Simetrik bir yüze sahip olmanın sırları!

Yüz asimetrisi embriyonik gelişimin erken dönemlerinde, özellikle de hamileliğin ilk üç ayında başlar.

Haberin Devamı

Bu, embriyonik dönemde yüzün karşıt taraflarının bir araya geldiği dönemdir. Asimetri bu kritik gelişim döneminde değişkendir ve gelişimi burada bitmez. Simetri yaşam boyunca dış etkenlere bağlı olarak değişebilir.

Yaygın olarak kullanılan ve yardımcı olan yöntemler neler?

Yaygın olarak kullanılan bir diğer yöntem botokstur. Bu yöntem, asimetrik kaşları düzeltebilir ve kaşların yüksekliğini ayarlayabilir veya çenedeki fazla masseter kaslarının boyutunu azaltarak çeneye daha belirgin bir şekil verebilir.

Son zamanlarda hafif yüz asimetrisini düzeltmenin en etkili yolu hyalüronik asit dolgusudur. Birkaç numara harikalar yaratabilir. Elmacık kemikleri çökük hale getirilerek daha genç ve güzel bir görünüm elde edilebilir.

Yaşlandıkça yanaklarımız hacmini kaybeder çünkü yer çekimine karşı koyamazlar ve sarkabilirler. Bu durum başka sorunlara da yol açabilir. Ancak en belirgin olanı, insanlara yorgun ve halsiz bir görünüm veren çökmüş yanaklar. Aynı zamanda yanakların her iki yanında bulunan kırışıklıklar da yüzde gölge oluşmasına neden olabilir. Bu durumda koyu halkalar daha da koyulaşacaktır. Yanak hacminin kaybı nedeniyle ne kadar uyursak uyuyalım yine de yorgun, bitkin ve cansız görünürüz. Dolgu maddeleri genellikle yanak sarkması sorununun tek çözümüdür ve potansiyel olarak 10 yaş daha genç görünmeyi mümkün kılar.

En sık görülen şikayetler arasında yorgun bir görünüm veya göz altlarında koyu halkalar yer alır.

Çoğu kişi bunun, yanakların hacim kaybına bağlı olarak sarkması, sönmesi sonucu oluştuğunun farkında değildir. Uygulama sonrası sonuçlar olumlu. Tüm uygulamalarda olduğu gibi, kayıp hacmin geri kazanılması için en doğru ve yeterli olmanın anahtarı burada da yeterli ölçümdür. Doğru uygulandığında sonuçlar o kadar doğal görünüme oldukça yakın olabilir.

Dolgun dudaklar sizi daha genç gösterecektir

Ne yazık ki 30’lu yaşlardan sonra dudaklarımız incelmeye başlıyor. Zamanla hacmi azalır, konturları kaybolur ve dudakların köşeleri aşağı doğru eğilerek hüzünlü bir görünüm verir. Dudak inceltmesinde genetik faktörler önemli rol oynarken, sigaranın, stresin ve güneş ışığının zararlı etkileri de dudak incelmesini hızlandırabilmektedir. Bu sorun uygun teknolojiye sahip hyalüronik asit dolgularının kullanılmasıyla çözülebilir. Dudaklarda pürüzsüz bir görünüm, hyalüronik asit dolgularının doğru dozajının uzmanca uygulanmasıyla elde edilebilir. Sonuç olarak daha genç ve hoş bir görünüm elde edilir.
Bu yazı, yalnızca bir danışmanın bilgilendirmesi niteliğindedir, hekim tavsiyesi veya tanısı yerine geçmemektedir.

Yazarın Tüm Yazıları