Huawei nova Y70 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 16:29

Huawei’nin nova serisine eklediği ve özellikle de uzun mu uzun batarya ömrüyle rakiplerini fazlasıyla zorlayacağını düşündüğümüz yeni telefon modeli nova Y70'in merak edilen tüm özelliklerini bu videomuzda yakından inceliyoruz.

Huawei’nin nova serisi pek çok özelliğiyle öne çıkıyor ama özellikle de tasarım tarafında oldukça iddialılar. Bu yayınımızın konuğu olan nova Y70 de çeşit çeşit renk seçenekleri ve şık tasarımıyla dikkatlerden kaçmayacak bir telefon olmuş. 8.98 mm kalınlığında olan nova Y70’in asıl olayı ise bataryasında gizli. Zaten elinize aldığınızda da ağırlığını hemen fark ediyorsunuz. Yaklaşık 200 gram ağırlıkta olan telefona 6000 mAh kapasiteli dev bir batarya güç veriyor.

Huawei nova Y70 incelemesi

Bu pil, elbette AI güç tasarrufu algoritması ile donatıldığından hem etkin bir şekilde kullanılıyor hem de kullanıma bağlı olmakla birlikte 3 günü bulan bir batarya ömrü sunuyor. Böylece sürekli telefonumun şarjı bitecek derdi bir yana, yanımızda çoğu zaman powerbank bile taşımamıza ihtiyaç kalmıyor. Ayrıca telefonunuzun şarjı çok az kalsa da telaşa yer yok. Çünkü Düşük Pil Modu’nu kullanarak sadece yüzde 5 şarjımız kalsa dahi 12 saat süresince telefonun temel işlevlerini rahatça kullanabiliyoruz. Batarya ömrü olabildiğince uzun olan bir telefon arayışındaysanız nova Y70 mutlaka aklınızda olsun.

Tabii sadece uzun batarya ömrüyle de bitmiyor. 22.5W Huawei Süper Şarj özelliği sayesinde şarj esnasında da çok fazla beklememize gerek yok. Düşünün ki 10 dakika kadar telefonu şarj etsek bile 3 saate kadar telefonda video izleyebiliyoruz.

Huawei nova Y70 incelemesi

Batarya tarafıyla ilgili bir diğer önemli nokta da ters şarj desteğinin sunulması. Kablo üzerinden bu telefonu tıpkı bir powerbank gibi kullanarak başka cihazları şarj edebiliyoruz. Özellikle de yanınızdaki bir arkadaşınıza o an powerbank gerektiğinde nova Y70 bu ihtiyaca cevap verebiliyor.

Bataryasıyla bu kadar iddialı olan bir telefon elimizdeyken elbette PCMark ile bu bataryayı test etmesek olmazdı. Ekran parlaklığı orta seviyede gerçekleştirdiğimiz testte de nova Y70’in gayet iyi sonuçlar aldığını görüyoruz.

Huawei nova Y70 incelemesi

Bataryadan bahsettiğimize göre şimdi de biraz ekrana yakından bakalım. 6.75 inç büyüklüğünde Huawei FullView ekranla gelen nova Y70, 1600x720 piksel ekran çözünürlüğü sunuyor. Parmak izi sensörü güç tuşunun üzerinde konumlandırılmış ve hafifçe dokunmak yeterli geliyor. Sensör, oldukça hızlı tepki veriyor ve telefonunuzu uyandırarak ekran kilidinin hızlıca açılmasını sağlıyor.

Işığın arkada geldiği ortamlarda ekranları görmek genelde zor olur ancak Y70’in parlaklık seviyesi böyle bir sorun bize yaşatmıyor. Daha da önemlisi telefon bulunduğumuz ortamı tanıyarak kendi başına ekran ayarlarını değiştirebiliyor. Ekran parlaklığını otomatik ayarlarken, Akıllı Karartma da yapabiliyor ve bizim müdahalemiz olmadan gözlerimizi koruyabildiğimiz bir ekran deneyimi elde ediyoruz. Ayrıca gözleriniz yorulduğunda eKitap Modu’nu açarak da görüşümüzü koruma şansımız var.

Telefonun arka yüzünde üçlü kamera kurulumu mevcut. 48 MP çözünürlüğünde görüntü alan ana kameraya 5 MP ultra geniş ve 2 MP derinlik lensi eşlik ediyor. Ana kamera fotoğrafları oldukça iyi yakalıyor ve çektiğiniz görüntülerde daha fazla ayrıntıyı yakalayabiliyorsunuz. 48 MP çözünürlüklü görüntüleri çekebilmek için yapmanız gereken ise gayet basit: Kamerayı açıp Daha Fazla seçeneğine giriyor, sonrasında da Yüksek Çözünürlük seçeneğine dokunuyoruz. Ön yüzde de 8 MP’lik bir kamera tercih edilmiş.

Huawei nova Y70 incelemesi

Telefonumuz 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızayla geliyor. Bu depolama alanının yeterli gelmeyeceği durumlarda da microSD kart desteği sunulmuş ve 512 GB’a kadar hafızaya ekleme yapabiliyoruz. Ayrıca Huawei EROFS Süper Dosya Sistemi sayesinde telefonun okuma hızı artırılıyor, daha da akıcı çalışması mümkün oluyor. 2 GB dahili depolama alanından tasarruf edip uygulama yükleme hızını iyileştirmemizi sağlıyor.

nova Y70, donanımıyla olduğu kadar yazılım tarafında da kullanıcısın beklentilerini karşılayabilen bir telefon. Dünyanın önde gelen uygulama mağazalarından AppGallery üzerinden geniş yelpazede pek çok uygulamayı kolayca indirebileceğimiz gibi, YouTube, Google Maps, Google Drive, Spotify, Netfix ve Google Fotoğraflar gibi popüler pek çok uygulamayı sorunsuzca kullanabiliyoruz.

Huawei nova Y70 incelemesi

Şimdi isterseniz bu uygulamalardan bazılarını hemen AppGallery üzerinden indirelim. Netflix’i indirmek için hemen AppGallery’e girip arama kısmına uygulamanın adını yazıyoruz, sonra da hızlıca telefonumuza indirip yükleme işlemini yapıyoruz. Benzer şekilde Instagram, Spotify, Facebook ve Twitter da dahil pek çok uygulamayı bu yolla indirebiliyoruz. Şu noktayı da belirteyim: AppGallery’de uygulamalar henüz resmi olarak yayınlanmamış olsa da kullanılabiliyor, bu açıdan bir sorun yok.

Uygulamaları açtığımızda da gayet sorunsuz çalıştıklarını görüyoruz ve 3 günü bulan batarya ömrünü de arkamıza alarak uzun saatler bu uygulamaları akıcı bir şekilde kullanabiliyoruz.

GSpace’i de bir yere not edin. Bu telefonu aldığınızda AppGallery üzerinden bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. İçinde reklam bulunmaması da kesinlikle önemli. Bu uygulama üzerinden az önce belirttiğim YouTube, Google Maps, Google Drive, Google Fotoğraflar gibi aklınıza gelebilecek pek çok uygulamayı telefona yükleme şansımız var.

Huawei nova Y70 incelemesi

Petal Search ve Petal Maps de her zaman elimizin altında olan, çok kullanışlı iki uygulama. Petal Maps ile bir harita/navigasyon uygulamasında aradığımız birçok özelliği bulabildiğimiz gibi, günlük rutininizde de size rehberlik edecek kapsamlı bir uygulama. Petal Search ise basit bir arama motorunun çok ötesinde bir yapıda. Dünyanın her yerindeki kullanıcılara son teknolojilere ve gelişmelere uygun bir arama deneyimi sağlamayı amaçlıyor. Son teknolojik gelişmelerden yararlanıyor ve yeni fırsatlar için önemli adımlar atıyor. Bunun yanı sıra, kullanıcılarının günlük ihtiyaçlarını olabildiğince zahmetsiz hale getirmek için kendi sektörlerinde lider konumda yer alan servis sağlayıcılarla ortaklık kurarak yüksek kaliteli içerik ve hizmetlerle dolu bir arama deneyimi sunma hedefinde hızlı adımlarla ilerliyor.

FM Radyo’nun bu telefonda olması da benim için güzel bir sürpriz oldu. Kulaklığınızı takarak hemen radyo kanallarına erişebiliyorsunuz. Parti Modu da dikkat çekici. Bu mod, 30 cihaza kadar çevrimdışı müzik indirmeyi mümkün kılıyor. Böylece telefonunuzu bir stereo desteği kazandırarak bulunduğunuz ortamı renklendirebilirsiniz.

nova Y70; İnci Beyazı, Geceyarısı Siyahı ve kullanmakta olduğum Kristal Mavi renkleriyle geliyor ve her renk kendince güzel.

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!