Huawei MatePad Paper incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 16:29

MatePad ailesinin son üyesi olan Huawei MatePad Paper'ı diğer modellerden ayıran önemli bir özelliği var. Kağıttan okuma ve yazma deneyimini MatePad serisine taşıyan bu elektronik mürekkep teknolojili tablet, kullanıcı deneyimini yepyeni bir boyuta taşıyor.

Huawei, cihazlarında göz konforuna önem veren ve zararlı mavi ışığı azaltarak göz yorgunluğunu azaltmayı amaç edinen bir marka. MatePad Paper ise bu noktada sanırız en iddialı ürün olabilir. Elektronik mürekkep deneyimini tabletlere getiren bu özel cihaz, kağıt üzerinde mürekkepli kalemle yazma deneyimini dijital ortama taşıyor. 32 seviye okuma ışığı ile geceleri dahi rahat bir okuma deneyimi sunan tam bir göz dostu tablet. Ancak bu ürün, basitçe sadece bunu yapmakla kalmıyor, gelişmiş pek çok özelliği de beraberinde sunuyor.

Huawei MatePad Paper incelemesi

Telefon ya da tablet ekranlarını kullanırken bir süre sonra gözlerimiz yorulur. Özellikle de uzun saatler okuma yapmak için bize çok daha fazlası lazım. MatePad Paper da tam olarak bu açığı kapatan, kullanışlı bir tablet. Diğer tabletlerden tamamen farklı olan ekranı, elektronik mürekkep teknolojisini karşımıza getiriyor. Bu özel ekran, hem okuma hem de yazma işlevlerini sanki bir fiziksel bir kağıt üzerinde yapıyormuşuz hissini fazlasıyla veriyor.

Öyle ağır bir cihaz da tutmuyoruz, 360 gram ağırlığında olduğundan hemen herkesin çok rahat kullanabileceği ve elleri yormayan bir deneyim mümkün oluyor.  

Tasarımına yakından baktığımızda bir kitabı andırdığını görüyoruz. Deri kapaklı tasarımı ile yanınızda taşımak gayet kolay ve not alırken de Huawei’nin geliştirdiği ve diğer MatePad cihazlardan da hatırlayacağınız M-Pencil yanı başımızda.

Huawei MatePad Paper incelemesi

10.3 inç büyüklüğünde FullView ekranla gelen MatePad Paper, ekran yenileme hızını manuel olarak da değiştirebilmemizi sağlıyor. Akıllı yenileme desteği de bulunduğunuz ışık koşullarını dikkate alarak ekranın parlaklık ayarını otomatik olarak yapıyor, optimize ediyor.

Yüzde 86.3 ekran/gövde oranıyla gelen ve üç tarafı 6.5 mm inceliğinde ince çerçevelerle kaplı olan bu özel tablet, rakipleriyle karşılaştırıldığında en yüksek ekran/gövde oranına sahip tablet denilebilir. 6 inç’lik bir e-okuyucuya kıyasla 3 kat daha büyük bir ekranla karşımıza çıkan bu ürün, böylece ekrana çok daha fazlasını sığdırıyor, sayfa çevirme sürelerini de fazlasıyla düşürüyor. Bu da çok daha verimli bir okuma deneyimi demek elbette.

Huawei MatePad Paper incelemesi

Huawei Kirin 820E işlemciden gücünü alması sayesinde uygulamalar çok daha hızlı çalışıyor. Sayfalar sorunsuzca çevrilebilirken, yüklü PDF belgelerinin de daha hızlı yüklenmesi mümkün oluyor. Bu tip ürünlerde karşılaştığımız yavaşlıkların MatePad Paper’da olmadığını rahatça söyleyebilirim.

Biyometrik güvenlik tarafında parmak izi sensörünü kullanabiliyoruz. Güç tuşunun üzerinde bulunan sensör hızlı bir şekilde oturumu açmamıza izin verirken, cihazı ve notlarımıza da kolayca şifrelememizi sağlıyor.

Huawei MatePad Paper incelemesi

Cihazın üzerinde 5 metre mesafeden dahi hassas seviyede ses alabilen 4 mikrofon bulunuyor. Özellikle kalabalık toplantılar söz konusu olduğunda insan seslerini net bir şekilde alabiliyor. HD ses kaydı desteği ile birlikte ses kaynağı uzak olsa da net bir şekilde sesi yakalayabiliyor.

Gri bir ekran kullanıyoruz ve sıkça okuma yaptığımız ya da not aldığımız MatePad Paper, batarya ömrü konusunda da bize prizleri unutturacak seviyede başarılı bir cihaz. 3625 mAh kapasiteli bataryasıyla gelen cihaz, tam şarj olduğunda neredeyse 4 haftalık bekleme süresi sunuyor. Cihazı şarj etmek ise 1.5 saat sürüyor.

Şimdi de MatePad Paper’a daha da yakından bakalım. Öncelikle şunu çok rahatça söyleyeyim: Bu sıradan bir e-okuyucu değil. Yani sadece kitapları okumanızı sağlayacak basitlikte bir cihaz değil. Bu geniş ekranı kullanırken kitap okuması hem keyifli, hem de Huawei M-Pencil ile de not alma olanağımızın olması birbirini tamamlayan özellikler.

Huawei MatePad Paper incelemesi

Elimizin altında genişçe bir kaynak var. Huawei Books üzerinden pek çok kitaba ulaşabildiğimiz gibi üçüncü parti uygulamalar üzerinden de farklı kaynaklara erişme şansımız var. Ayrıca e-kitaplar söz konusu olduğunda txt, pdf, html, docx ve xlsx gibi birçok dosya formatını destekliyor olması da kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak.

Ekranı ilk gördüğümüzde güzel bir fener manzarası bizi karşılıyor. Bu kara kalem çalışmasını gördükten sonra ekranı açıyoruz ve menünün ne kadar sade ve anlaşılır olduğunu hemen fark ediyoruz. Başlangıç ekranında sıkça kullandığımız kategoriler yer bulurken, hızlıca not almak istediğimizde Notlar uygulamasından yararlanıyoruz.

Huawei MatePad Paper incelemesi

MatePad Paper, sorunsuz bir yazma deneyimi için 4096 basınç seviyesine ve 26ms düşük gecikme süresine sahip, ikinci nesil M-Pencil ile geliyor. Kalem ve tablet buluştuğunda kağıda yazı yazma hissi yaşatan ses efekti, kulağa hoş geliyor. Otomatik Bluetooth bağlantısı, çift tıklama, manyetik şarj gibi teknik özelliklerinin sıra, belgeye açıklama ekleme, el yazısını dijital metne dönüştürme ve bölünmüş ekran notu gibi özellikler de dikkat çekici.

Kitap aramak da oldukça kolay. Favori kitaplarınızı bulmak için Kitap Mağazası’na girip kategorisine göre arama yapıp hızlıca aradığınızı bulabilmek mümkün.

Bir metni okurken kalemde altını çizebilir, not alabilirsiniz. Ve elbette yabancı dilde bir metin okuyorsanız çeviri desteği de mevcut. Okuduğunuz yabancı dilde bir metinde bir kelimeyi ya da cümleyi seçerek Çevir’e dokunup tercümesini hızlıca görebiliyorsunuz. Bu özellik şimdilik Kitap mağazasında bulunan e-kitaplarlarla sınırlı. 41 dili destekleyen bu gerçek zamanlı online çeviri özelliğine yeni diller de gelecekte eklenmeye devam edecek.

Huawei MatePad Paper incelemesi

FreeScript de beğendiğim özelliklerden biri oldu. Aramak istediğiniz içeriği doğrudan yazmanıza imkan veren bu özellik, içeriğin tam olarak tanınabilmesini sağlıyor. El yazısı girişi, hızlı erişim ve devamlılığı olan çalışmalar için kalemi elinizden bırakmanız da gerekmiyor.

Not alırken el yazınızı doğrudan metne de dönüştürebilirken, aynı zamanda notlarımıza ses kaydı da alabilmek güzel.

Huawei MatePad Paper incelemesi

Huawei ekosisteminin arasındaki güzel uyumu MatePad Paper’da da görüyoruz. Örneğin telefonda okuduğunu bir kitabı hızlıca tablete aktarabiliyorsunuz. Ayrıca Huawei Share sayesinde Huawei telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarınız arasında kolayca dosya gönderimi yapabilirsiniz. MatePad Paper’ı bilgisayarınızın ikinci ekranı haline de getirebilirken, cihazlar arasındaki bu üst düzey etkileşim kullanıcı deneyimini çok daha iyi bir noktaya taşıyor.

HarmonyOS kullanıcı arayüzüne sahip olan bu özel tabletin tüm ayarlarına ana ekrandayken sol alt köşedeki simgeye dokunarak ulaşabiliyoruz. Bu adımdan sonra cihazın güncellemesini yapabilirken, aklınıza gelebilecek diğer tüm ince ayarlar da burada yer alıyor.

Huawei MatePad Paper incelemesi

Örneğin duvar kağıdına imza ekleyebiliyoruz. Bunun için Ayarlar>Başlangıç ekranı ve duvar kağıdı yolunu izleyip Kilit Ekranı İmzası’na dokunuyoruz. Burada imzayı attıktan sonra da artık duvar kağıdımızın baş köşesinde yer almış oluyor.

Huawei MatePad Paper ana hatlarıyla başarılı bulduğum ve bu yönde bir ihtiyacı olanların kaçırmaması gereken kullanışlı bir çözüm.

Detaylı bilgi için tıklayın.




İlandır

BAKMADAN GEÇME!