Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Yarasa kollara 2 saatte elveda

Estetik bir problem olarak ön plana çıkan kol sarkmaları aslında başka problemleri de beraberinde getirir. Kişinin öz güveni zedelenir, psikolojik olarak takıntıya yol açabilir.

Haberin Devamı

Sıcak yaz mevsimi, 30 yaş ve üzeri kadınların önemli bir kısmında yaşlılığın ilk belirtilerinin üzerindeki örtüyü de maalesef kaldırıyor. Vücut ısısını dengelemeye yardımcı olan kısa kol ya da kolsuz kıyafetler sarkık ve yarasa kolları ortaya çıkarıyor.

Sarkık ya da yarasa kol deformasyonun yarattığı şekil bozukluğu, kişinin yaşını ele vermekte, hatta daha yaşlı ve olumsuz bir algı yaratmaktadır. Bu sorunla yaşayanlar, kollarını rahatça hareket ettirmekten kaçınır. Çünkü kol altındaki sarkmadan ciddi rahatsızlık duyarlar. Yaz aylarında bunu gizleme imkânı da pek yoktur.

YARASA KOL OLUŞUMUNA YOL AÇAN NEDENLER

Sarkık koldan kurtulmak kolay değildir. Uzun yıllar disiplinli bir spor ve düzenli beslenmeyi gerektirir. Özellikle annelerin vücudunda doğum sonrası meydana gelen ve çoğu kalıcı olan kilolar, sık sık yapılan diyetler sonrası kilo alıp verme, yerçekiminin etkisi, yaşın ilerlemesiyle birlikte kolun altındaki yumuşak ve hassas doku elastik yapısını kaybeder. Dirsek ile koltuk altı arasındaki bölge, kol yukarı kaldırıldığında gevşemiş bir şekilde aşağı doğru sarkar. Kadınların cildi erkeklere göre daha incedir. Dolayısıyla kadınlarda kolların sarkması daha erken, derecesi daha fazladır.

Haberin Devamı

Yarasa kollara 2 saatte elveda

SARKIK KOLUN YOL AÇTIĞI SORUNLAR

Estetik bir problem olarak ön plana çıkan kol sarkmaları aslında başka problemleri de beraberinde getirir. Kişinin öz güveni zedelenir, psikolojik olarak takıntıya yol açabilmektedir. Ayrıca terleme gibi hijyenik açıdan da sıkıntılara yol açmaktadır.

YAZ MEVSİMİNDE KOL ESTETİĞİ YAPTIRILIR MI?

Estetik cerrahi uygulamalarında gelinen nokta, artık hemen her işlemin her mevsimde rahatlıkla yapılabildiğidir. Kol estetiği de bunun içinde yer almaktadır. Yarasa kol estetiğini hassas teknolojik cihazlar sayesinde sıcak yaz aylarında da gönül rahatlığıyla yapabiliyoruz.

DİRİ VE GERGİN KOLLAR İÇİN UYGULANAN ESTETİK TEDAVİLER

      Kişinin imajını pozitif yönde tamamen değiştiren diri ve canlı, gergin cilde sahip kollara sahip olmak için iki farklı yöntem uyguluyoruz. Kollardaki sarkma yarasa kol tabir ettiğimiz düzeyde, yani deri kendi kendini toparlayamayacak kadar sarkmışsa kol germe operasyonu ile sonuca gidiyoruz. Kol germe operasyonu ortalama 2 saatte tamamlanmaktadır. Sarkan deri ve yağ dokusu alınır, kalan deri gerdirilerek kolun arka kısmında görünmeyecek şekilde özel estetik dikişlerle kapatılır. Ortalama 1 haftada iyileşen hasta, rahatlıkla günlük yaşamına dönebilir. İlerleyen zamanlarda dikiş izinin de ten rengine dönüşmesiyle birlikte hasta diri ve genç görünümlü kollara sahip olmanın mutluluğunu yaşayabilmektedir.

Haberin Devamı

Yarasa kollara 2 saatte elveda

LAZER LİPOLİZLE CİLT GERME OPERASYONUNA GEREK KALMAZ

Kollardaki doku sarkıklığının derecesi ileri düzeyde değilse, lazer lipoliz yöntemi uygulanır. Kol sıkılaştırma operasyonunda sarkıklığa neden olan fazla yağlar güçlü lazer ışınlarıyla iz bırakmadan patlatılarak yok edilir. Hafif derecede gevşeyen deri ise lazerin etkisiyle tekrar toparlanarak gergin bir hale gelir. Günübirlik bu operasyondan birkaç gün sonra hasta günlük işlerini rahatlıkla yapabilir. 1 ay içinde gergin ve sıkı kollar ortaya çıkar.