Monster Notebook Abra A5 V19.3 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 11:24

Bu videomuzda oyuncuların ve profesyonellerin yeni gözdesi olmaya aday Monster Notebook imzalı Abra A5 V19.3 isimli bir ‘canavar’ı sizlerle tanıştıracağım. Özellikle de şu sıra yüksek performanslı ve kesintisiz oyun deneyimi arayan oyunculardan biriyseniz bu ‘canavar’ı görmeden karar vermeyin!

Türkiye’de sayıları 35 milyona dayanan oldukça büyük bir oyuncu kitlesi var. Hal böyle olunca oyunculara yönelik geliştirilen çözümler de hayati bir öneme sahip. Türkiye’de oyuncuların yakından tanıdığı ve sevdiği Monster Notebook da oyun sektörüne yön veren markalardan biri. Öyle ki IPSOS araştırmalarına göre ülkemizde oyun bilgisayarı denildiğinde ilk akla gelen ve en çok tercih edilen oyun bilgisayarı markası olma özelliğine sahip.

Kullanıcılarına deneyim imkanı da sunduğundan Monster’ın sadık bir oyuncu kitlesi de var. Kendi çevremden örnek vereyim. Monster Notebook imzalı bir bilgisayar kullanan pek çok arkadaşım var ve uzun yıllar cihazlarını sorunsuz kullandıkları gibi yeni bir bilgisayar alacakları zaman da yine aynı markanın ürünlerine öncelik veriyorlar. Bu elbette tesadüf değil, Monster Notebook’un yıllar içinde yakaladığı önemli bir başarı.

Monster Notebook Abra A5 V19.3 incelemesi

Marka, geliştirdiği ürünlere güvendiğinden bu cihazları satın almadan önce kullanıcılara deneyimleme fırsatı da sunuyor. Şirketin halihazırda Kadıköy’de, Ankara’da, İzmir’de deneyim mağazaları var. Geçtiğimiz aylarda da Avrupa yakasına yeni bir merkez kurdu ve oyun bilgisayarlarının geldiği son noktayı görmek adına vaktiniz olduğunda mutlaka uğramanızı öneriyorum.

Şimdi ana odak noktamıza dönelim, Abra A5 V19.3 modeline yakından bakalım. Yaklaşık bir haftadır kullanma şansı bulduğum yeni Abra, tasarımından başlayarak donanım bileşenlerine kadar hemen her noktasında iddialı bir bilgisayar olmuş.

Monster Notebook Abra A5 V19.3 incelemesi

İşlemci tarafında Intel’in geliştirdiği 12. Nesil yüksek performanslı H serisi tercih edilmiş.

4.7 Ghz’e kadar saat hızına ulaşan bu güçlü işlemci, zorlu oyun ve uygulamalar söz konusu olduğunda performansı olabildiğince yükseltirken, gündelik kullanımlarınızda enerji tüketimini optimum seviyede tutmayı da ihmal etmiyor.

Monster Notebook Abra A5 V19.3 incelemesi

Bu nokta son derece önemli. Intel Core Alder Lake mimarisi özel bir yapay zeka desteğine sahip ve bu son teknoloji, yüksek performansla enerji tüketimini dengeliyor. İhtiyaç halinde performansta sınırları zorlayan bu yapı, günlük kullanımda hem sessiz çalışıyor hem de rahatsız edici seviyelerde bir ısınma meydana gelmiyor.  

Yeni Abra’nın güçlü yanlarından biri de ekran kartı seçiminde kendini gösteriyor.

Monster Notebook Abra A5 V19.3 incelemesi

Hemen her oyunu en yüksek grafik ayarlarında deneyimlemek mümkün. Işın izlemeye sahip grafikler, yapay zeka özellikleri, Tensor çekirdekleri ve duraksız işlem özellikli çoklu işlemcileri barındıran yapısıyla yüksek performansta sınırları zorluyoruz.

Hybrid GPU özelliği sayesinde günlük kullanımlarımızda, yani yüksek performansın gerekmediği durumlarda enerji kullanımını düşürülürken, oyun oynayacağımız zaman ise ekran kartını tüm gücüyle kullanmaya başlıyoruz ve yeni Abra, bu dengeyi çok güzel kuruyor.

Monster Notebook Abra A5 V19.3 incelemesi

Böyle bir ‘canavar’ı bulmuşken elbette test etmemek olmazdı.

Geekbench 5 CPU testinde çoklu çekirde 7629, tek çekirdekte 1647 puan elde ederken, CUDA testinde 72912 puanı gördük.

3D Mark ile yaptığımız Time Spy testinde genel puan 5958, grafik puanı 5702, işlemci puanı ise 8000 olarak sonuçlandı.

Monster Notebook Abra A5 V19.3 incelemesi

Bu güçlü işlemci ve ekran kartı yeni nesil RAM’lerle de destekleniyor. Yeni Abra 8 GB RAM’le geliyor ancak 64 GB’a kadar genişletebilme şansımız var. Bu donanımlar bir araya geldiğinde tüm oyunlarda akıcı bir deneyim elde ediyoruz.

Depolama tarafında da 500 GB M.2 SSD tercih edilmiş. Özelleştirme seçeneği ile birlikte tıpkı RAM’de olduğu gibi SSD’de de yükseltme seçeneğimiz var.

Gelelim ekrana. 15.6 inç’lik FHD bir ekranımız var ve 1920x1080 piksel çözünürlük sunuyor. 144 Hz ekran yenileme hızı ile birlikte 800:1 kontrast oranı sağlayan ekran, mat yapısı sayesinde de ışığı yansıtmıyor ve farklı ışık koşulları altında da ekrana yansıyan içerikleri rahatça görebilmemizi sağlıyor.

Yeni Abra, her oyunu çalıştıran sıkı bir oyun makinesi olsa da çok ağır bir bilgisayar değil. Yaklaşık 2 kilo ve taşıması da kolay. Taşımaktan söz açılmışken bir hatırlatma da yapayım: Bu bilgisayarı aldığınızda Monster Sırt Çantası da hediye ediliyor. 

Abra aynı zamanda güçlendirilmiş plastik kasası ile bir yandan daha hafif, bir yandan da darbelere karşı daha dayanıklı bir yapı kuruyor.

Monster Notebook Abra A5 V19.3 incelemesi

Port çeşitliliği bakımından da zengin bir bilgisayar kullanıyoruz.

USB 3.2 desteği sayesinde dosya aktarım süreleri oldukça kısalırken, 2.5 Gbit Ethernet girişi sayesinde de yüksek hızda internete ulaşmak mümkün. Özetle çok sayıda bağlantı noktası sunması sayesinde Abra bize ayrıca bağlantı kurmak için ekstra aygıtlara mahkum bırakmamış. Yeni Abra, aynı zamanda saliselerin bile önemli olduğu online oyunlarda oyuncuları kurtaran Wi-Fi 6 teknolojisine sahip.

Yüksek performansa ulaşmak kadar bu performansın stabil olarak sağlanması da oyuncular için kritik bir nokta. Bunun için de iyi bir soğutma şart. Yeni Abra’da 3. Nesil Xcooling soğutma teknolojisi kullanılıyor. Yüksek performansın beraberinde getirdiği ısıyı efektif bir şekilde tahliye edebilen cihaz, termal darboğaza girilmesini engelliyor ve performansın hep üst seviyede kalmasını sağlıyor.

Kaliteli ve akıcı görüntüye güçlü bir ses de eşlik ettiğinde Abra’yı kullanmaktan daha fazla keyif alıyorsunuz. Ses tarafında Sound Blaster Cinema 6+ özelliği sunuluyor. Farklı kullanım profillerine göre ayarlanmış özel ayarlarla birlikte size özel bir deneyim elde ediyorsunuz. Oyun oynarken genellikle kulaklık kullanmayı tercih etsem de, Abra’nın ses performansı oldukça iyi olduğundan kulaklık tercih etmesem de eksikliğini hissetmiyorum.

Monster Notebook Abra A5 V19.3 incelemesi

Bilgisayarda tek bölge aydınlatmalı RGB klavye tercih edilmiş. Monster Kontrol Merkezi uygulamasını kullanarak bu aydınlatmayı dilediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz ve oynadığımız oyuna göre seçim yapabiliyoruz.

Yeni Abra, FreeDOS ile geliyor. Yani cihazda yüklü bir Windows sürümü yok. Ancak özelleştirme ile Windows 11 yüklü olarak da bu bilgisayarı edinebiliyoruz.

Monster Notebook, sattığı ürünlerin arkasında duran bir marka. Olur da bu ‘canavar’ı alıp çalıştıramadığınız bir oyun olursa ilk 15 gün içerisinde para iadesi alma şansınız var. Aynı zamanda ömür boyu ücretsiz bakım garantisi de veriliyor ve sadece bu açıdan bile rakiplerinden fazlasıyla ayrışıyor.

Sonuç itibariyle yeni Abra, tasarımından donanımına ve satış sonrası sağlanan desteğe kadar pek çok noktada dikkatimi çeken, iddialı bir ürün olmuş. Her oyunun altından sorunsuzca kalkan bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız bu bilgisayara şans verebilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!