Erkeklerde genital estetik güvenli mi?

Genital estetik ameliyatları ve ameliyatsız genital estetik uygulamaları kadınlar kadar erkekler tarafından da talep görüyor. Penis uzatma ve penis kalınlaştırma özelinde gerçekleştirilen ve genel anlamda "penis büyütme" olarak adlandırılan erkek genital estetik uygulamaları talep gördükçe haklarında merak edilenler de fazlalaşıyor. Bu yazımda sıklıkla uyguladığım erkek genital estetiği operasyonları ve ameliyatsız penis estetiği uygulamaları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

PENİS UZATMA VE PENİS KALINLAŞTIRMA TALEPLERİ DÜNYA GENELİNDE ARTIYOR

Erkekler için cinsel organlarının boyutu ve şekli cinsel performansın en önemli göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Cinsel işlev bozuklukları kategorisinde değerlendirilen penisteki şekil bozuklukları hem erkeklerin öz güvenini azaltıyor hem de performans kaygısı yaratarak erken boşalma ve sertleşme sorunu gibi şikayetlere yol açabiliyor.

Bu şikayetlerin ortaya çıkması ise hem kadınların hem de erkeklerin cinsel ilişki sırasında tatmin olmasını engelliyor. Penisteki kısalık ve incelik gibi şekil bozukluklarının tedavi edilebildiği gerçeği hakkındaki farkındalık arttıkça erkeklerin de genital estetik operasyonlarına gösterdikleri talep yükseliyor.

Özellikle cinsel olarak aktif dönemde olan erkeklerin başvurduğu penis büyütme operasyonları deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirildiği takdirde oldukça güvenli operasyonlar arasında sınıflandırılıyor.

PENİS BÜYÜTME OPERASYONLARI NASIL YAPILIYOR?

Penis büyütme operasyonlarını penis uzatma ameliyatı ve penis kalınlaştırma ameliyatı olmak üzere iki alt kategoride inceleyebiliriz. Penis uzatma ameliyatı penis boyu nedeniyle performans kaygısı yaşayan ve cinsel ilişkiden hem kendisi hem de partneri yeterli tatmini alamayan erkeklerin en sık başvurduğu erkek genital estetiği ameliyatlarının başında gelir.

Genel sağlık durumu operasyon için uygun ve cinsel olarak aktif dönemde olan erkeklere uygulanabilen penis uzatma cerrahisi çoğunlukla spinal anestezi altında uygulanır. Penisin karın duvarına bağlanmasını sağlayan suspansatuvar ligament adlı asıcı bağın kesilmesi ve penisin görünmeyen kısmının işlevsel hale getirilmesi prensibine dayanan penis uzatma ameliyatı sayesinde kişiden kişiye değişmekle birlikte 2-4 cm’lik bir penis uzaması elde edilir.

Penis büyütme ameliyatları arasında penis kalınlaştırma cerrahisi de bulunur. Kişinin karın ön duvarından, cilt altından alınan yağın özel bir işlemden geçirilip penise enjekte edilmesi ile tamamlanan penis kalınlaştırma işlemi penis uzatmadan farklı olarak ömür boyu kalıcılığa sahip değildir. Penis çapı cinsel tatmini etkileyecek ölçüde ince olan erkeklere uygulanan penise yağ enjeksiyonunun cinsel olarak aktif olunan süreçte belli aralıklarla tekrarlanması gerekebilir.

Penis uzatma cerrahisi, penis uzatmak isteyenlerin tek alternatifi olsa da penis kalınlaştırma söz konusu olduğunda tıbbi gelişmelerin sayesinde alternatifler çoğalır. Yağ enjeksiyonu haricinde penise dolgu uygulamaları ile ameliyatsız penis kalınlaştırma mümkün hale gelmiştir.

DOLGU İLE AMELİYATSIZ PENİS KALINLAŞTIRMA

Yüz şeklinin iyileştirilmesi, dudakların kalınlaştırılması, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi ve ciltteki çöküntülerin giderilmesi amacıyla uzun süredir ameliyatsız yüz estetiğinde kullanılan dolgu malzemeleri artık penis kalınlaştırma amacıyla da güvenle tercih edilebiliyor. Hem erkek cinsel organının gövdesine hem de glans adı verilen baş kısmına özel dolgu malzemelerinin, klinik ortamında, anesteziye gerek duyulmadan enjekte edilmesi işlemi “dolgu ile penis kalınlaştırma” olarak adlandırılıyor.

Cerrahi herhangi bir nitelik taşımayan işlem sırasında kullanılan dolgu malzemeleri hyaluronik asit içeriyor ve enjekte edildiği zaman penis dokusuna eşit bir şekilde yayılıyor. Penisin sertleşme ve normale dönme formlarına adapte olabilen dolgu malzemelerinin yarattığı etki anında fark edilebiliyor. Etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte kalıcılığı ortalama 1 ila 2 sene arasında değişen dolgu ile penis kalınlaştırma sonrası cinsel ilişki sırasında çiftlerin aldığı tatmin yükseliyor.

Sonuç olarak estetik girişimlerin tamamı gibi erkek genital estetik operasyonları ve uygulamaları deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirildiğinde oldukça güvenli olarak nitelendiriliyor. Fiziksel olduğu kadar psikolojik anlamda da fark yaratılmasını sağlayan bu işlemler seçilmiş hastalarda çok başarılı sonuçların alınmasını sağlıyor.  

Yazarın Tüm Yazıları