Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2022 13:35

Akıllı saat pazarının en güçlü markalarından biri olan Huawei, yeni bir saatiyle karşımıza geldi. Gelişmiş bir akıllı saat arayan, ancak bu saatin dayanıklı ve hafif olmasını da isteyenler… İşte karşınızda Huawei Watch GT 3 SE…

Huawei, akıllı saat tarafına her zaman büyük ağırlık verdi ve kısa sürede Türkiye’nin en çok satan markalarından biri olmayı başardı. Tasarımı, en yeni teknolojileri kullanan özellikleri, ekosistem ürünleriyle yoğun etkileşimi ve tasarımındaki kullanıcı dostu dokunuşlar dahil Huawei saatler, pek çok açıdan oldukça ileri bir seviyeye geldi. Watch GT 3 serisine dahil olan ailenin bu yeni üyesi, hem fiyat tarafında daha geniş bir kitleye hitap ediyor, hem de akıllı saat deneyimini yeni bir boyuta taşıyor.

Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

Bir saatten öncelikli beklentim tasarımının içime sinip sinmemesi. Ne de olsa 7/24 bileğimde ve gittiğim her yerde görünür halde. Watch GT 3 SE için tek kelimeyle şunu diyebilirim: “Bayıldım”. Bunu laf olsun diye de söylemiyorum, tasarımındaki hatları, oval yapısı, estetik görünümü ile birlikte bir bütün olarak beğendiğim bir saat olmuş.

Saati bileğime taktığımda fark ettiğim bir başka nokta da ağır bir yapısının olmaması. Büyükçe görünüyor olsa da, 11 mm kalınlığındaki bu saatin gövde ağırlığı yaklaşık 35 gram. Huawei’nin hafifliği sağlaması güzel olmuş, çünkü herkes ağır yapıdaki bir saati bileğinde görmek istemez ve bazı kullanıcılar için bu durum rahatsız edici olabilir. Watch GT 3 SE, dayanıklı polimer fiber saat gövdesinin içi boşaltılmış tasarımı ve beraberinde konforu artıran içi boş kayışıyla birlikte daha hafif bir kullanım deneyimini sağlamış oluyor.

Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

Gün içinde koşturmacamızda saatlerin darbe alma riski, diğer kullandığımız cihazlarımıza göre oldukça yüksek. Bu yüzden bir saatin fiziksel darbelere karşı olabildiğince dayanıklı olması önemli. Watch GT 3 SE, bu noktada da işini iyi yapan bir ürün olmuş. Hafif yapısından az önce bahsettik, ancak hafiflik bu saati dayanıksız kılmıyor. 1.43 inç büyüklüğündeki geniş ekranımız, Gorilla Glass teknolojisiyle korunuyor. Bu da saatin çizilmelere, darbelere ve aşınmaya karşı dirençli olması anlamına geliyor. Ayrıca 5 ATM seviyesine kadar su geçirmiyor, onu da belirteyim.

1.43 inç büyüklüğünde olan ekranımız AMOLED teknolojisini kullanıyor. Her renk en doğru şekilde ekrana yansırken, 466x466 piksel çözünürlük sunuluyor. Huawei’nin geliştirdiği HarmonyOS 3.0 yazılımı sayesinde saati kullanmak ve aradığınızı bulmak oldukça kolay. Saatinizi satın aldığınızda ilk yapacağınız şey eşleştirme yaptıktan sonra güncellemeleri kontrol etmek olsun. Çünkü satın aldığınız günün öncesinde Huawei yeni bir güncelleme yayınlamış olabilir ve eski bir sürümde saatinizi kullanmanıza gerek yok.

Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

Saati kullanırken beğendiğim özelliklerden biri stil saat kadranları oldu. Zaten Huawei’nin geniş havuzunda birbirinden güzel ve estetik görünen pek çok kadranı kullanabiliyoruz. Ben de açıkçası her hafta bir kadran değiştiriyorum ve her seferinde de aynı saatle farklı bir havaya giriyorum, güzel hissettiriyor. Spor meraklılarına özel hazırlanan yüzlerce kadrandan tutun da daha fonksiyonelliği ön plana alan saat yüzlerine erişebiliyorsunuz. Yani seçenek çok, tamamen zevkinize kalmış.

Stil kadranları da bu işin bir ileri noktası olmuş. Üzerinizdeki giysinin fotoğrafını çekip saatle paylaştığınızda bu giysinizle uyumlu bir kadran oluşturuluyor ve saat de üzerinizdekilerle bir bütün olabiliyor.

Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

GPS izleme noktasında da işini iyi yapıyor. Beş sistemli GNSS hassas yörünge konumlandırma özelliği sayesinde dış mekan konumlandırma sinyallerinin gücünü ve kararlılığını etkili bir şekilde artıran daha güçlü bir parazit önleme performansı sunuyor. Böylece bize de açık hava organizasyonlarının keyfini çıkarmak kalıyor. 

Örneğin dağ bayır, bir açık hava macerasına çıktınız ve hiç başımıza gelmesin ama diyelim ki kayboldunuz. Bu durumda geri dönüş rotasını kullanarak orijinal rota üzerinden geldiğiniz yere geri dönebiliyorsunuz. Şunu hiç unutmayın: GPS sinyalinin zayıf olduğu bölgelerde pek bulunmamaya çalışın, çünkü acil bir durumda geri dönmek için bu sinyale fazlasıyla ihtiyacımız var.

Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

Birazda spordan, egzersiz modlarından konuşalım. AI Koşu Antrenörü gibi kullanışlı özelliklerle donatılan Watch GT 3 SE, sporu hayatının önemli bir noktasında konumlandıran herkes için işe yarar pek çok egzersiz modu sunuyor. 18’i profesyonel olmak üzere 100’ün üzerinde egzersiz modu ile bize en uygun egzersizi seçip sporumuzu yapıyor ve bu egzersizler özelinde en doğru veriyi alıyoruz. Kış da geliyor malum, kayaktan tutun da snowboard’a, kors kayaktan koşuya, yürüyüş ve dağcılıktan patika koşusuna, bisiklet binmeden açık suda yüzme ve triatlona kadar açık hava sporu için pek çok seçeneğimiz mevcut.

Ayrıca siz manuel müdahale etmeseniz de, saatiniz sizin yaptığınız bazı egzersizleri otomatik algılayabiliyor ve kayıt tutmaya başlıyor. Bu da büyük bir kolaylık sağlıyor.

Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

Watch GT 3 SE gibi gelişmiş bir akıllı saat 7/24 bileğinizdeyse, iyi bir sağlık asistanına da sahipsiniz demektir. Diğer pek çok Huawei akıllı saatlerde olduğu gibi stres izleme, fizyolojik döngü takibi, kanda oksijen ölçümü, uyku takibi ve kalp ritmi ölçümü gibi bizim için kritik önemdeki sağlık verilerine ulaşabiliyoruz.

Uyku takibi kullanarak uykunuzun kaç kez bölündüğünü, uykunuzun evrelerinin sürelerini, kaçta uyuyup yine kaçta uyandığınızı, özetle uyku kalitenizi her sabah detaylı bir şekilde görme şansınız var. Ben bu verilere bakarak uykumun gerektiği kalitede olmadığını fark ettiğim için artık daha dikkatli davranıyorum ve bu ölçümlemeleri de gün gün izleyerek uykumu iyileştirmeye çalışıyorum. Çünkü uykunuzu gerektiği gibi alamıyorsanız bu durum tüm gününüze yansır ve kesinlikle sağlıksız bir durum.

Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

Benzer şekilde egzersiz yaparken kalp atış hızının bir anda olağandışı bir seviyeyi görmesi olası bir durum. Saatiniz bu sıra dışılığı yakaladığında da alarm veriyor ve size dur diyerek kalbinizi daha fazla yormamanızı sağlıyor.

Sağlıklı Yaşam Yönetimi de daha sağlıklı bir bedene sahip olmamız için günlük rutinlerimizi iyileştirmemizi sağlıyor. Burada belirleyeceğiniz optimum veriler doğrultusunda uyku süresinden su içme alışkanlığına, nefes alışverişimizden, günlük adım sayımımıza kadar sağlıklı yaşam için gerekli olan görevleri tamamlamaya çalışıyoruz.

Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

İletişim noktasında da Watch GT 3 SE, işimize fazlasıyla yarıyor. WhatsApp’tan tutun da Telegram, Facebook, Messenger, Viber, Line ve Instagram gibi pek çok uygulama üzerinden bize gelen mesajlardan anında haberdar olabiliyor ve daha da önemlisi telefonu kullanmadan saatimiz üzerinden hızlı cevap verebiliyoruz. Ayrıca Bluetooth üzerinden telefon görüşmeleri de yapabiliyoruz. Tek kural kapsama alanından çıkmamak ve telefona maksimum 100 metre mesafede olmak.

Peki bu saati kimler kullanabilir? Kullandığınız telefon modelinin çok da bir önemi yok. Huawei bir telefon kullanıyorsanız, ya da Android veya iOS yüklü bir telefona sahipseniz bu saati eşleştirip gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Gelelim batarya ömrüne… Ki bir saati kullanacaksan ilk baktığım noktalardan biri burası oluyor. 451 mAh kapasiteli bataryası var ve tam şarj olduğunda çok yoğun kullanımlar olduğunda 7 gün, tipik kullanım söz konusu olduğunda ise 14 güne varan bir pil ömrü sağlanıyor. Yani bir telefonunu şarj edip bir de saati şarj edeyim derdiniz olmuyor, oldukça uzun bir ömre sahip.

Huawei Watch GT 3 SE incelemesi

Saatimiz kablosuz şarj oluyor ve kablosuz ters şarjı da desteklediğinden bu teknolojiyi sağlayan telefonunuzla saatinizi kolayca şarj edebilirsiniz.

Daha önce kullanma şansı bulduğum Huawei Watch GT Runner ile GT 3 SE, birbirine yakın dursalar da aslında çıkış noktaları daha farklı. Watch GT Runner, saatlerinden daha profesyonel ve gelişmiş spor deneyimi bekleyenlere hitap ederken, Watch GT 3 SE ise daha çok spor ve eğlenceye odaklanıyor ve spor sağlığı noktasında kapsamlı bir çözüm sunuyor. Satın alma noktasında iki saat arasında kalırsanız aklınızda olsun.

Sonuç itibariyle Huawei Watch GT 3 SE, sağlığına önem veren, sporunu aksatmayan, kısaca gelişmiş bir akıllı saat arayan herkese hitap ediyor. Üstelik hem hafif hem de oldukça estetik bir görünümü var.

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

BAKMADAN GEÇME!