“Pembe Kurdele” meme kanseri farkındalığını artırıyor

Güncelleme Tarihi:

“Pembe Kurdele” meme kanseri farkındalığını artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2023 15:32

Her sekiz kadından birini etkileyen meme kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor. Nesfit’in 11 yıl önce meme sağlığı farkındalığını artırmak için hayata geçirdiği Pembe Kurdele projesi, MEMEDER iş birliği ve Migros’un destekleriyle binlerce kadına ulaşıyor. Nestlé Kahvaltılık Gevrekler İş Birimi Genel Müdürü Burçin Alev Ekşi, “Meme kanseri tanısı son 20 yılda iki kat artarken, erken tanı tedavi şansını yükseltiyor. Pembe Kurdele ile kadınları bilgilendiriyor, tanı ve tedavilere katkı sağlıyoruz” diyor.

Dünyada her yıl 2 milyonu aşkın kadına meme kanseri tanısı konuyor, bunun yanında tüm kanserler içinde meme kanseri Türkiye’de kadınlarda en çok görülen tür olma özelliğini taşıyor. Meme kanseri her 8 kadından birini etkiliyor ancak erken tanı kurtarıcı bir rol oynuyor. Bu gerçeklerden yola çıkarak Nesfit 11 yıl önce, meme sağlığı farkındalığını artırmak ve kadınların sağlığına katkı sunmak amacıyla bir yola çıktı.

“Pembe Kurdele” meme kanseri farkındalığını artırıyor

Nesfit’in Pembe Kurdele projesi, meme sağlığı özelinde yapılan en uzun soluklu proje olma özelliğini taşıyor. MEMEDER ve Migros iş birliği ile yürütülen ve bugüne kadar 60 bine yakın kadının meme sağlığı kontrolüne, 9 bine yakın kadında erken teşhise ve 271 kadının tedavisine destek olunan projenin etki alanı da her geçen gün genişliyor. Geçtiğimiz yıl meme sağlığı farkındalığının düşük seyrettiği Muş, Van ve Gaziantep’te 1.000’i aşkın kadına ulaşılan projede, bu yıl da çeşitli illerde kadınlara ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca Hatay’da MEMEDER tarafından düzenlenen Pembe Festival’de binden fazla kadına ulaşılarak meme eğitimi verildi. 

Projenin 11. yılında çeşitli etkinliklerle kadınlar meme sağlığı konusunda bilinçlendirilmeye devam ederken; Migros mağazalarında ve uygulamasında satışa sunulan Nesfit’in Pembe Kurdele paketlerini satın alan tüketiciler, bu sayede MEMEDER’e destek oluyor.

“Pembe Kurdele” meme kanseri farkındalığını artırıyor

“Meme sağlığı farkındalığının düşük seyrettiği illerde daha fazla kadına ulaşacağız” 

Pembe Kurdele projesiyle kadınların tanı ve tedavilerine destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Nestlé Kahvaltılık Gevrekler İş Birimi Genel Müdürü Burçin Alev Ekşi, “Kadınlarda meme kanseri tanısının son 20 yılda 2 kat arttığını biliyoruz. Ancak diğer yandan erken tanının tedavi şansını oldukça yükselttiğini de biliyoruz. İşte tam da bunun için 11 yıl önce bir yola çıktık ve Pembe Kurdele projesiyle kadınların bilgilenmesine, tanı ve tedavilerine katkı sunmaya başladık. Projemizin etki alanını her yıl büyütmeye devam ediyoruz. Bu yıl da meme sağlığı farkındalığının düşük seyrettiği illerde daha fazla kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Projemizin iş ortakları Migros ve MEMEDER’in katkıları bu hedefimize ulaşmada önemli rol oynuyor” dedi.

“Pembe Kurdele” meme kanseri farkındalığını artırıyor

Yaman: “Pembe Kurdele projesinin farkındalık hareketine güçlü bir katkı sunmaktan mutluyuz” 

Migros FMCG Gıda Pazarlama Direktörü Caner Yaman, “Sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla sunduğumuz ürün ve hizmetlere ek olarak toplum sağlığına yönelik projeler geliştiriyor, iş birliklerimiz ile etki alanımızı genişletiyoruz. Nesfit ve MEMEDER ile yürüttüğümüz ‘Pembe Kurdele’ projesi kapsamında tüketicilerimizin meme sağlığı konusunda bilinçlenmelerini sağlarken, erken teşhis ve düzenli mamografik taramanın önemini aktarıyoruz. Bu kıymetli proje ile ulaştığımız kadın sayısının her geçen yıl artmasından mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

“Pembe Kurdele” meme kanseri farkındalığını artırıyor

Özmen: “Bir kadının sağlığı aynı zamanda ailesinin, toplumun ve geleceğin sağlığıdır” 

Konuyla ilgili açıklama yapan MEMEDER Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, “Nesfit, Migros ve MEMEDER iş birliği ile yürütülen ‘Pembe Kurdele’ projesi, yıllar içinde birçok kadının hayatına dokundu, farkındalık yarattı ve umut oldu. On bir yıl önce başlattığımız bu projenin amacı, kadınların hayatını daha sağlıklı kılmak ve meme sağlığının ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatmaktı. Bu proje sayesinde, binlerce kadının meme sağlığı kontrollerini gerçekleştirdik. Bu kontroller, erken teşhisin ne kadar büyük bir kurtarıcı olduğunu bir kez daha gösterdi. Unutmayalım ki, bir kadının sağlığı aynı zamanda ailesinin, toplumun ve geleceğin sağlığıdır. Bu projeye destek veren, farkındalık yaratan ve umuda ortak olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

 İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!