Oppo Reno 7 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2022 13:20

Oppo’nun yeni ürünlerini bir süredir bekliyordum ve bugün nihayet Reno 7 elime ulaştı. Reno serisinin en yeni modellerinden biri olan bu model, gelişmiş pek çok özelliğe sahip. Özellikle de tasarımıyla Reno serisini farklı bir noktaya taşıdığı dahi söylenebilir. O halde sözü çok uzatmadan Reno 7’yi sizlerle tanıştırayım.

Haberin Devamı

Oppo’nun geliştirdiği telefon modellerine bir yenisi daha eklendi ve Türkiye’de kullanıcıların karşısına çıktı. Reno 6 serisinin yakaladığı başarıyı sürdürmesi beklenen Reno 7’nin önce retro ağırlıklı tasarımını konuşalım istiyorum. Yaklaşık 175 gram ağırlığında bir telefondan söz ediyoruz. Oldukça hafif. Renk seçenekleri bakımından çok fazla çeşitlilik sunmasa da kullanmakta olduğum Günbatımı Turuncusu renk seçeneğinin epey dikkat çekici olduğunu söylemem gerek. Bu telefona kesinlikle ayrı bir hava katmış. Ama sadece bu renkle sınırlı değiliz. Kozmik Siyah renk seçeneği de mevcut.

Oppo Reno 7 incelemesi

Reno 7’nin tasarım tarafında en beğendiğim yönü fiberglas deri tasarıma sahip olması. Sektörde ilk diyebileceğimiz bu özel tasarım anlayışı kullanıcısına birinci sınıf deri hissi veriyor, özellikle turuncu renkle bütünleştiğinde göze daha canlı ve hoş geliyor.

Haberin Devamı

6.4 inç büyüklüğünde AMOLED ekranla karşımıza çıkan Reno serisinin bu yeni üyesi, 90 Hz ekran yenileme hızı sunuyor. Bu sayede hem ekran daha akıcı oluyor hem de telefon sahipleri için daha verimli bir kullanım deneyimi mümkün oluyor. Batarya ömrü genel olarak yeterli gelse de, batarya ömrünün daha uzun süre dayanmasını isteyenler de unutulmamış. İstersek Ekran ayarlarına girerek 60 Hz’e de yenileme hızını düşürebiliyoruz. Böylece pil tasarrufu yapma şansımız da var. Bu ayarı yaparken 90 Hz ile 60 Hz arasındaki farkı da animasyon eşliğinde görebilirsiniz.

Oppo Reno 7 incelemesi

AMOLED ekran teknolojisini kullanıyor olması oldukça önemli. Reno 7’nin ekranı, yüksek kalitede videoları oynatabilmek için Netflix HD/HDR, Amazon HDR ve YouTube HD sertifikasına sahip.

Reno 7’nin en iddialı olduğu özelliklerden biri kamera performansında kendini gösteriyor. Daha önce deneyimleme şansı bulduğum Reno serisindeki modeller de kamera tarafında iddialı özelliklerle gelmişti. Bu nedenle Reno 7’nin de bu noktaya ağırlık vermesi elbette şaşırtıcı değil. Reno 7’de 64 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen yapay zeka destekli kamera bulunurken, bu ana kameraya 2 MP derinlik sensörü ile 2 MP mikrolens kamera eşlik ediyor.

Oppo Reno 7 incelemesi

Bu noktada mikrolensin üzerinde ayrıca durmak gerekiyor. 15x veya 30x zum yapabilen 2 MP çözünürlüklü bu özel kamera, kullanıcıların mikro dünyaları keşfetmeleri için yeni bir araç denebilir. Kamerayı objeye iyice yaklaştırdıktan sonra ekrana gelen görüntüye siz de şaşıracaksınız. Işık ihtiyacını da Yörünge Işığı’ndan sağlıyoruz. Arka yüzdeki kamera kurulumunda halka şeklinde yerleştirilen bu özel ışık, bu sensörü kullanırken daha iyi görüntü alabilmemiz için bize destek oluyor. Ancak bu ışığın kullanım alanı çok daha geniş. Oyun oynarken, bildirim aldığımızda ya da telefon şarj olurken de bu ışık hafifçe parlıyor. Yani bildirim ışığı görevi görüyor ve Reno 7’ye ayrı bir renk katıyor.

Haberin Devamı

Bu model, 64 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen yapay zeka destekli bir ana kamera kullanıyor. Işığın uygun ölçüde geldiği hemen her ortamda gayet başarılı sonuç veriyor ve ayrıntılara hakim olduğumuz net görüntüler yakalayabiliyoruz. Bu ana kameraya ayrıca 2 MP derinlik sensörü eşlik ediyor ve portre fotoğraf çekimleri söz konusu olduğunda bu ihtiyacımıza yanıt veriyor.

Oppo Reno 7 incelemesi

Bu kameralara eşlik eden yeni nesil teknolojiler de çektiğimiz görüntülere farklı boyutlar katabilmemizi sağlıyor. Bokeh Parlak Portre, Selfie HDR, Yapay Zeka Güzelleştirme Modu, Yapay Zeka Renk Paleti, Ultra Net 108MP Görüntü Özelliği, Yapay Zeka Sahne Geliştirme ve Görüntü Netlik Motoru gibi özellikler Reno 7’yi rakiplerinin karşısında daha güçlü bir konuma getiriyor.
Oppo Reno 7 incelemesi

Ön kamerada ise Oppo ile Sony iş birliğini görüyoruz. Bu özel sensör, kullanılan algoritma sayesinde standart sensörlerden farklı olarak yüzde 60 oranında daha fazla ışık yakalayabiliyor. Bu da haliyle grenli görünümü yüzde 35’e kadar azalttığından düşük ışık koşullarında da olsanız çok daha net ve parlak selfie çekimleri yapabilmek mümkün oluyor. Portre çekimleri beklediğimden de iyi, sanki profesyonel bir fotoğraf makinesiyle çekiyormuş gibi zengin bokeh etkisini yakalanan görüntülerde görebilmek mümkün.

Haberin Devamı

Qualcomm’un Snapdragon 680 4G işlemcisinden gücünü alan Reno 7, 128 GB dahili hafıza ve 8 GB RAM’le geliyor. Yazılım tarafında minik bir ayarla RAM tarafına doping de yapabiliyoruz. Ayarlar>Cihaz Hakkında bölümüne girerek RAM ayarına girip Genişletme özelliğini kullanabiliyoruz. 2 GB’tan 5 GB’a kadar RAM’i genişletebilmek mümkün. Bu ayarı yaptığımızda telefonu yeniden başlatmamız yeterli. Böylece yoğun bellek kullanımına sebep olan birden fazla uygulama söz konusu olduğunda artık daha az gecikme yaşanıyor.

Oppo Reno 7 incelemesi

4500 mAh kapasiteli bataryayla gelen bu model, 33W SUPERVOOC hızlı şarj desteğine sahip. Oppo’nun geliştirdiği bu özel şarj teknolojisi ile 61 dakikalık sürede telefonumuzun bataryasını yüzde 0’dan yüzde 100’a şarj edebiliyoruz. Sadece 5 dakika bile şarj edecek olsanız 100 dakika oyun oynayacak seviyede bir batarya ömrü elde ediyorsunuz. Yani hızlı şarj desteğine bir de bataryayı verimli kullanan ve güç tüketiminin dengelenmesini sağlayan mobil işlemci eşlik ettiğinde sonuç gayet başarılı.

Haberin Devamı

Reno 7’nin iyi bir telefon olmasında donanımı etkili bir şekilde kullanan yazılımı da önemli bir rol üstleniyor. Oppo’nun geliştirdiği ColorOS 12 güncel sürümüyle kutusundan çıkan Reno 7, hem akıcı bir şekilde çalışıyor hem de uygulamaların sorunsuz çalışmasını sağlayarak birçok verimli özelliği de kullanıcısına sunuyor. Yapay Zeka Sistem Hızlandırıcı özelliği sayesinde kaynak tahsisini optimize edilip bellek bölünmeleri azaltılırken, böylece telefonun daha hızlı çalışması sağlanmış oluyor. Telefonunda oyun oynamayı sevenler için Oyun Odak Modu önemli avantajlar sağlarken, Temassız Kontrol özelliği de kullanıcıların ellerini havada kaydırarak gelen aramaları yanıtlamasına, aramalarda zil sesini kapatmasına ya da sayfaları yukarı ve aşağı kaydırmasına imkan veriyor. Bu hareketleri gerektiği gibi yapabilmek için öğretici animasyonlara da göz atmanızda fayda var.

Oppo Reno 7 incelemesi

ColorOS 12, kullanıcıların gizliliği ve güvenliği için de önemli özellikler sunuyor. Yüz tanıma teknolojisi ile birlikte parmak izi sensörü güvenliği artırıyor. Ekrana gömülü gelen parmak izi sensörü oldukça hızlı çalışıyor.

Haberin Devamı

Gizlilik tarafında da işe yarar birçok özellik var. Bunlardan biri olan Akıllı Bildirim Gizleme özelliği ile sadece siz ekrana bakarken bildirimlerin detaylarını görebiliyorsunuz. Sizin dışınızda bir kişi bakmaya çalıştığında bildirimlerin ayrıntılarına ulaşamıyor. 

Uygulama Kilidi özelliği ile uygulamaların her birine şifre koyabilirken, istersek telefondaki yüklü uygulamaları da gizleyebiliyoruz. Özel Kasa özelliği de kendimiz haricinde kimsenin görmesini istemediğimiz fotoğrafları saklayabilmemizi sağlıyor.

Sonuç itibariyle Reno 7; tasarımı, kamera performansı, hızlı şarj teknolojisi, uzun ömürlü bataryası ve gelişmiş yazılım desteği ile birlikte pek çok farklı ihtiyaca yanıt verebilen kullanışlı bir telefon modeli olmuş.



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!