Meme operasyonu sırt ağrılarının çözümü olabilir!

Meme estetiği denilince çoğu insanın aklına ilk olarak meme büyütme gelmektedir.

Haberin Devamı

Birçok kadın, zamanla ve hamilelik nedeniyle meme hacminde bir kayıp yaşadığından, meme implantları daha doğal, kadınsı bir şekle tekrar kavuşmak için son derece popülerdir. Bununla birlikte, bazı kadınlar tam tersi bir sorundan muzdariptir. Göğüs küçültme ameliyatı sadece daha hoş bir görünümle sonuçlanmakla kalmaz, aynı zamanda kronik sırt ağrısı gibi onlarca yıldır sürmüş olabilecek ağrılı semptomlardan genellikle yaşamı değiştiren bir rahatlama sağlayabilir.

Sırt ve boyun ağrısı nedenleri

Meme büyüklüğü ve ağırlığı kadınlarda sırt ağrısına neden olabilir. Ayrıca, sosyal çekincelerden saklanma dürtüsü, kambur olarak bilinen duruş bozukluğuna yol açar. Yaşam konforu açısından meme büyüklüğü problemi olan kadınlara “küçültme ameliyatları” önerilmektedir. Meme küçültme ameliyatlarından sonra başka bir sebep yoksa bel ağrıları önemli ölçüde azalır.

Haberin Devamı

Tek çözüm cerrahi müdahale

Büyümüş ve sarkmış meme yapısını düzeltmenin ve estetik bir görünüm sağlamanın tek yöntemi cerrahidir. Özellikle spor ve diyetle verilen kilolardan sonra bazı memelerdeki yağ dokusu azalsa bile sarkma önemli bir sorun haline gelebilir. Fazla kilolu kadınlarda diyet ile spor sonrası oluşan sarkmalar için inceltme ve germe operasyonları yapılır. Sporla güçlendirilmiş göğüs kasının memelere estetik ya da dikleştirme katkısı yoktur.

Aynı işlemde kaldırma ve şekillendirme

Plastik cerrahide en sık yapılan operasyonlardan biri olan meme küçültme ameliyatı birçok müdahaleyi içermektedir. Memedeki fazla deri, yağ ve doku alınması, sarkık memenin dikleştirilmesi ve estetik olarak şekillendirilmesi işlemleri tek seansta bir bütün olarak yapılır. Planlamada ameliyat öncesi ölçüler alınır ve kişinin anatomik yapısına göre kullanılacak tekniğe karar verilir. Küçültme dışında lifting ve şekillendirme işlemleri de aynı seansta gerçekleştirilir.

Ameliyat sırasında süt kanalları korunur

Meme şekillendirme ameliyatı tekniği ile kişinin yaşına ve doğurganlığına göre mümkün olduğunca süt kanalları korunmakta ve bu tür ameliyatlardan sonra yüzde 5-10 oranında yaşanabilen emzirme sıkıntısı sorunu meme küçültülerek azaltılmaktadır. Ortalama 2 saat süren ameliyatta oluşan dikiş izleri de plastik cerrahinin uyguladığı teknikler sayesinde en aza indirilmektedir.

Haberin Devamı

Özgüven gelişiyor

Estetik kaygılar nedeniyle meme ucu meme hattının altında olan kadınlarda bu ameliyatın yapılması önerilir. Burada önemli olan her kadın için farklı olan kar-zarar dengesidir. Kadın ameliyattan elde edeceği fiziksel, psikolojik ve estetik faydayı dikkate alır. Bu ameliyatlardan sonra kadınların özgüvenlerinin arttığı ve kendilerini toplumdan soyutlayamadıkları sonucuna varılmıştır. Meme küçültme ve şekillendirme ameliyatlarında gelişen medikal teknolojiler ve ameliyat sonrası bakım kalitesi sayesinde komplikasyon riskleri önemli ölçüde azalmıştır. Operasyondan bir hafta sonra kişi günlük hayatına dönebilir.

Yazarın Tüm Yazıları