Infinix Note 12 VIP incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2022 05:41

Telefon pazarında rekabet gittikçe kızışıyor. Bu rekabete şimdi yepyeni bir oyuncu daha ekleniyor. Bir süredir kullanma şansı bulduğum, hem tasarımı hem de gelişmiş donanım bileşenleriyle öne çıkan Infinix Note 12 VIP karşınızda…

Bir süredir Türkiye’de adını daha sık duymaya başladığımız Infinix, yeni telefon modeli Note 12 VIP ile Türkiye’de kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Peki bu telefon hangi özelliklerle geliyor? Tasarımı nasıl? Kamera performansı beklentileri karşılıyor mu? Oyun performansı iyi mi? 

Note 12 VIP, keskin hatlara sahip şık bir telefon. Arka yüzde üçlü kamera kurulumu bulunuyor, yanında da LED flaşımız var ve markaya adını veren VIP logosunu da yine bu özel dikdörtgen alanda görebiliyoruz. Telefonun alt yüzeyince hoparlör ızgarası, USB Type-C girişi, mikrofon ve 3.5 mm kulaklık yuvası yer alırken, üst kısımda da hoparlör ve mikrofon mevcut. Yani telefonumuz Stereo ses desteğine sahip ve ses performansı noktasında önemli bir avantaj sağlıyor.

Infinix Note 12 VIP incelemesi

Sol kısımda SIM kart yuvası, sağ tarafta da ses kısma/açma butonları ile birlikte güç tuşu bulunuyor. Bu güç tuşu, sadece telefonu açıp kapatmaya yaramıyor, aynı zamanda biyometrik parmak izi sensörü olarak da iş görüyor. Böylece tuşlama yaparak şifre girmek yerine sadece dokunarak hızlıca ekran kilidini açabiliyoruz. Cihazın ön yüzünde de tepe orta kısımda bir selfie kameramız var.

7.98 mm inceiğinde, yaklaşık 185 gram ağırlıkta ve kompakt bir tasarıma sahip olması sayesinde elde tutuş hissi iyi seviyede ve kullanıcısına uzun süreli kullanımlarda da konfor sağlıyor. Telefon ince ve zarif görünüyor ama aynı zamanda darbelere karşı da sağlam bir yapısı var. Havacılık sektöründe yoğun olarak kullanılan fiber-glass dış malzemenin kullanıldığı Note 12 VIP, böylece hem hafif hem de oldukça dayanıklı. Telefonun ekranında yer alan ultra ince fiber destekli cam da benzer şekilde darbelere karşı dirençli ve bu inceliğine rağmen karbon fibere yakın bir dayanıklılık seviyesine ulaşıyor.

Infinix Note 12 VIP incelemesi

6.7 inç büyüklüğünde bir ekranımız var. Ekran/gövde oranı yüzde 86 seviyesine ulaşırken, telefonumuz IPS panel kullanıyor. DCI-P3 renk gamutunu yüzde 100 oranında destekliyor ve 10 bit renk derinliğine sahip.

AMOLED ekran kullanan bu telefonun en önemli özelliklerinden biri 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olması. Telefonda ihtiyacımıza göre bu hızı da değiştirebiliyoruz. Ekran ayarlarına girerek 60 Hz ile 120 Hz arasında seçim yapabiliyoruz. İstersek bu seçimi doğrudan telefona da bırakabiliyoruz. Bunun için ‘Otomatik Geçiş Yenileme Hızı’ seçeneğini aktif etmemiz yeterli. Ki bence en uygun kullanım da bu işi telefona devretmek olur. Bu yüksek hızın artılarını pek çok açıdan görebilmek mümkün. Ana menü ekranında dolaşırken ve elbette oyun oynarken çok daha akıcı bir ekran deneyimi elde ediyoruz.

Infinix Note 12 VIP incelemesi

Ekrandan bahsetmişken göz sağlığını da atlamayalım. Telefona gün içinde pek çok kez baktığımızdan gözlerimiz bir noktadan sonra bu ekrandan yayılan mavi ışıktan zarar görüyor. Ancak Note 12 VIP, göz koruma sertifikasına sahip olduğundan uzun saatler ekrana baksak da gözlerde yorgunluk hissi meydana gelmiyor.  

Şimdi de kamera performansına bakalım. Cihazın arka yüzünde üçlü kamera kurulumu olduğunu konuşmuştuk. 108 MP çözünürlüğünde görüntü alan ana kameraya 13 MP ultrageniş ve 2 MP derinlik sensörü eşlik ediyor. 108 MP’lik kamerası ile 12000x9000 piksel çözünürlüğüne kadar fotoğraf çekebiliyoruz. Çekilen fotoğraflar oldukça kaliteli ve detaylar kaybolmuyor. Süper Gece modunu kullanarak ışığın yetersiz olduğu anlarda çekim yaptığınızda da tatmin edici sonuçlar alabiliyorsunuz.

Infinix Note 12 VIP incelemesi

Arka planı bulanıklaştırıp özneyi öne çıkarmamızı sağlayan portre modu da işini iyi yapıyor. Video tarafında da 2K 30 fps çözünürlüğünde görüntü kaydı alabiliyoruz.

Telefonun ön yüzünde 16 MP çözünürlüğünde görüntü alan bir kamera mevcut. Geniş açılı olan bu kamera ile selfie çekimlerimizde daha fazla kişiyi kadraja sığdırabilirken, portre çekimlerinden de iyi sonuçlar alabiliyoruz. Ön yüzde kameraya çift LED flaş eşlik ediyor ve loş ortamlarda da fotoğraflardaki kalite korunmuş oluyor.

Note 12 VIP, gücünü MediaTek’in geliştirdiği Helio G96 işlemciden alıyor. 256 GB dahili hafızası ile birlikte 8 GB RAM’le geliyor. 8 GB fiziksel RAM’i 13 GB’a kadar yükseltebilme şansımız da var. Kullanılabilir ROM alanı sanal RAM'e dönüştürülüyor ve performansın stabil kalması için bu alan RAM’e destek olma işlevi görüyor. Ayarlar’dan MemFusion özelliğine dokunarak 2 GB, 3 GB veya 5 GB genişletme seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

Infinix Note 12 VIP incelemesi

Hemen her oyunu yüksek grafik kalitesinde ve akıcı bir hızda deneyimleyebiliyorsunuz. Dünyanın en popüler mobil oyunlardından PUBG Mobile da buna dahil. 120 Hz yenileme hızı ile birlikte oyunu oynarken performanstan gayet memnun kaldığımı söylemeliyim.

Son olarak bataryaya gelelim. Ki bu telefonun bence en önemli özelliklerinden biri de bu noktada kendini gösteriyor. 120W hızlı şarj adaptörüyle geliyor ve sadece 17 dakikalık bir sürede 1’den yüzde 100’e tam şarj olabiliyor. Yani kısa bir kahve molası verip, bu hızlı şarj sayesinde telefonunuzun tüm gün size soluksuz eşlik etmesini sağlıyorsunuz.

Telefonumuz hem hızlı şarj oluyor hem de tüm gün bize soluksuz eşlik edecek bir enerjiye sahip. PUBG gibi popüler oyunlarla sıkça vakit geçiriyor olsanız da dert değil, hem batarya ömrü uzun hem de az önce bahsettiğim gibi 17 dakikada tam şarj olan bir telefon kullanıyoruz. Daha ne olsun?!

Infinix Note 12 VIP incelemesi

Ancak bataryadan beklentimiz sadece hız değil, aynı zamanda uzun ömürlü olması ve bize güvenli bir kullanım sağlaması. Bu açıdan da Note 12 VIP, iyi iş çıkarıyor. Şirket, bu hızlı şarj teknolojisi ile birlikte batarya teknolojisinde geliştirdiği 103 farklı koruma ve 18 ısı ölçer termal sensör ile güvenli bir kullanım sunuyor. Ayrıca çift hücreli bataryası ile bütün bu teknolojileri uzun ömürlü ve kullanıcı dostu bir şekilde sunuyor.

Hızlı şarj özelliğini kullanabilmek için Ayarlar > Güç Maratonu > Hiper Şarj Modu yolunu izleyerek telefonunuzu dakikalar içinde şarj edebilirsiniz.

Infinix Note 12, Android 12 işletim sistemi temelinde çalışan XOS 10 yazılımı yüklü olarak kutusundan çıkıyor.  Sade kullanıcı arayüzü ve gelişmiş özellikleriyle stabil çalışıyor ve Gizlilik, Güvenlik, Güç Maratonu ve Çocuk Modu gibi önemli işlevlerle donatılmış.

Infinix Note 12 VIP incelemesi

Infinix Note 12 VIP, ana hatlarıyla beğendiğim bir telefon oldu. 17 dakikada tam şarjı mümkün kılan 120W hızlı şarj desteği, 120 Hz AMOLED ekranı ve 13 GB’a kadar artırılabilir RAM’i ile pek çok kullanıcının ihtiyacına yanıt verebilecek bir model.

Daha uygun bütçeli bir alternatif olarak da yine Infinix’in Note 12 G96 modelini tercih edebilirsiniz. 6.7 inç büyüklüğünde ekranı, Helio G96 işlemcisi, 5000 mAh kapasiteli uzun ömürlü bataryasıyla hem bütçe dostu bir telefon hem de bulunduğu segmentin iddialı modellerinden biri.

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

BAKMADAN GEÇME!