Radyofrekansın vücuda faydaları nelerdir?

Radyofrekans (RF), görünür ışık ve kızılötesi gibi bazı iyonlaştırıcı olmayan radyasyon türlerinden daha düşük enerjiye sahiptir, ancak aşırı düşük frekanslı (ELF) radyasyondan daha yüksek enerjiye sahiptir. RF radyasyonu vücut tarafından yeterince büyük miktarlarda emilirse, ısı üretebilir.

Haberin Devamı

Prosedür, cildinizin dermis olarak bilinen derin tabakasını ısıtmak için enerji dalgalarını kullanmayı içerir. Bu ısı kolajen üretimini uyarır. Kolajen vücudunuzdaki en yaygın proteindir. Cildinizin iskeletini oluşturur ve cildinize sıkılığını verir.

Yaşlandıkça, hücreleriniz daha az kolajen üretir, bu da sarkık cilt ve kırışıklıklara yol açar. Cilt gevşekliği, kolajeninizin miktarı ve kalitesi azalmaya başladığında 35 ila 40 yaşları arasında ortaya çıkar.

Radyofrekans, yalnızca cildi sıkılaştırmakla kalmaz, aynı zamanda tonlu, sıkı, genç görünen bir cilt oluşturmak için konturları geri yükleyerek kurtarmaya gelir. Bu sıkılaştırıcı etki, RF'yi özellikle çene, boyun ve çene hattı için çok uygun hale getirir.

Radyofrekans dalgaları nelerdir?

RF dalgaları bir radyasyon şeklidir. Radyasyon, enerjinin elektromanyetik dalgalar şeklinde serbest bırakılmasıdır. Serbest bırakılan enerji miktarına bağlı olarak düşük enerji veya yüksek enerji olarak sınıflandırılabilir. X-ışınları ve gama ışınları yüksek enerjili radyasyona örnektir, RF dalgaları ise düşük enerjili olarak kabul edilir. Radyo dalgaları, WiFi ve mikrodalgaların tümü RF dalgalarıdır.

Potansiyel faydalar nelerdir?

RF tedavisinin birincil faydaları cildinizi sıkılaştırmak ve kırışıklıklardan kurtulmaktır. Bununla birlikte, RF tedavisi, kolajen üretimini uyarma kabiliyeti nedeniyle güneş hasarıyla savaşmaya da yardımcı olabilir.

Güneş hasarıyla mücadelede kullanılabilir. Ultraviyole (UV) ışınlarına maruz kalmak, cildinizdeki kolajen liflerinin parçalanmasına ve düzensizleşmesine neden olabilir. 3 aylık RF tedavisinin, hafif ila orta dereceli güneş hasarı belirtileri olan küçük bir grup insanda klinik olarak önemli gelişmelere yol açtığını buldu.

Radyo frekans vücut şekillendirme mümkün mü?

Vücut şekillendirmede de oldukça etkili bir fayda sağlar. RF tedavisi, kolajen üretimini uyararak vücudunuzdaki gevşek cildi sıkılaştırmaya yardımcı olabilir. RF tedavisi, yüzünüzü inceltmek için ameliyatsız bir yöntem olarak kullanılma potansiyeline sahiptir.

Bu sayede 30 dakikada 20.000 mekik etkisi, yağ yakarken kas oluşumu sağlanmış olur. Popo, basen, karın, kol ve baldır bölgelerine uygulanabilir böylece spor yapmadan kas yapma olanağı sağlar.

Radyofrekans ısıtma kullanan 30 dakikalık bir seansta kas güçlendirme ve tonlama işlemi gerçekleştirir. İkinci olarak bölgesel yağ yakımına yardımcı olur.

Daha az zaman ve efor ile BMI (Vücut Kitle Endeksi) 35'e kadar olan hastaları tedavi edebildiği için geniş bir hasta skalasına sahiptir.

Yazarın Tüm Yazıları