AK Partili Petek: Cumhurbaşkanımıza hakaret örgüte destektir

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Petek: Cumhurbaşkanımıza hakaret örgüte destektir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 13:37

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "Ülkemizin terör örgütleriyle amansız mücadeleye girdiği, güvenlik güçlerimizin canları pahasına fedakarca mücadele ettiği bir dönemde, ülkemizin birlik ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek, bölücü terör örgütünden yana taraf olmak ve örgüte destek vermek demektir" dedi.

Haberin Devamı

Petek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin kurultayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini eleştirdi.



Demokratik toplumlarda eleştirinin bir hak olduğunu ancak hakaret ile eleştiri arasındaki sınırların özellikle siyasetçiler tarafından iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Petek, bilerek yapılan bir hakareti savunmanın ve tasvip etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun nefret dili kullandığını belirten ve bu durumu kınayan Petek, "Ülkemizin terör örgütleriyle amansız mücadeleye girdiği, güvenlik güçlerimizin canları pahasına fedakarca mücadele ettiği bir dönemde, ülkemizin birlik ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek, bölücü terör örgütünden yana taraf olmak ve örgüte destek vermek demektir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine soruştura başlatıldığını, hemen ardından da yargıyı suçlayan açıklamalar geldiğini aktaran Petek, Cumhurbaşkanına hakaretin Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesine göre suç olduğunu, böyle bir hakaret meydana geldiğinde şahsi bir şikayete bağlı olmaksızın Cumhuriyet başsavcılıklarının harekete geçme görevi olduğunu bildirdi.

"Savunulacak tarafı yoktur"

Petek, "Dokunulmazlık zırhını Cumhurbaşkanı'na hakaret için kullanmak bir hakkın suistimalidir. 'Benim dokunulmazlık zırhım var' diyerek, bunun arkasına gizlenip bunu başkalarına, özellikle cumhurbaşkanına hakaret için bir siyasetçi kullanıyorsa bunun savunulacak tarafı yoktur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bugün dokunulmazlık zırhı olduğunu, ancak yargısal sürecin başladığını belirten Petek, CHP liderinin bu dokunulmazlık durumu ortadan kalktığında, hakaretlerinin hukuk kuralları çerçevesindeki karşılığı olan cezaya çarptırılacağını da söyledi.

Petek, Kılıçdaroğlu'nu sözleri nedeniyle milletten özür dilemeye de davet etti.

Reşat Petek, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İnsan hakları ihlallerinin arttığına yönelik eleştiriler olduğunun ifade edilmesi üzerine Petek, hak ihlalleriyle ilgili somut bilgi ve belgesi olanların bunu yargıya taşıması ve hukuki süreçleri başlatması gerektiğini vurguladı.

Terörle mücadelede ana kriterin hukuk devleti ilkeleri olduğunu dile getiren Petek, şu anda devletin ve hükümetin bu ana kriter çerçevesinde ve hukuk ilkeleri doğrultusunda mücadele verdiğini kaydetti.

Petek, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili, CHP kanadından "kürsü dokunulmazlığının Meclis dışında da devam ettiğine" yönelik açıklamalar geldiğinin ifade edilmesi üzerine, "(Kürsü dokunulmazlığı var) diyerek, kürsüde veya dışarıda bir başkasının izzetinefsine, onuruna, kişilik haklarına saldırı teşkil eden hakaret eylemi, söylemi asla meşru değildir. Hukuk bunu korumaz. Fezleke düzenlenmesi, soruşturma başlatılması zaman aşımının durması bakımından yargının böyle bir eylemi başlatması hukukun gereğidir. Dönem sonunda ya da TBMM'de dokunulmazlık ile ilgili konu gündeme gelirse, alınacak karar olursa süreç devam eder" dedi.

Petek, "CHP milletvekilleri dönem sonunu beklemeden Adalet Anayasa Karma Komisyonuna dilekçe vererek dokunulmazlıklarının kaldırılması için adım atarlarsa tavrınız ne olacak?" sorusu üzerine, bunun bir kişinin tavrı ile belirlenecek konu olmadığını söyledi. Petek, "Bu konuda irade, hem komisyonda hem TBMM'de müşterek bir irade ile ortaya çıkar. O bakımdan şahsi görüş açıklamam doğru değil" diye konuştu.

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin taşınmasına" yönelik açıklamalarının bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Petek, terörle mücadele için hukuk sınırları içinde alınacak idari, siyasi ve güvenlik tedbirlerinin normal ve meşru olduğunu bildirdi. Petek, konunun yeni olduğunu, detayların kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra tartışılabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!