2015 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

2015 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 11:21

2015 ALES sonbahar dönemi sınavı 22 Kasım Pazar günü yapıldı. ALES sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçlarının en kısa sürede açıklanması bekleniyor. 

Haberin Devamı

ALES sonbahar dönemi sınavı 22 Kasım Pazar günü yapıldı. ALES sınavı; yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında açık veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardaki yerlere atama için yapılıyor. Ayrıca doktora eğitimi almak isteyenlerinde ALES sınavına girmesi gerekiyor.

ALES yıl içerisinde iki kez gerçekleştiriliyor. 22 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen ALES 2015 sonbahar dönemi sınavına katılan adaylar için sınav sonuçları açıklamasının ne zaman olacağı merakla bekleniyor. 

2015 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak


ALES SINAV SONUÇLARI NERDEN ÖĞRENİLİR?

ÖSYM tarafından her yıl 2 defa olmak üzere gerçekleştirilen ALES ülke genelinde 81 merkezde gerçekleştirildi. ALES sınav soruları açıklanırken, sınav sonuçlarının en geç 2 hafta içerisinde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

ALES sınav soruları açıklamasının ÖSYM tarafından sonuç ve soru açıklama portalı üzerinden adaylara sunulması sayesinde adaylar internet kolaylığında soruları inceleyebiliyor. 2015 sonbahar dönemi 22 Kasım 2015 sözel ve sayısal ALES sınav soruları internet üzerinde ÖSYM sonuç ve soru açıklama web portalı üzerinden indirilebiliyor. 

ALES ilkbahar sınavı ve ALES sonbahar sınavı şeklinde yılda 2 defa ÖSYM tarafından yapılan bu sınava her yıl katılabilme imkanı bulunuyor. Ancak ALES sınav soruları ve sonuç açıklamalarının ardından alınan ALES puanı 3 yıl süreye sahiptir. Bu nedenle sınava katılan adayların ALES puanları ile yapacakları başvuruları en genç 3 yıl içerisinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Aksi halde ALES puanları geçersiz sayılacaktır.