Huawei nova 10 SE incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2022 13:36

Huawei, geliştirdiği akıllı telefonlarda donanıma olduğu kadar tasarıma da büyük önem veriyor ve geliştirdiği pek çok modelde de bu ince dokunuşları görebilmek mümkün. Bu videoda inceleyeceğimiz nova 10 SE de hem bulunduğu segmentte işini fazlasıyla iyi yapabilen bir telefon olmuş hem de bunu bu şık tasarımıyla taçlandırmayı ihmal etmemiş. Aranızda bu telefonda Google servisleri çalışmıyor diye düşünenler varsa da bu video fikrinizi tamamen değiştirecek, çünkü bu servislerin nasıl tıkır tıkır çalıştığını da deneyimleyerek sizlere aktaracağım. İşte nova serisinin yeni göz bebeği nova 10 SE…

nova serisi telefonlar, inceliği, hafifliği ve estetik görünümüyle daha ilk bakışta ilgi uyandıran modellerden oluşuyor. nova 10 SE de bu modellerin en yenilerinden biri. 7.39 mm gibi ultra ince bir tasarıma sahip. Bu inceliğe 184 gram gibi oldukça düşük seviyede olan ağırlığı eşlik edince telefonu elde tutmak çok daha konforlu olmuş.

nova 10 SE’de Yıldız Yörüngesi Yüzüğü adı verilen özel bir tasarım kullanılmış. İki daireye ayrılan kamera kurulumu şık bir görünüme sahip. Bu arada telefonun renkleri de oldukça güzel. Bu noktada üç renk seçeneğimiz var. İncelemekte olduğumuz Yıldızlı Gümüş, Yıldızlı Siyah ve Nane Yeşili renkleriyle adeta göz ziyafeti sunuyor.

Huawei nova 10 SE incelemesi

Bu tasarımın bir başka özelliği de buzlu bir görünüm sunuyor olması. Kristal benzeri mat bir yüzeye sahip ve daha da önemlisi bu kaplama; çizilmelere ve yıpranmaya karşı dirençli olduğu gibi, parmak izine, lekelere, yağlara ve suya karşı da koruma sağlıyor. 

Gelelim ekrana ve burada kullanılan teknolojilere. 6.67 inç büyüklüğünde OLED Huawei Full-View ekran kullanılıyor. Az önce belirttiğim gibi telefonumuz oldukça ince ve bu durum ekran çerçevelerine de yansımış. Ekran/gövde oranı neredeyse yüzde 92 seviyelerini görüyor. Yani çerçeveler oldukça incelmiş ve ekran deneyimi daha da iyileştirilmiş. 2400x1080 piksel ekran çözünürlüğü sağlayan nova 10 SE, aynı zamanda 90 Hz ekran yenileme hızı ile 270 Hz dokunmatik örnekleme hızı sunuyor.

Ekran yenileme hızının yüksek olması daha akıcı bir ekran deneyimi sağlıyor. Bunun faydasını telefonu kullanırken pek çok farklı senaryoda görebiliyoruz. Oyun oynarken, film izlerken, uygulamaları kullanırken ve hatta farklı ekranlar arasında geçiş yaparken hızınıza ayak uydurabilen bir telefon kullanıyorsunuz.

Huawei nova 10 SE incelemesi

Ekran yenileme hızını sürekli 90 Hz seviyesinde tutmamız da gerekmiyor. Ekran ayarlarına girerek yenileme hızını Dinamik olarak değiştirebiliyoruz. Böylece ekran yenileme hızının kontrolünü telefona bırakmış oluyoruz ve sizin kullanımınıza göre optimum yenileme hızı otomatik olarak ekrana uygulanmış oluyor. Bu da haliyle bataryadan yana tasarruf yapmamızı da sağlıyor.

nova 10 SE, kamera performansıyla da diğer nova 10 serisi modellerde olduğu gibi iyi performans gösteriyor. Halkaların hemen dışında konumlandırılan çift renkli flaşla birlikte 108 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen ana kameraya sahip. Bu ana kameraya 8 MP ultra geniş açı ve 2 MP makro lens eşlik ediyor. Telefonun ön yüzünde de 16 MP portre kamera yer alıyor.

Çekim yaparken en sık karşılaştığımız sorun loş ortamda görüntü alırken fotoğraflarda oluşan gürültü ve detayların kaybolması. nova 10 SE ise bu senaryoda beklentilerimin ötesinde bir iş çıkarıyor. 108 MP görüntüleme sistemi ve RAW alanındaki çoklu çerçeve füzyon algoritmasıyla gelişmiş bir kamera sistemini kullanan telefonda gündüz çekimlerinde ya da ışığın yetersiz olduğu anlarda bile iyi sonuçlar alınabiliyor. Gece sahneleri gibi zayıf aydınlatılmış ortamlarda çekilen fotoğraflar, daha az görüntü parazitine sahip. Ayrıca bu görüntüler optimize edilmiş parlaklık ve artırılmış dinamik aralığa sahip olması sayesinde daha önce fark edilmeyen detaylar da gün yüzüne çıkıyor.

Ön yüzde yapay zeka destekli güzelleştirme özelliğiyle öne çıkan bir selfie kameramız var. Arka kamerada anlattığım nokta ön kamera için de geçerli ve kullanılan 4’ü bir arada piksel füzyon teknolojisi, ışık seviyesinin düşük olduğu ortamlarda daha kaliteli selfie çekimleri yapabilmeyi mümkün kılıyor. Bu arada selfieleri her zaman tek başımıza çekilecek değiliz. Grup selfie çekimlerinde de 90 dereceye kadar görüş alanı genişletildiğinden kadraja herkesi rahatça sığdırabilirsiniz.

Huawei nova 10 SE incelemesi

Kamerayı kullanırken farklı modları da göreceksiniz. Vlog çekimi yapabilmeyi sağlayan bu özellikleri kullanarak videolarınıza daha yaratıcı dokunuşlar yapabilirsiniz. Ön ve arka kamera arasında kesintisiz geçişin mümkün olması oldukça iyi. Arka kamera ile video çekerken aynı zamanda kaydı durdurmaya gerek olmadan ön kameraya geçmek işinize fazlasıyla yarayacak. Ön ve arka kamerayı aynı anda kullanmamızı sağlayan İkili Görünüm özelliği de ekranı bölerek arka ve ön kameralarla sıra dışı videolar çekebilmemizi sağlıyor.

Ayrıca tüm bunları yaparken kamerayı titretme gibi bir sorun da yaşamıyoruz. Çünkü cihazımızda EIS Akıllı Sarsıntı Önleyici özelliği de mevcut. Bu da yürürken, konuşurken videolarımızda titremeyi önlüyor ve videonun kalitesi haliyle artıyor.

Telefonumuzla makro çekimler de yapabiliyoruz. 4 cm mesafede görüntüleri oldukça iyi yakaladığından bir ağacın kavuğu, bir taş, bir çiçek… Kısacası aklınıza ne gelirse bu minik dünyayı çok daha görünür hale getirebilirsiniz.

8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızayla gelen nova 10 SE, gücünü Snapdragon 680’den alıyor. Yoğun kullanımlar söz konusu olduğunda, örneğin arka planda çok fazla uygulama açıldığında telefon darboğaza girmiyor, Sanal RAM özelliğini devreye sokuyor. Böylece depolama alanı kullanılarak 8 GB’lık fiziksel RAM’e 3 GB Sanal RAM eklenebiliyor. Bu sayede uygulama ve oyunlar oldukça akıcı bir hızda çalışıyor. Elbette Sanal RAM’den fiziksel RAM performansı beklemek doğru değil. Fiziksel RAM’in sanal olana göre 25 kat daha hızlı olduğunu da unutmamak gerek. Yine de yoğun kullanımlarda bu opsiyonun sunulması, kullanıcılar için önemli bir avantaj sağlıyor.

Huawei nova 10 SE incelemesi

Ayrıca telefonun pek çok açıdan gösterdiği iyi performansı bataryada da görüyoruz. 4500 mAh kapasiteli bataryasından enerjisini alıyor ve 66W Huawei SuperCharge desteğine sahip. Bu da nova 10 SE’yi 3’ten yüzde 100’e 38 dakika gibi oldukça kısa bir sürede şarj etmemize olanak veriyor. Huawei’nin paylaştığı verilere göre telefon tam şarj olduğunda 71 saate kadar müzik dinleyip 17 saate kadar video izleyebiliyoruz ya da 16 saat süresince internette gezinebiliyoruz. Seçim size kalmış. Gördüğünüz gibi tipik kullanımlar söz konusu olduğunda nova 10 SE, tüm gün size rahatça eşlik edebiliyor.

Yazılım tarafına bakalım şimdi de. nova 10 SE, EMUI 12 yüklü olarak geliyor. Bu özel işletim sistemi, beraberinde pek çok işe yarar özellik de getiriyor. Bunlardan biri de Always On yani Her Zaman Açık Ekran özelliği. Ekran kapalıyken hoş temalar eşliğinde saat, tarih ve pil ömrünü bir arada görebiliyoruz. Bu özellik, bataryada az da olsa yük bindirdiğinden pil seviyesinin yüzde 10’un altına düşmesi halinde bu özelliği kullanamıyoruz.

nova 10 SE, oyuncuların da ilgisini çekebilecek bir telefon. Ekranın dokunma duyarlılığını artıran Touch Turbo'nun yanı sıra 10 noktalı süper dokunmatik teknolojisi, az önce bahsettiğimiz 90 Hz yenileme hızı ve 270 Hz dokunmatik örnekleme hızı ile bir bütün oluyor. 8x Ultra Yüksek Çözünürlüklü Dokunma teknolojisi sayesinde, dokunmatik alanlara 8640 x 19200'e kadar çok yüksek çözünürlük sağlanarak dokunma koordinatlarının doğruluğu ve yön kararlılığı geliştiriliyor.

Huawei nova 10 SE incelemesi

Diğer Huawei cihazlarla uyumlu çalışması sayesinde Huawei tabletinize, bilgisayarınıza kablo karmaşasıyla uğraşmadan hızlıca bağlanabilirsiniz. Bunun için Süper Cihaz özelliğini kullanmamız yeterli.

Hala birçok kullanıcı Huawei cihazlarda Google servislerinin çalışmadığını düşünüyor. Ancak işin aslı pek de öyle değil. AppGallery üzerinden ücretsiz indirebileceğimiz GSPACE uygulaması sayesinde Google uygulamalarını ve Play Store’da bulunan pek çok uygulamaya kolayca erişebilirsiniz. YouTube, Google Maps, Google Drive, LetGo, Starbucks dahil pek çok uygulama elinizin altında. Üstelik GSPACE reklam da içermiyor ve bu açıdan da takdiri hak ediyor. Uygulamaları indirmek için GSPACE’e girip Google hesabımıza erişiyoruz ve ardından diğer Android telefonlarda olduğu gibi uygulamaları yükleyip kullanıyoruz.

Huawei’nin uygulama mağazası AppGallery de yıldan yıla gelişti ve artık oldukça geniş ölçekte bir uygulama havuzuna sahip. Netflix’ten Spotify’a, Disney Plus’tan Instagram’a, Facebook’tan Twitter’a aklınıza gelen pek çok popüler uygulamayı buradan hızlıca yükleyebiliyoruz.

Bankacılık uygulamalarının da hepsi elimizin altında. Hangi bankayı kullanıyor olursanız olun bankanızın uygulaması AppGallery üzerinden kolayca indirebilirsiniz.

Huawei nova 10 SE incelemesi

Huawei’nin gelişmiş harita/navigasyon uygulaması Petal Maps de gün geçtikçe gelişiyor ve yeni özelliklerle donatılıyor. Son olarak uygulamaya eklenen kişilerle konum paylaşımı ve ekip oluşturup ekibin düzenli konum takibi gibi özellikler işinize yarayabilir.

Huawei Cloud, sizin yerinize otomatik olarak verilerinizi yedekliyor ve güvenle ‘bulut’ta saklıyor. Böylece hem verilerimiz noktasında içimiz rahat oluyor hem de Huawei telefonlara geçiş yaparken de verilerimizi kolayca taşıyabiliyoruz.

Sonuç itibariyle Huawei nova 10 SE, bulunduğu segmentin en iddialı modellerinden biri olmuş. Tasarımıyla rakiplerinden ilk bakışta pozitif ayrışıyor, gelişmiş kamerası ve hızlı şarj özellikleriyle de kullanıcıların uzun yıllar yanında taşımak isteyeceği bir telefon. Bu telefonla ilgili güncel fiyat ve kampanyalara ulaşmak için videomuzun açıklama kısmına göz atabilirsiniz.

Bu videomuzda nova ailesinin yeni üyelerinden nova 10 SE’yi deneyimledik. Bir başka videoda yeniden görüşmek dileğiyle, şimdilik hoşçakalın!

 Detaylı bilgi için tıklayın.

 


İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!