Turgay Karakaya
Turgay Karakaya
Turgay Karakaya

Hangi pozisyonlar orgazmı kolaylaştırıyor?

Kadının orgazmını kolaylaştıran seks pozisyonları nelerdir? Kolay orgazm olmak için ilişki öncesinde ve sırasında neler yapılması gerekir? İşte kadının orgazmını kolaylaştıran seks pozisyonları...

Haberin Devamı

“Orgazm kadının beyninde başlar ve vajinasında biter” diyen Jinekolog Operatör Dr. Turgay Karakaya, daha kolay orgazm için önerilerde bulunuyor.

Doğanın tüm planı nesli devam ettirmek üzerine kuruludur. Döllenme için erkeğin ereksiyon olması ve boşalması şarttır. Kadının gebe kalması için ise ne seksüel uyarı ne de orgazm gerekir. Döllenme için erkeğin çok kolay seksüel uyarılması ve boşalması tabiatın çok önemli bir kuralıdır.

ORGAZM KONUSUNDA KADINLAR DAHA AVANTAJLI

Hangi pozisyonlar orgazmı kolaylaştırıyor

Aslında orgazm olma konusunda kadınlar daha avantajlıdır. Erkekler için sadece tekli orgazm söz konusudur. Genç yaşlarda daha kısa aralıklarla seks yapabilen erkek yaşlandıkça daha seyrek ereksiyon olabilir yani daha seyrek orgazm olabilir.

Haberin Devamı

BİR KADIN BİR GÜN BOYUNCA ARALIKSIZ SEKS YAPABİLİR

Kadınlarda ise böyle bir kısıtlama yoktur. Bir kadın gün boyu aralıksız seks yapabilir. Her ilişkide orgazm olmasa da ilişkinin kendisi zaten büyük haz kaynağıdır. Klitoris uyarılmaya son derece hassas bir organdır. Fakat kadının sekse kendini hazırlaması erkeğe göre daha farklı ve zordur. Erkek için görsellik ön plandayken ve görerek uyarılırken kadın daha çok işitsel ve dokunsal olarak uyarılır. Yani erkek kadını konuşarak ve dokunarak uyarabilir. Yani erkek güzel konuşuyorsa, kadına karşı nazik ve küçük dokunuşlarla yaklaşıyorsa etkileme şansı o kadar yüksektir.

KOLAY ORGAZM İÇİN NE YAPILMALI?

Seks esnasında da erkek kadına güzel sözlerle yaklaşır ve dokunuşlarını daha öncelikli olarak kullanırsa kadın için orgazm neredeyse garantidir. Fakat bunlar olmadan doğrudan vajinal giriş zorlanıyorsa bu kadın için hem itici gelir hem de bu durumda orgazm son derece zor olur. Başarılı orgazm için kadının önce sekse hazırlanması ve asla acele edilmemesi gerekir. Her ilişkiye romantizm katılması başarılı seks için gereklidir.

KLİTORİSİN DAHA KOLAY UYARILMASI İÇİN HANGİ SEKS POZİSYONLARI TERCİH EDİLMELİ

Haberin Devamı

Sekse hazırlanmış bir kadının klitorisi daha fazla kan alarak büyür. Vajen salgı bezleri kayganlığı temin etmek üzere çalışmaya başlar. Klitorisin ve G noktasının uyarılabilmesi için tercih edilebilecek bazı pozisyonlar vardır. Bunlar klitorisin oral yoldan uyarılması, elle klitorol uyarı, kadının üstte erkeğin altta olduğu pozisyon ve diz dirsek pozisyonu olarak belirtilebilir.

[fotogaleri=362]

Kadının altta olduğu her pozisyon klitoral uyarı için uygundur. Fakat bu uyarı tekli orgazm için yeterlidir.

[fotogaleri=354]

Kadının üstte olduğu pozisyon hem klitoris hem de G noktası uyarımı açısından yeterli olup bu pozisyonda çoklu orgazm genellikle mümkündür. Kadınların en çok sevdikleri pozisyonlardan biridir.

[fotogaleri=357]

Haberin Devamı

Diz dirsek pozisyonu ise, tabiatta genellikle tüm canlıların seksüel ilişki pozisyonudur. Bu pozisyon hem kadın için hem de erkek için çok uyarıcıdır. Erkeğin boşalmasını hızlandırır fakat bazen erken boşalmalara da yol açar. Bu nedenle ilişkinin başlangıcında değil sonlara doğru bu pozisyon tercih edilmelidir. G noktası uyarımı için ideal pozisyondur. Çoklu orgazm oldukça sık olarak bu pozisyonda görülür.