Huawei nova 10 Pro incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2022 10:15

60 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen ön kamerası, 100W süper hızlı şarj desteği ile ince ve hafif yapısını şık tasarımla bütünleştiren çok farklı bir telefonla bugün sizleri tanıştıracağız. İşte karşınızda Huawei’nin en iddialı telefon modellerinden biri olan nova 10 Pro…

Kardeş modeli nova 10 ile birlikte nova çizgisine yakışır bir tasarımla karşımıza çıkan nova 10 Pro, oldukça ince ve hafif bir tasarıma sahip. 191 gram ağırlığında ve 7.88 mm inceliğinde bir gövdeye sahip. Önceki nesle göre yüzde 17 oranında daha ince. Kavisli ekran yapısıyla elde tutuş hissi de oldukça iyi olan yeni nova, 2.56 mm’lik ultra dar alt çerçeveye sahip olduğundan sınırsız ekran deneyimini de öne çıkarıyor.

İki farklı renkte geliyor. İsterseniz elimde gördüğünüz Yıldız Gümüşü ya da Yıldız Siyahı renkli kasalardan birini tercih edebilirsiniz. Telefonun arka yüzü Huawei’nin ince dokunuşlarıyla oldukça şık bir görünüme sahip. Arkasında yer alan parlak bir dış yüzeye sahip Yıldız Halkası tasarımı ile etkileyici bir ışık, renk ve çekiciliği bir araya getirmiş.

Huawei nova 10 Pro incelemesi

Tasarım olarak nova 10 ile benzer bir yapıda. Güç tuşu ve ses açma/kapma butonları sağ kenarda yer alırken, SIM kart yuvası ve USB Type-C girişi de alt kısımda. Stereo ses desteğini de beraberinde getiren nova 10 Proi biyometrik güvenlik söz konusu olduğunda da en gelişmiş çözümleri sunuyor. Yüz tanıma teknolojisi dışında ekrana gömülü olarak gelen parmak izi sensörünü tercih edebilirsiniz.

nova 10’a kıyasla biraz daha büyük bir ekrana sahip. 6.78 inç’lik büyük OLED ekranla gelen telefon, 2652x1200 piksel çözünürlük sunuyor. 1 milyarı aşkın rengi ekrana yansıtabilen ve sRGB veya DCI-P3 gibi görüntülenen içeriğin türüne en uygun standart renk alanını sunan nova 10 Pro, piksel düzeyinde ekran optimizasyonu teknolojisini de kullanıyor.

120 Hz ekran yenileme ve 300 Hz dokunma örneklendirme hızıyla gelen telefon, akıcı bir kullanıcı deneyimi sunarken, oyun oynarken de bu akıcı ekranın keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Huawei nova 10 Pro incelemesi

nova 10’un en iddialı olduğu yanlarından biri kamera performansında kendini gösteriyor. Özellikle de ön kamerasıyla pek çok rakibini gölgede bırakacak bir performans vadediyor. nova 10’dan farklı olarak bu kez ön yüzde iki kamera görüyoruz. f/2.4 diyafram açıklığına sahip 60 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen öndeki ana kameraya 8 MP Portre Yakın Çekim Kamerası eşlik ediyor. 4K çözünürlüğünde video kaydı da yapabilen ön kamera, 100 derece geniş açıyla kadraja çok daha fazlasını sığdırmanızı sağlıyor.

Ön kamera ile çekilen portre çekimler çok daha başarılı. Otomatik odaklama yapabilen nova 10 Pro, 2x optik ve 5x dijital zum da yapabiliyor.  

Selfie çekiminde 0.7x’ten 5x’e kadar zum yapabiliyoruz. Yani şartlar neyi gerektiriyorsa ona uygun selfie çekmek mümkün. Bir yandan kalabalık bir ekibi rahatça çekiminize sığdırabilirken, öte yandan da kendimize zum yapıp detaylı yakın çekimler yapabiliyoruz. Fotoğraf çekiminde olduğu gibi video çekimlerinde de tüm bunları yapabilmek mümkün. Video çekmeye başladığınızda, yakınlaştırmayı eş zamanlı ayarlayabilirsiniz.

Huawei nova 10 Pro incelemesi

Odaklama konusunda da nova 10 Pro yıllardır yaşadığımız bir sorunu gerilerde bırakmamızı sağlıyor. Video çekerken istediğimiz nesneye odaklama yapmak için beklemek zorunda kalabiliyoruz ve bu gerçekten de can sıkıcı bir durum. Bu telefonda ise böyle bir sorun yaşamıyoruz. Ön kameraya yakın bir şey koyduğumuzda lens hızlı bir şekilde odaklanabiliyor. Nesneyi kadrajdan çıkardığımızda da odak otomatik olarak yüzümüze geri dönüyor ve ne göstermek istersek odak noktasında yer alıyor.

Kamera ayarlarından ulaşabileceğiniz VLOG modu altında kameraları farklı kombinlerle kullanma şansımız var. Örneğin ön çift kamerayı kullanırken bir yandan kendimizi daha uzaktan kameraya alırken, diğer yandan daha yakın açıdan kendimizi ekrana yansıtabiliyoruz. Ön ve arka kamerayı da eş zamanlı olarak kullanabiliyoruz.

Huawei nova 10 Pro incelemesi

Ön kamera, aynı zamanda 4K çözünürlüğünde video kaydı da yapabiliyor. 4K selfie video çekme ayrıcalığını kullanıcılarına suna nova 10 Pro, görüntülerde bozulma olmaksızın geniş ve net olarak görüntü alabiliyor.

Arka kamera kurulumuna gelelim şimdi de. Arka yüzde üç kamera mevcut. 50 MP RYYB Ultra Görüş Kamerası ile birlikte 8 MP Ultra Geniş Makro Kamera ve 2 MP Portre Derinlik Kamerası ile pek çok farklı senaryoda kameraları kullanabiliyoruz.

Işığın yetersiz olduğu anlarda görüntü almak da hiç dert değil. RYYB renk filtresi dizisi ve XD Fusion motoru sayesinde gece çekimlerinde çok daha yüksek bir performans elde edebiliyorsunuz. Böylece yeterli ışık olmasa da, fotoğraflardaki detayları yakalayabilmek mümkün oluyor. Zayıf ay ışığı altında dahi keskin ve parlak çekimler yapabiliyoruz.

Huawei nova 10 Pro incelemesi

Arka kamera ile 2 cm mesafeden makro çekimler yapabilirken, mikro dünyayı keşfetmek artık çok daha kolay.

nova 10 Pro’nun öne çıkan bir başka özelliği de 100W Süper Hızlı Turbo şarj desteğini de arkasına alması. nova 10’dan ayrıldığı en önemli yanlarından da biri bu özellik. Turbo modu sayesinde sadece 20 dakika şarj ederek telefonu yüzde 0’dan yüzde 100’e kadar şarj edebiliyoruz. Eğer sadece 10 dakikamız varsa, bu sürede şarj ettiğimizde yüzde 20 doluluk oranında olan bataryanın yüzde 80’i hızlıca dolabiliyor. Yani bataryası bitmiş telefonunuzu tam şarj etmek için kısa bir kahve molası vermeniz yeterli.

Biraz da yazılım tarafına bakalım. nova 10 Pro, Huawei’nin geliştirdiği EMUI 12 yüklü olarak kutusundan çıkıyor. Bu özel yazılım ile bir yandan cihazlarınızı birbirine kolayca eşleştirip çalışmalarınıza farklı cihazlarda devam edebilirken, diğer yandan MeeTime uygulamasını kullanarak 12 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabilme imkanınız var. Ayrıca telefondaki fotoğraf ve dosyalarınızı kabloya ihtiyaç duymadan bilgisayarınıza aktarabilmek de oldukça pratik bir yol.

Huawei nova 10 Pro incelemesi

Dünyanın önde gelen uygulama mağazalarından AppGallery pek çok uygulamayı bünyesinde barındırıyor.  İhtiyacınıza göre bu uygulamaları yükleyerek telefonunuzdan çok daha fazlasını alabilirsiniz. Netflix, Spotify, Disney Plus, Instagram, Facebook ve Twitter gibi milyonlarca kullanıcısı bulunan popüler platformları kolayca AppGallery üzerinden yükleyebiliyorsunuz.

Banka uygulamaları için de bir parantez açayım. AppGallery üzerinden kullanmakta olduğunuz banka uygulamalarına da ulaşabilirsiniz.

Huawei nova 10 Pro incelemesi

AppGallery üzerinden indirebileceğimiz Gspace de oldukça iş gören bir platform. nova 10 Pro’ya bu uygulamayı yüklediğinizde Google Play Store üzerinden istediğiniz uygulamayı telefona yükleyebiliyorsunuz. Google Haritalar, YouTube, Google Drive, Letgo ve Starbucks dahil aklınıza gelebilecek birçok popüler uygulamayı hızlıca indirebilirsiniz. Gspace’in reklamsız yapısı da çok güzel.

Gspace üzerinden yükleyebileceğiniz Google Maps bir yana, Huawei’nin geliştirdiği Petal Maps’i de tercih etmenizi öneriyorum. Gelişmiş navigasyon özellikleriyle birlikte bir harita/navigasyon uygulamasında aradığımız hemen her özelliğe sahip. İstediğimiz kişilerle konum paylaşımı yapabiliyor olmak ve düzenli konum takibi yapabilmek de atlanmaması gereken kullanışlı bir özellik.

Huawei nova 10 Pro incelemesi

Huawei Cloud’dan da biraz bahsedelim. Bu servis, dosya ve fotoğraflarınızı bulutta saklayan güvenilir bir depolama çözümü. Telefonunuzdan veya bilgisayar ya da tabletinizden dosyalarınıza hızlıca dilediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. Yeni bir Huawei telefona geçiş yaparken de Huawei Cloud üzerinden dosyalarınızı telefonunuza taşımak da oldukça kolay.

Özetle Huawei nova 10 Pro, pek çok açıdan başarılı bulduğum ve nova ailesine yakışır bir telefon olmuş. Kardeşi nova 10 ile birlikte şık tasarımı ve beraberinde güçlü donanım özellikleriyle geliyor. İnce ve hafif, özellikle de turbo hızlı şarj desteği ve güçlü ön kamerasıyla oldukça iddialı.  

Detaylı bilgi için TIKLAYIN


İlandır

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!