Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Küçük göğüsler kısırlık korkusunu tetikliyor

Küçük göğüs ölçüleri, kadının dişilik algısında ve beğenilme duygusunda, dolayısıyla psikolojisinde derin yaralar açabiliyor.

Haberin Devamı

Vücutlarıyla orantısız bir şekilde küçük göğüslere sahip olan kadınların yaşadığı psikolojik travma, anne olamama endişesine yol açıyor. Erken ergenlik, kalıtımsal yatkınlık dahil birçok faktörün sebep olduğu küçük göğüs ölçüleri, kadının dişilik algısında ve beğenilme duygusunda, dolayısıyla psikolojisinde derin yaralar açabiliyor.

Göğüslerin kadın psikolojisindeki rölü

Kadınlık algısı açısından çok önemli bir rol oynar. Kadının mutlaka vücuduyla uyumlu büyüklüğe sahip bir meme şekline sahip olması gerekir. Çünkü göğüsler bilinçaltında kadının dişiliğini sembolize eden, tamamlayan bölgelerdir. Kadın bedeni algısını oluşturur. Bu psikolojik boyut güzel göğüslere sahip olma arzusunu da beraberinde getiriyor. Eğer kadın, dişilik algısını tamamlayan göğüs ölçülerine sahip değilse, birbirini tetikleyen sorunlar silsilesi başlıyor.

Haberin Devamı

GÖĞSÜNÜ BÜYÜTEN KADININ ÖZ GÜVENİ ARTIYOR

Küçük göğüsler kısırlık korkusunu tetikliyor

Bir “eksiklik” olarak algılanıyor

Küçük göğüslerin yarattığı stres ile süt verme fonksiyonunu yerine getiremeyeceği endişesine kapılmaya başlıyorlar. Kısırlık, gebe kalamama, anne olamama korkusu ortaya çıkabiliyor. Kendilerini eksik hissedebiliyorlar. Evlilik ve çocuk sahibi olma isteklerini sürekli erteliyorlar. Bu korkular vücudun hormonal dengesini de bozuyor. Bağışıklık sistemi zayıflayan beden birçok hastalığa açık hale geliyor. Öz güveni azaldığı için özel ve sosyal hayatta beğenilmeme duygusu gelişiyor. 

Göğüsleri küçülten faktörler

Göğüslerin gelişimini tamamlamasında birçok faktör rol oynar. Bunlardan bazıları kontrol altına alınabilirken, bazılarına müdahale etme şansımız olmaz. Son yıllardaki dengesiz ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları, östrojen içeren gıdaların, hazır yiyeceklerin, hızlı tüketilen gıdaların beslenme alışkanlıklarına dönüşmesi, sigara ve alkol kullanımı vücudun hormonal dengesini de bozmaktadır. Bu da erken ergenliğe, dolayısıyla göğüslerin çok küçük ya da çok büyük olmasına yol açmaktadır. Çocukluktan itibaren beslenme alışkanlıklarımıza dikkat ederek göğüslerimizin gelişimini biraz da olsa kontrol altına alabiliriz. Diğer yandan hareketsiz yaşam yerine, düzenli egzersiz yapılması yine göğüslerin sağlıklı gelişimi açısından önemlidir. Kontrolümüz dışında olan etkenler ise, ailesel yatkınlık ve yer çekimidir. Bütün bunlar meme estetiğinin bozulmasına yol açmaktadır.

Haberin Devamı

İdeal büyüklük

Ülkemizde kadınlar, en çok vücuduyla orantısız küçük göğüslü olmaktan şikâyetçidirler. Kadınlık algısını tamamlayan ideal estetik ölçülere sahip göğüs ölçüsü genellikle 80 B-C ya da 85 B-C'dir. Kadının bedenini tamamlayan ve huzurlu bir psikolojiye, sağlam bir özgüvene sahip olmalarını sağlayan bu ölçülerdir.

MEME BÜYÜTMEYLE İLGİLİ 10 GERÇEK

Küçük göğüsler kısırlık korkusunu tetikliyor

Meme büyütme operasyonu

Aşırı küçük göğüsler tedavi edilerek ideal oranlara getirilmediği sürece rahatsız edici bir durum olarak varlığını devam ettiriyor. Bunun tedavisi ise Türkiye'de burun estetiğinden sonra en çok yaptırılan meme büyütme estetiği. Bu operasyon sonrasında kadın, vücut ve dişilik algısını eksiksiz hissediyor, özgüveni yerine geliyor. Meme büyütme estetiği her kadının vücudu ve dekolte bölgesine göre gerçekleştirilmektedir. Kişiye özel bir form ortaya çıkarmanın belirli kriterleri vardır. Kadının omuz, kalça ve bel genişliği, göğüs kafesinin şekli ve göğüs ölçüsü dikkate alınır.

Haberin Devamı

En uygun silikon kriterleri

Uzun gövdeli ve geniş omuzlu kadınlarda orta ve uzun kısımları daha dolgun olan silikonu tercih ediyoruz. Dar omuzlu kadınlarda damla şeklindeki silikon kullanıyoruz. Bu silikonlar, göğüs kemiğinin, kaburgaların şekline ve kavisine göre şekil alabilen implatlardır.

MEME PROTEZİ EMZİRMEYE ENGEL DEĞİL

Küçük göğüsler kısırlık korkusunu tetikliyor

Süt vermeyi engellemez

Kesinlikle yoktur. Kaliteli silikon kullanımı ve silikonun göğüs içindeki süt bezlerinin arkasına konumlandırılmasıyla emzirme sürecinde anne hiçbir sorun yaşamaz. Bunun dışında meme silikonlarının birçok soruna yol açtığına dair yanlış bilgiler dolaşıyor. Örneğin, kanser yapar korkusu son derece yanlış. Kaliteli silikonlar kanser yapmaz, aksine meme kanseri nedeniyle göğsünü kaybeden ya da göğüsünün bir parçası alınan hastalarımızda, tekrar göğüslerine kavuşması için silikon protezler takıyoruz. Göğüse dışardan yabancı bir cisim batıp delmedikçe silikonun kendiliğinden patlaması diye de bir şey yoktur.

Haberin Devamı

Doğal görünümlü, vücudu tamamlayan göğüsler

Akıllı silikon teknolojisi kadının doğal, abartısız ve vücut şekline yakışan göğüslere sahip olmasını sağlıyor. Tek silikon, 300'den fazla göğüs modeli belirlenmesini imkân veriyor. Göğüslerdeki hacim, pozisyon, asimetrik görünüm, sarkıklık ve diğer şekil sorunları ortadan kalkıyor. Silikonlarla kişinin bedenine uygun göğüs modellemesi rahatlıkla yapılıyor. İlk günkü şeklini çok uzun yıllar koruyor, deforme olmuyor. Vücutla ahenk içinde, estetik olduğu anlaşılmayan göğüs formu oluşturuluyor. Bütün bu planlamaları yapmamıza olanak veren özellik ise akıllı silikonların üst düzey tıbbi silikon içermesi ve silikonun şeklini koruyan jelin hafızalı olmasıdır. O yüzden akıllı silikon diyoruz.

Haberin Devamı

Alt yaş sınırı 18

Bu operasyon 18 yaşından önce yaptırılmamalı. Çünkü vücut gelişimini henüz tamamlamamıştır. İşlem genel anestezi altında ortalama 1.5 saatte tamamlanır. Hasta bir iki gün içinde taburcu olur. 4 hafta özel sutyen kullanımının ardından iyileşme, göğüslerin şeklini tam olarak alması 2-3 ayı bulmaktadır. Tam iyileşen göğüsler doğal görünümü ve estetik ölçüsüyle kadın vücudunun eksik olan önemli bir parçasını tamamlar.

Gelecek hafta yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…