vivo V25 5G incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2022 12:16

2021 itibariyle dünyanın en çok satan ilk 5 telefon markasından biri. Çin’de doğdu ve kısa sürede ülkenin en büyük markalarından biri olması yetmedi, globale açıldı ve Türkiye’de kullanıcılarıyla buluşması da geçtiğimiz yıllarda gerçekleşti. Yapay zekadan endüstriyel tasarıma, 5G’den gelişmiş pek çok teknolojiye kadar önemli işlere imza attı ve Hi-Fi kalitesinde ses yongası yerleştirmeden tutun da ilk ekran içi parmak izi okuyucuya ve hatta dünyanın en ince akıllı telefonunu üretme gibi ses getirecek işlerde onun adı var. Evet, vivo’dan bahsediyoruz. Katar’da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi akıllı telefonu ve telefon sektöründeki tek resmi sponsoru olan şirket, bugün yepyeni bir ürünüyle karşımıza çıkıyor. İşte karşınızda şık tasarımı, gelişmiş kamera sistemi ve güçlü performansıyla ses getirmesini beklediğim yeni vivo V25 5G…

Asya bölgesinde 200 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip 7 üretim merkezine sahip olan vivo, Türkiye’ye de önem veren bir şirket. Buradaki potansiyeli değerlendirmek isteyen marka, 2021 yılında toplam 20 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de de üretim tesisi açtı. Ki bu oldukça önemli bir gelişme. Yıllık 5 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan vivo’nun Türkiye üretim tesisinde Y serisi cihazların üretimi yapılıyor ve Y serisinin yeni modelleriyle ilgili deneyimlerimizi de yine bu ekrandan sizlerle paylaşıyor olacağız.

vivo V25 5G incelemesi

vivo, bir yandan da V serisi telefon modellerine yeni bir üye kattı ve Türkiye’ye getirdi. vivo V25 5G, pek çok açıdan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan kapsamlı bir çözüm olmuş. İlk dikkat çeken noktası ise şık tasarımı elbette. 7.79 mm inceliği ve 186 gram ağırlığıyla gayet hafif bir telefon kullanıyoruz. 6.44 inç büyüklüğünde ekranıyla birlikte tutuş hissi oldukça iyi ve konforlu bir kullanım sunuyor.

vivo’nun bu yeni premium telefonu iki farklı renge sahip. İncelemekte olduğum Gün Doğumu Işıltısı ve ayrıca Elmas Siyahı renkleri telefona ayrı bir hava katıyor. Arka panelde gördüğümüz bu renkler, tek düz bir renkten oluşmuyor. Işığın yansımalarına göre ikonik renk değiştiren bir yapıya sahip olduğundan bu renk geçişleri telefona daha estetik bir hava katıyor. V23’te gördüğümüz ışığa göre renk değiştirme özelliği büyük ses getirmişti biliyorsunuz. Başka hiçbir telefon modelinde görmediğimiz bir özellikti. vivo’nun bu özelliği artık karakteristik bir hale getirdiği ve V serisi telefonlarında kullandığını görüyoruz. Örneğin bu elimde gördüğünüz Gün Doğumu Işıltısı sürümü göründüğünden çok daha fazlasını yapıyor. Arka panelinde renk değiştiren Florit AG Cam kullanılmış. Böylece cihazın arka yüzü, güneş ışığına veya UV ışığına maruz kaldığında yüzey rengi dalgalanma deseniyle altın, turuncu ve kırmız tonları arasında geçiş yapıyor, ışık kaynağından uzak kaldıktan sonra orijinal rengine geri dönüyor. Bir telefonun tasarımında daha ne yapılabilir ki derken vivo’nun tasarımcılarının sınırları zorladığını görmek güzel.

vivo V25 5G incelemesi

Yüzde 100 DCI-P3 renk gamı ve 6000000:1 yüksek kontrast oranı sunan 6.44 inç büyüklüğünde bir ekranımız var. Bu ekran, FHD+ çözünürlük sunuyor, 90 Hz ekran yenileme hızı ve 180 Hz dokunmatik örnekleme hızı ile telefonda içerik tüketmeyi hem daha akıcı hem de keyifli bir hale getiriyor.

Daha da önemlisi bu yenileme hızının adaptif yapıda olması. Bu sayede siz müdahale etmeden, telefonunuz kullanım alışkanlığınıza göre optimum yenileme hızı sunuyor. Bu da hem pilden yana tasarruf etmemizi sağlıyor hem de ekran deneyiminin her zaman akıcı olmasını mümkün kılıyor.

Ekranla ilgili bir diğer önemli nokta da 1300 nit tepe parlaklık seviyesine ulaşabiliyor olması. Parlaklık seviyesi ne kadar yüksekse, ekrandaki içerikleri de o oranda her şartta iyi görebiliyoruz demektir. Her zaman telefonu loş ortamda kullanmayız. Dışarı çıktığımızda güneşin arkadan geldiği bir durumda ekran iyice kararır ve ekrandakileri görebilmek için gözlerimizi daha fazla yorarız. İşte vivo V25’te böyle bir sorun yaşamıyorsunuz, çünkü parlaklık seviyesi yüksek seviyede ve ekran her senaryoda net okunur halde.

vivo V25 5G incelemesi

vivo’nun V serisi telefonlarının en iddialı olduğu yanlarından biri kamera sisteminde kendini gösteriyor. Cihazın arka yüzünde üçlü kamera kurulumu var: 64 MP OIS Ultra Algılama kamerasıyla birlikte 8 MP Süper Geniş Açılı Kamera ve 2 MP Süper Makro kamera…

OIS desteği çekimlerinizin kalitesini artırıyor. Çünkü bu özellik sayesinde hem gelişmiş hassasiyet ile titremenin neden olduğu bulanık görüntüler en aza indirgeniyor, hem de gece hareket sırasında düşük parlaklığı telafi ediyor. OIS modülü, lens modülünü zıt yönde hareket ettirerek titremeyi dengelerken, bu da düşük ışıkta dengeli fotoğraf ve video çekmemizi sağlıyor. Ayrıca OIS ve EIS'nin ikili etkilerini birleştiren Hibrit Görüntü Sabitleme özelliği de bu kamerada mevcut. Böylece kamera sarsıntısının neden olduğu bulanıklık azaltılıyor, daha kararlı ve daha net gece videoları çekilebiliyor.

vivo V25 5G incelemesi

Bir telefon, ışığı alabildiği oranda iyi çekim yapılmasına imkan veriyor. O yüzden de bazı telefonlarda yaptığımız çekimlerde bol gren görüyoruz, bulanık fotoğraflar, kaybolan detaylar fotoğrafın kalitesini düşürüyor. vivo V25 5G’nin kullandığı 64 MP OIS Ultra Duyarlı Kamerası daha fazla ışık aldığından ışığın yetersiz olmasından kaynaklı kalite kaybını önlüyor. Yani fotoğraflar çok daha net ve canlı görünüyor. OIS ile yapılan çekimlerde normal çekime kıyasla 6 kat daha fazla ışık alınıyor. Bu paralelde V25’in OIS Süper Gece Modu gece portresi ile yapılan çekimlerde yoğun arka ışıklı sahnelerde karanlık yüzlerin ve arka planların aşırı pozlama sorunu çözülüyor ve yüz ve arka plan kalitesi en üst seviyeye çıkıyor.

Portre çekimlerinden iyi sonuç almamızı biraz da AI HD Algoritmasına borçluyuz. V25’te kullanılan bu özel algoritma, yapay zeka desteğini arkasına alarak kullanıcıların daha doğan ve net fotoğraflar çekebilmesine yardımcı oluyor.

vivo V25 5G incelemesi

V25 5G’de bazı özel kamera modları var ve kesinlikle deneyimlemenizi öneriyorum. Mesela V serisinde ilk kez gördüğümüz Vlog Filmi özelliği de kullanıcıların kendi yaratıcı kısa videolarını oluşturmalarını sağlıyor ve gerçek zamanlı vlog çekilebiliyor.

Bu telefonun ön kamerası da oldukça iyi iş çıkarıyor. 50 MP Eye AF Selfie özelliğiyle gelen bu ön kamera, aynı zamanda 50 MP HD Portre özelliğini de desteklediğinden selfie çekimlerinden çok iyi sonuçlar alıyorsunuz. Özellikle de 50 MP’lik yüksek seviyeli piksellerle parlak koşullarda çekim yapıldığında görüntü keskinliği başarılı. Bu kameranın çekimlerde yakaladığı detaylar, fotoğraf defalarca büyütüldüğünde de netliğini koruyor.

V25 5G, aynı zamanda Otomatik Odaklama özelliğini kullanıyor. Kamera ayarlarından Hareket Otomatik Odaklama özelliğine girerek bu noktada ince ayarlar yapabilirsiniz. Bu özellik sayesinde V25'in 50 MP ön kamerası, 15 cm'den sonsuza uzanan odak mesafesiyle yakın ya da uzakta olun, selfie'ler her zaman tam odaklı ve net çıkıyor. Kullanıcıların hareket sırasında odakta kalmalarını ve odak kaybı nedeniyle çektikleri selfie'lerin bulanık çıkması sorunu da artık geçmişte kaldı, çünkü telefonda ayrıca göz otomatik odaklama da mevcut.

vivo V25 5G incelemesi

Makro çekim yapmak isteyenler de unutulmamış ve süper makro kamerası ile mikro dünyaları daha görünür kılabilirsiniz.

Video çekimleri söz konusu olduğunda da 4k 30 fps’ye kadar yüksek kalitede video kaydı yapabiliyoruz.

V25 5G, kamerasıyla olduğu kadar diğer donanım bileşenleriyle de güçlü bir model. 6 nm sürecinde üretilen ve yüksek performans sunmasının yanı sıra daha az enerji tükettiğinden batarya ömrünü de artıran MediaTek Dimensity 900, bu telefona güç veriyor.

Yoğun kullanım söz konusu olsa da hemen her uygulama ve oyunu yüksek performansta çalıştırıyor. Telefon, performans kaybı yaşanmaması adına aşırı ısınmayı önleyen özel bir yapıya da sahip. Bu likit soğutma sistemi, ana bileşenlerin sıcaklığını takip edip düşürerek, yoğun kullanımlarda dahi performans kaybı yaşanmamasını sağlıyor.

vivo V25 5G incelemesi

Oyundan söz açılmışken Game Boost Modu’na da değinelim. Oyun deneyimini iyileştirmek için tasarlanan bu özel mod, sistem kaynaklarını başarılı bir şekilde koordine ederken, oyun sırasında kaynakların kullanım oranını anlık olarak ekrana yansıtıyor. Oyun sırasında rahatsız edilmek istemediğimizde çağrıları ve bildirimleri engelleyebilirken, oyundan ekran kaydı alabiliyor ya da telefonun performans modunu değiştirebiliyoruz.

Cihazın yüksek performans göstermesinde önemli rol oynayan bir başka özellik de 8 GB genişletilmiş RAM desteği. ROM alanını kullanarak fiziksel RAM’e destek olan bu özel teknoloji, kullanıcılar birden fazla uygulama arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilmesini sağlıyor.

Gelelim V25 5G’nin batarya performansına… 4500 mAh kapasiteli pilden enerjisini alan telefon, 44W FlashCharge teknolojisini destekliyor ve bu sayede 30 dakikada 0’dan yüzde 61’e kadar bataryamızı şarj edebiliyoruz. Telefonun işlemcisi bataryaya fazla yük bindirmediğinden uzun ömürlü ve tam şarj olduğunda yaklaşık 17 saate kadar video izlenebiliyor ya da 8 saat boyunca oyun oynanabiliyor.

vivo V25 5G incelemesi

vivo V25 5G’yi yaklaşık iki haftadır kullanıyorum ve ilk izlenimlerim gayet olumlu. Şık tasarım, güçlü performans ve gelişmiş üst düzey fotoğrafçılık özellikleriyle artık Türkiye’de!

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!