Göz altı morlukları bitkisel yöntemlerle geçer mi?

Göz altı bölgesinde zamanla bazı değişiklikler meydana gelir. Bu değişikliklerden en belirgin olanı zaman ve yorgunluğa bağlı olarak göz altında meydana gelen torbalanmalar ve morluklardır. Bu morluklar genetik olarak da görülebilir.

Haberin Devamı

Göz altı morluklarında evde uygulanan bitkisel yöntemler geçici çözümler sunar. Gözlerin altında meydana gelen morluklar ve torbalar için en etkili ve kesin çözüm göz altı ışık dolgusudur.

Göz altı ışık dolgusu ne işe yarar?

Göz altı ışık dolgusu gözlerin altındaki yorgun ve çökük görünümü, aynı zamanda da morlukları gidermek için yapılan bir işlemdir. Göz altı ışık dolgusu, hyalüronik asit dolgu maddesi kullanılarak yapılır.

Göz altı ışık dolgusunda en iyi sonuçlar, göz altı çöküntüleri ön planda olan ve göz altı torbalarına daha az meyilli olanlarda alınır. Aşırı göz altı torbalarının eşlik ettiği göz altı çöküntüsü durumunda bu işlem pek tercih edilmez.

Göz altındaki çöküntüye yanak sarkması ve çöküklüğün eşlik ettiği durumlarda, göz altı ışık dolgusu yanak dolgusu ile yapıldığında daha etkili sonuçlar verir. Göz altı bölgesi anatomik yapısı gereği özel bir bölge olduğundan göz altı ışık dolgusu mutlaka anatomiyi iyi bilen deneyimli hekimler tarafından yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Göz altı ışık dolgusu nasıl yapılır?

Göz altı ışık dolgusu, hyalüronik asit dolgu maddelerinin bir iğne veya kanül yardımıyla göz altındaki kemiğe enjekte edilmesi işlemidir. Göz altı dolgusunda bulunan lokal anestezik madde nedeniyle işlem sonrası fazla ağrıya neden olmaz.
Göz altı ışık dolgusu yaklaşık 15-20 dakikada yapılmaktadır. Uygulanan göz altı ışık dolgusunun etkisi ise kişiden kişiye değişkenlik göstermekle birlikte 12-18 ay sürer.

Göz altı ışık dolgusunda hangi maddeler kullanılır?

Göz altı ışık dolgusu uygulamalarında hyalüronik asit tercih edilmelidir. Hyalüronik asit, zamanla eriyen ve istenirse çözülebilen bir dolgu maddesi olduğu için güvenle kullanılmaktadır.

Göz altı ışık dolgusu işleminden sonra dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

İlk gün sıcak banyo önerilmez. İşlem sonrası soğuk uygulama önerilir. Göz altı ışık dolgusu kolay ve pratik bir işlem olduğu için işlem sonrasında kişi günlük sosyal hayatına rahatlıkla devam edebilir.

Anlık etki edecek doğal yöntemlerden de faydalanmak mümkün

• Göz altı morluk ve torbaları için evinizde şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:

Haberin Devamı

• Koyu halkalarla savaşmanın en etkili ve oldukça kolay yollarından biri soğuk çay poşetleri kullanmaktır. Hızlı sonuç almak için tercihen yeşil çay veya papatya çayı poşetleri kullanın.

• Soğuk süt hassas bölgeler için güzel bir temizleyici görevi görür. Gözlerinizi sütle silerek doğal bir temizleme yöntemi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda süt göz çevresindeki hassasiyet açısından da faydalıdır.

• Gül suyu da canlandırıcı ve aydınlatıcı bir etki elde etmenizi sağlar.

• Göz çevresindeki koyu halkalar, stres ve yoğun bir yaşam tarzından da meydana gelebilir. Bu duruma en iyi gelecek yöntem stres önleyici yoga ve meditasyon yöntemidir. Ancak en başında da bahsettiğimiz gibi göz altı morluklarına kesin çözüm, göz altı ışık dolgusuyla sağlanır.

Yazarın Tüm Yazıları