Huawei nova 10 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2022 21:44

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Huawei, tasarımıyla büyük ses getirmesi beklenen yeni akıllı telefon modellerinden nova 10'u Türkiye'ye getirdi. İşte nova 10'un öne çıkan tüm özellikleri...

Girişi tasarımını öne çıkararak yaptım. Çünkü nova 10 serisi, yani elimde gördüğünüz nova 10 ve nova 10 Pro modelleri, nova çizgisine yakışan şık tasarımlı modeller. Arkasında yer alan parlak bir dış yüzeye sahip Yıldız Halkası tasarımı ile etkileyici bir ışık, renk ve çekiciliği bir araya getirmiş.

Bu hoş tasarım beraberinde ince ve hafifliği de getiriyor. Yaklaşık 168 gram ağırlığı ve 6.88 mm’lik ince yapısıyla oldukça ergonomik bir telefon. 3D kavisli ekran yapısı sayesinde elde tutuşu da rahat ve 6.67 inç’lik büyükçe bir ekranla gelmesine rağmen bu hafiflikte olması nova serisine ayrı bir hava katmış. Yıldız Gümüş, Lavanta Moru ve Yıldız Siyahi olmak üzere üç farklı renkte kasası bulunan nova 10, tasarımıyla olduğu kadar gelişmiş donanım özellikleriyle de öne çıkan bir model.

6.67 inç’lik OLED ekrana sahip olan ve kavisli ekran tasarımıyla da rakip modellerden ayrışan nova 10,300 Hz dokunma örneklendirme hızı ile birlikte 120 Hz ekran yenileme hızı sunuyor. Yani görselleri saniyede 120 kez yenileyen bu teknoloji sayesinde telefonu kullanmak çok daha keyifli bir hale geliyor. Akıcı kullanıcı deneyimi noktasında üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor ve uygulamaları kullanırken ya da oyun oynarken hızınıza yetişen bir telefonu kullanmanın rahatlığını yaşıyorsunuz.

Huawei nova 10 incelemesi

Dilersek 120 Hz yerine standart seçeneğine dokunarak 60 Hz hızda da telefonu kullanabiliyoruz. Hızı düşürmenin avantajı ise batarya ömrünün biraz daha uzaması. Batarya ömrünüzün azaldığı anlarda bu değişikliği yapabilirsiniz, aklınızda olsun. Ancak nova, kullanımınıza göre yenileme hızını kendi ayarladığından manuel müdahale etmenize de çok gerek kalmıyor. Ekran yenileme hızı ayarlarında Dinamik seçeneğine dokunursanız telefonunuz sizin için en optimum ayarı uyguluyor.

Bu gelişmiş ekran, aynı zamanda 1 milyarı aşkın benzersiz ve doğal rengi ekrana yansıtıyor. Daha pürüzsüz renk gradyanlarıyla beraber 2400x1080 piksel ekran çözünürlüğü sunuluyor. Ekran çözünürlüğünün yüksek olması ve ekran/gövde oranının neredeyse yüzde 90 olması çok daha büyük bir ekranla bizi baş başa bırakıyor.

sRGB veya DCI-P3… Görüntülenen içeriğin türüne en uygun standart renk alanını sunan nova 10, göz sağlığımızı da ihmal etmiyor. Zararlı mavi ışığı önleyen ekranı farklı modlar altında kullanabiliyoruz. İstersek Koyu modu aktif edip parlaklığı düşürürken, istersek de doğrudan göz konforu modunu açıp ekran titreşimini daha da azaltabiliyoruz. Ayrıca uzun okumalar yapacağınız anlarda eKitap modunu da kullanabilirsiniz.

6 nm sürecinde üretilen Qualcomm’un Snapdragon 778G işlemcisinden gücünü alan yeni nova 10, 8 GB RAM’le geliyor ve 128 GB ya da 256 GB dahili hafızalı modelleri arasında tercih yapabiliyoruz. En yeni oyunlar da dahil olmak üzere uygulamaları yüksek performansta deneyimleyebiliyoruz.

Huawei nova 10 incelemesi

nova 10’un en dikkat çeken özelliklerinden biri ön kamerada kendini gösteriyor. 60 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen 100 derece ultra geniş açılı bu özel kamera, ön kameraları çok daha ileri bir noktaya taşıyor. Ön kamera ile çekilen fotoğraflar çok daha detaylı bir şekilde karşımıza geliyor ve rakip telefonları gölgesinde bırakmayı başarıyor. Işığın yetersiz olduğu anlarda Gece modunu kullanarak net fotoğraflar yakalayabilirken, Güzellik ve bir dizi efekti kullanarak da selfie çekimlerimizi renklendirebiliyoruz. Ayrıca grup selfileri söz konusu olduğunda da nova 10 oldukça iddialı. 100 derece geniş açıyla yakalanan fotoğraf karelerine çok daha fazlasını sığdırabiliyoruz.

Video çekimi söz konusu olduğunda nova 10 geride kalmıyor. 4K 30 fps ya da 1080p 60 fps video çekimi yapabiliyor. Yani hem ultra geniş açılı hem de yüksek çözünürlükte video kaydı yapabiliyoruz. Özetle pek çok telefon markasının arka kameralarında gördüğümüz bu gelişmiş özellikleri nova 10’da ön kamerada görüyor olmak kesinlikle farklı bir deneyim.

Huawei nova 10 incelemesi

Arka yüzde de üçlü kamera kurulumu mevcut. f/1.9 diyafram açıklığına sahip 50 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen ana kameraya 8 MP ultra geniş makro kamera ve 2 MP derinlik sensörü eşlik ediyor. Bir yandan geniş açılı fotoğraflar çekerek fotoğraflarımızı zenginleştirme şansı yakalarken, diğer yandan da 2 cm mesafede makro çekimler yapabilmek mümkün. 2 MP derinlik sensörü sayesinde de fotoğraflara bokeh efekti vererek çarpıcı portre fotoğraflar yakalayabiliyoruz.

nova 10 ile çekilen fotoğraflar oldukça kaliteli ve ışık koşulları da kaliteyi pek etkilemiyor. Özellikle de ışığın yetersiz olduğu anlarda kullanacağınız Gece modundan epey memnun kalacağınızı söyleyebilirim.

Huawei nova 10 incelemesi

XD Fusion motoru ve RYYB Ultra Vision kamerası ile gece çekimlerinde çok daha yüksek bir performans elde edebiliyorsunuz. Böylece yeterli ışık olmasa da, fotoğraflardaki detayları yakalayabilmek mümkün oluyor. Zayıf ay ışığı bile daha keskin ve parlak çekimler yapmamıza imkan veriyor.

nova 10, aynı zamanda 4k 30 fps video kaydı da yapabiliyor.

Kameralarla ilgili son olarak VLOG bölümünden bahsedelim. Kamera ayarlarından VLOG’a girdiğinizde kameraları farklı şekillerde kullanabileceğinizi göreceksiniz. Ön ve arka kamerayı bir arada kullanabilirken, resim içinde resim ya da arka/arka kamera seçeneğine dokunarak çekimlerinizi daha da yaratıcı bir hale getirebilirsiniz.

nova 10, 66W süper hızlı şarj desteğine sahip. 4000 mAh kapasiteli bataryası günlük koşturmacanızda size soluksuz eşlik edebiliyor ve oldukça kısa sürelerde telefonunuzu tam şarj edebiliyorsunuz. Batarya ömrünü daha da uzatmak mümkün. Bunun için pil ayarlarından Güç Tasarruf Modu’nu açabilirsiniz. İstersek de cihazdan maksimum performans almamız gerektiğinde yine pil ayarlarından Performans modunu aktif hale getirebiliyoruz.

Stereo ses desteğine sahip olmasıyla da öne çıkan nova 10, EMUI 12 yüklü olarak kutusundan çıkıyor. Huawei ekosistemini başarılı bir şekilde birbirine bağlayan bu özel yazılım ile bir yandan cihazları birbirine kolayca bağlayıp çalışmalarınıza farklı cihazlarda devam edebilirken, diğer yandan MeeTime uygulamasını kullanarak sevdiklerinizle 12 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Telefondaki fotoğraf ve dosyalarınızı kabloya ihtiyaç duymadan bilgisayarınıza aktarabilirken, AppGallery üzerinden pek çok uygulama ile telefonunuzdan daha fazlasını alabilirsiniz. Netflix, Spotify, Disney Plus, Instagram, Facebook ve Twitter gibi milyonlarca kullanıcısı bulunan popüler platformları kolayca AppGallery üzerinden yükleyebiliyorsunuz.

AppGallery’de banka uygulamalarını da bulabilirsiniz. Hangi bankayı kullanıyorsanız o bankanın uygulamasını bulup yüklemek oldukça basit.

Huawei nova 10 incelemesi

Birçok uygulamayı sorunsuz çalıştırabildiğimiz nova 10’da Gspace uygulamasını telefonunuza yüklediğinizde Google Play Store üzerinden de istediğiniz uygulamayı yükleyebiliyorsunuz. Google Maps’ten YouTube’a, Google Drive’dan Letgo’ya ve Starbucks’a kadar aklınıza gelebilecek birçok popüler uygulama elinizin altında. AppGallery üzerinden indirebileceğiniz Gspace’in reklamsız kullanılabilmesi de bizi büyük bir dertten kurtarıyor.

Gspace üzerinden yükleyebileceğiniz Google Maps bir yana, Huawei’nin geliştirdiği Petal Maps’i de kesinlikle kullanmanızı öneririm. Gelişmiş navigasyon özellikleriyle birlikte bir harita/navigasyon uygulamasında aradığımız hemen her özelliğe sahip. İstediğimiz kişilerle konum paylaşımı yapabiliyor olmak ve düzenli konum takibi yapabilmek de atlanmaması gereken kullanışlı bir özellik.

Huawei nova 10 incelemesi

Huawei Cloud, dosya ve fotoğraflarınızı bulutta saklayan güvenilir bir depolama çözümü. Telefonunuzdan veya bilgisayar ya da tabletinizden dosyalarınıza hızlıca dilediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. Yeni bir Huawei telefona geçiş yaparken de Huawei Cloud üzerinden dosyalarınızı telefonunuza taşımak da oldukça kolay.

Sonuç itibariyle Huawei nova 10, şık tasarımı ve beraberinde güçlü donanım özellikleriyle nova serisinin en yeni iki üyesinden biri. İnce ve hafif, özellikle de ön kamerasıyla çok ses getirmesini beklediğim yeni nova, telefon pazarının iddialı oyuncularından biri olacağa benziyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!