Kendi dokumuz ile gençleşebilir miyiz?

Allojenik hücreler, laboratuvar ortamında çoğaltılarak ve yenidoğanın sünnet derisinden elde edilen kök hücrelerin (yani fibroblastların) kişinin istenilen bölgesine enjekte edilmesiyle yapılır. Diğer otolog kök hücre tedavilerinde olduğu gibi, allojenik hücrelerdeki fibroblastlar numune dokusundan elde edilir.

Haberin Devamı

Yaşla birlikte kolajen ve elastin üretimi azaldığından ciltte bir miktar sarkma ve sarkma, kısacası yaşlanma belirtileri görülür. Yeni doğan bebeklerin sünnet derisinden çıkarılan fibroblastlar, kolajen ve elastin üretimini artırır. Onaylı olan bu uygulamanın yüz ve vücutta kullanımı güvenlidir. Özellikle yanmış veya derin yaralanmış bölgeleri onarır ve doku kaybı varsa sorun düzeltilir.

Fibroblast ve alloblast nedir?

Son zamanlarda alloblast yönteminin gündeme gelmesi ile iki işlem birbirine karıştırılmaktadır. İki işlem arasındaki en temel fark ise fibroblast işleminde kişinin kendi dokusu kullanılırken alloblast yönteminde sünnet derisini kullanılarak işlem tamamlanır.

Uygulama süreci nasıl ilerler?

Milyonlarca yeni fibroblast, yüksek teknolojili bir sisteme sahip sıfır parçacık laboratuvarında çoğaltılır. İşlem, fibroblast üretim teknolojisine özel kritik bir süreç içerisinde gerçekleştirilir. Üretilen fibroblastlar, Sağlık Bakanlığı ve Avrupa standartlarının belirlediği kalite kontrol sürecinden geçerek uygulamaya hazır hale gelmektedir.

Allojenik hücre uygulaması kremle anestezi sonrası mezoterapide olduğu gibi iğne ile yapılır. Ameliyattan sonra sadece işlem izleri fark edilebilir, izler birkaç saat sonra kaybolur. Tek bir tedavinin yeterli olduğu durumda duruma göre tedavi sayısı artırılabilir veya soruna göre tekrar yapılabilir.

Hangi problemlerde tercih edilebilir?

• Kolajen ve elastin üretimini artırma,
• Cildin sıkılaştırma,
• Cilt hasarlarını giderme,
• Cildi gençleştirme,
• Geçmeyen deri yaralarını veya doku kaybı olan çukurlarını tedavi etme,
• Lekeleri giderme,
• Ciltteki kırışıkları yok etme.

İşlem ile ilgili merak edilenler

Uygulama yaklaşık 30 dakika sürer. İstek ve ihtiyaçlara bağlı olarak tek seans uygulaması yeterli olacaktır. Uygulama ve tedavi alanına göre seans sayısı artabilir. 18 yaşını doldurmuş herkese uygulanabilir. Ağrılı bir süreç değildir. Tedaviden 30 dakika önce anestezik krem uygulanır. İşlemden sonra mikroenjeksiyona bağlı olarak ciltte hafif kızarıklık ve minik şişlikler olabilir ancak kısa süre içerisinde kendiliğinden geçecektir.

Yazarın Tüm Yazıları