaki blokta çift kişi kahvaltı dahil konaklama 280 TL. (www.ferahievler.com.)

Batum’da üç gün

Tura Turizm, her perşembe THY uçuşuyla Gürcistan’ın başkenti Batum’a tur düzenliyor. Konaklamanın yapıldığı kent merkezindeki Brighton Hotel’de SPA ve kumarhane de bulunuyor. Gezi ilk gün panoramik şehir turuyla başlıyor. Cuma günü ekstra olarak Kuda bölgesine şarap tadım turu düzenleniyor. Gezi ücreti 685 TL. Ekstra şarap turuna katılmak isteyenlerin 65 Euro ödemesi gerekiyor.(www.turaturizm.com.tr)

Bodrum’da iki aylık klasik müzik maratonu

Gümüşlük’te bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştirilecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 4 Temmuz’da piyanist Gülsin Onay’ın BİLKENT Senfoni Orkestrası eşliğinde vereceği konserle açılıyor. Piyanist Lilya Zilberstein, Jonathan Plowright, Karst de Jong, Muza Rubackyte, akordeoncu Harri Kuusjiarji bu yılın diğer solistleri. 9 Temmuz’da Almanya’dan Bremerhaven Stadttheather Balesi “Carmina Burana”yı sahneleyecek. 23 Temmuz’dan itibaren Birinci Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması konserleri gerçekleştirilecek. Ağustos ayında ise Caz Günleri kapsamında İlhan Erşahin, Erol Erdinç, Sibel Köse, İmer Demirer gibi tanınmış isimler konser verecek. Restore edilerek kültür merkezine dönüştürülen Eklisia Manastırı’nda konserlerin yanı sıra gençler için yaz müzik okulu düzenlenecek.(www.gumuslukfestival.org)
Kapadokya konserleri 25 Temmuz’da başlıyor
Kapadokya’nın tarihi mekanları, butik otelleri bir kez daha klasik müzikle buluşuyor. Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde dördüncü kez düzenlenen Klasik Keyifler kapsamında bu yıl da genç müzikçiler usta sanatçılarla buluşup atölye çalışmaları yapacak. 25 Temmuz’dan 22 Ağustos’a kadar 20 oda müziği konseri gerçekleştirilecek. Bu yıl organizasyona İtalya, Avusturya, Hollanda, ABD, Yunanistan ve Suriye’den 100’e yakın müzikçi katılıyor. Salzburg Mozarteum’dan kemancı Harald Herzl, Cenevre Konservatuvarı’ndan flütçü Elena Cecconi, BİLKENT Senfoni’den klarnetçi Nusret İspir, Amsterdam Nieuw Ensemble’dan obuacı Ernest Rombout gibi virtüözler gençlerin verecekleri konserlerde de yer alacak. Etkinlik yapsamında Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nda kemancı Ellen Jewett ve piyanist Özgür Ünaldı 25 Temmuz’da “Debussy: Öncesi Sonrası,” viyolacı Burcu Tunca ve Piyanist Oytun Eren “Bir Yaz Gecesi Rüyası,” viyolacı Ruşen Güneş ve piyanist Tülay Gürerk 30 Temmuz’da “Brahms’ın Perspektefiyle Orhan Veli Şiirleri” adlı birer resital verecek. Ruşen Güneş ayrıca 31 Temmuz’da Aya Nikola Manastırı’nda Ankara Üniversitesi Solistleri eşliğinde Dvorak ve Akses’in eserlerini seslendirecek. (www.kk-tr.org)

Çamlıhemşin’de yeşille başbaşa

İstanbul’da moda tasarımcılığı yapan Özlem Erol, memleketi Çamlıhemşin’e dönmeye karar verdi, ilçe merkezinin tek ahşap binasını restore ettirerek butik otele dönüştürdü. Bölgeyle ilgili gözlemlerini internet günlüğünde yazıyor. (moyyminiotel.blogspot.com) Altı odalı Moyy isimli mini otelde kalanlar, bölgenin konaklarını, yaylalarını, buzul göllerini ve insanlarını yakından tanıma fırsatı yakalıyor hem de yöredeki bal hasadına katılma imkânına sahip oluyor. (www.moyyminiotel.com)

Ekimde Kenya, Tanzanya

Fest Travel 21 Ekim’de 10 günlük Kenya ve Tanzanya turu düzenliyor. Gezi kapsamında Tanzanya’da Ngorongoro krateri ve Serengeti Ulusal Parkı gezilecek. Afrika’nın en güzel doğal parklarına sahip Kenya’ya safari turuna çıkılacak. Nakuru Gölü’nde pembe flamingolar görülecek. Masai Mara’da “Beş Büyük” ile (aslan, leopar, fil, bufalo ve gergedan) tanışılacak. Amboseli Doğal Parkı’nda Kilimanjaro Dağı izlenecek. Zanzibar’da egzotik kuşlar, aromatik bitki bahçeleri gezilecek. Tur ücreti 5600 dolar. (www.festtravel.com)

Çiçekleri yemek serbest

Alaçatı’da bu yıl açılan Barbun, Ege’nin yerel malzemeleriyle modern gastronomik metodları birleştirip, şaşırtıcı sonuçlar alıyor. Kemal Demirasal, havyar, deniztarağı, trüf, kaz ciğeri gibi klasik lezzetleri de malzemenin tadını bozmadan klasik ve yerel tatlarla harmanlanarak yeniden yorumluyor. Yabani baharatlarla birleşen yenilebilir çiçek, hatta toprak mönüdeki şaşırtıcı lezzetlerden bazıları. (www.barbunalacati.com)

False