Huawei nova Y90 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 13:53

Huawei’nin nova sınıfını çeşitlendirmeyi sürdürüyor. Son olarak nova Y70’i kullanmış ve deneyimlerimi yine bu ekranda sizlerle paylaşmıştım. Şimdi de nova Y70’in bir üst modeli olan nova Y90’ın öne çıkan özelliklerini beraber kurcalayacağız.

Her zaman olduğu gibi önce tasarımına yakından bakalım. Kristal Mavi, Zümrüt Yeşili ve Gece Yarısı Siyahı olmak üzere üç farklı renkte bu telefona ulaşabiliyoruz. nova Y70’te daha standart bir tasarım benimsenirken, Y90’ın kamera kurulumunda daha farklı bir tarzın yakalandığını görüyoruz. Huawei’nin Uzay Halkası adını verdiği bu özel tasarım, flaş ve kameraları bir çemberin etrafında kümeliyor. Bu alan, telefonunuzu güneşte hafifçe döndürdüğünüzde ışığı farklı açılardan yansıtıyor, etkileyici bir görüntü ortaya çıkıyor.

Yeni nova, geriye dönük destek de sunuyor. 3.5 mm kulaklık yuvasının artık esamesi okunmuyor biliyorsunuz, ancak Y90 bu yuvaya yer vermeyi ihmal etmemiş. Ses açma/kapama butonları sağ yan kısımda bulunurken, güç tuşu da hemen altında konumlandırılmış. Bu güç butonu, aynı zamanda parmak izi sensörü olarak da iş görüyor. Tepki süresi oldukça iyi ve dokunur dokunmaz ekran kilidini açabiliyorsunuz. Parmak izi sensörü dışında dilerseniz yüz tanıma teknolojisini de kullanabilirsiniz.

Huawei nova Y90 incelemesi

Y90, 6.7 inç’lik büyük bir ekranı kullanıcısına sunuyor. Çerçevesiz FullView ekran tasarımıyla öne çıkan bu model, 1.05 mm gibi ultra ince yapıda çerçevelere sahip. Haliyle ekran gövde oranı yüzde 94 gibi sınırları fazlasıyla zorlayan seviyelere çıkıyor.

Gelelim ekran yenileme hızına. Artık 90 Hz’in altında ekran yenileme hızı sunan telefonları pek kullanamıyorum. Çünkü 90 Hz ve üzeri değerleri gördükten sonra bu keyiften vazgeçmek kolay değil. nova Y90, bu açıdan beni tatmin ediyor. Ekranı 90 Hz tazeleme hızına sahip ve bu sayede akıcı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bu büyük ekran, aynı zamanda 270 Hz dokunmatik örnekleme hızı ile de dikkat çekiyor.

Qualcomm’un Snapdragon 680 4G işlemcisinden gücünü alan Y90, tüm bu özellikleriyle birlikte telefonunuzda oyun oynarken keyif alacağınız bir performans sergiliyor.

Huawei nova Y90 incelemesi

Bu özel ekran aynı zamanda göz sağlığınızı da ihmal etmiyor. Düşük mavi ışık özelliği ile gözlerimizi zararlı mavi ışıktan koruyan Y90, gelişmiş karartma kontrolleri ve gerçek zamanlı ekran parlaklık ayarı ile gözlerimizi koruyor.

Tabii bunu yaparken aynı zamanda yüksek parlaklık da sunuyor.

Y90’ın öne çıkan özelliklerinden biri de hızlı şarj desteği ile gelen dev bataryası. 5000 mAh kapasiteli büyük bir bataryadan enerjisini alıyor ve tüm gün size rahatça eşlik eden bir telefonu yanınızda taşıyorsunuz. Bu dev bataryayı 30 dakika şarj ettiğinizde yüzde 0’dan yüzde 50’ye kadar şarj edebilmek de önemli bir avantaj sağlıyor. 40W Huawei SuperCharge teknolojisi ile priz başında saatlerce beklemeye gerek kalmadan günlük rutinlerimize kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.

Huawei nova Y90 incelemesi

Huawei, batarya performansını daha iyi anlamamız adına özel laboratuvar testleri de yapmış. nova Y90’ı tam şarj ettiğinizde 34 saate kadar kesintisiz telefon görüşmesi yapabilirken, 15 saat internetten video izleyebiliyor, 12 saat oyun oynayabiliyor, 103 saat de müzik dinleyebiliyoruz. TikTok’ta çok vakit geçiriyorsanız da bu telefonun enerjisi size fazlasıyla yetiyor ve 12 saate kadar uzanan bir batarya ömrü sunuluyor.

Şimdi de kamera performansına bakalım. Yapay zeka destekli 50 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen bir ana kameramız var. Bu ana kameraya 2 MP derinlik kamerası ile 4 santimetreden görüntü alabilen 2 MP makro kamera eşlik ediyor.

Yüksek Çözünürlük Modu’nu kullanarak çektiğiniz fotoğraflardaki en ince detayı yakalama şansı bulurken, gece çekimlerinde de performansı hiç fena değil ve ışığı yeterli ölçüde aldığında net görüntüler elde edebiliyor.

Otomatik HDR özelliği de önemli bir iş görüyor. Ters ışık koşullarında çekilen fotoğrafları optimize eden bu özellik, görüntülerin daha anlaşılır ve net olmasına yardımcı oluyor.

Ultra geniş açılı kamerayı çokça kullanan biri değilseniz nova Y90’da olmaması da sizi çok etkilemeyecek. Portre ve makro çekimlerle iyi sonuç veren telefonun ön yüzündeki kamera da 8 MP çözünürlüğünde görüntü yakalıyor. Yapay Zeka algoritmalarından da faydalanan kamera, Portre Bokeh Modunda, fotoğrafladığınız kişiler ve yüz ifadeleri doğal şekilde fondan ayrılarak doğal güzellikleriyle kayıt altına alınıyor.

Huawei nova Y90 incelemesi

Ön ve arka kameraları bir arada kullanma şansımız da var. Kamera ayarlarından Diğer bölümüne girip İkili Görünüm’ü seçtiğimizde hem ön hem de arka kamerayı aynı anda kullanabiliyoruz. Haliyle ortaya çok renkli görüntüler çıkarma şansımız oluyor. Ayrıca video çekerken ön ve arka kameraları aynı videoda kullanabiliyoruz ve kameralar arasında kolayca geçiş yapabiliyoruz. Bu da iki videoyu birleştirmemize gerek kalmadan tek atışlık video çekmemizi sağlıyor.

Biraz da telefonda neler var ona bakalım. Y90 ile hemen her uygulama elimin altında. İstersek AppGallery üzerinden pek çok uygulamayı hızlıca indirebildiğimiz gibi, istersek Gspace’i kullanarak da birçok uygulamayı sorunsuzca kullanabiliyoruz. Netflix’ten Spotify’a, Instagram’dan Twitter’a aklınıza gelen pek çok uygulama akıcı bir şekilde ekrana geliyor.

Petal Search, bir arama motorundan çok daha fazlası. Popüler aramaları anlık olarak görebilirken, seyahat trendlerine bakarak en çok hangi seyahat noktalarının tercih edildiğini öğrenebiliyorsunuz. Petal Search ile bir uygulamanın adını aratıp doğrudan telefona bu uygulamayı yükleyebildiğimiz gibi  Alışveriş sekmesi altında alışveriş de yapma şansımız oluyor.

Petal Haritalar uygulaması da oldukça gelişmiş düzeyde olan bir harita/navigasyon uygulaması. En yakın hastane, eczane ve bankaların yerini hızlıca öğrenebilirken, yol tarifi almak ve gideceğiniz yeri kolayca bulmak da oldukça basit.

Sonuç itibariyle nova Y90,  uzun batarya ömrü, gelişmiş kamera özellikleri, ince çerçeveli büyük ekranı ve şık tasarımıyla dikkat çeken kullanışlı bir telefon olmuş.

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!