‘Adayların tamamı kendi menfaatleri için çalışıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Adayların tamamı kendi menfaatleri için çalışıyor’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 10:16

Fransa’da Türklerin ve yabancıların siyasete katılmasını teşvik etmeyi amacıyla kurulan Eşitlik ve Adalet Partisi’nin (PEJ) Genel Başkanı Şakir Çolak, cumhurbaşkanı olmak için yarışan 11 adayın hiç birinin ne göçmen kökenlileri, de ne Fransa’yı temsil ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Adayların tamamı kendi menfaatleri için çalışıyor’
BAŞKAN Çolak, “Bunların hiçbiri ne bizi temsil ediyor ne de Fransa’yı temsil ediyor. Kendi menfaatleri üzerine çalışan adaylardır” dedi. Siyasetçilerin 2002’den bu yana İslam’a ve yabancılara karşı söylemlerin kullanıldığı bir siyaset izlediğini belirten PEJ Genel Başkanı Şakir Çolak, “Bizim hakkımızı başka kimse savunamaz. Kendi hakkımızı savunabildiğimiz takdirde bunların değişeceğine inanıyoruz” diye konuştu. Çolak, Fransa’da haziranda düzenlenecek genel seçime hazırlandıklarını da söyledi.

TERÖRÜN RENGİ OLMAZ

Bu arada Paris’in Champs Elysees Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Çolak, Champs Elysees Caddesi’nde saldırının düzenlendiği yerde yaptığı açıklamada, “Terörün rengi olmaz. Hiçbir zaman için terörün sebebi olmaz” dedi. Terörün hiçbir şekilde savunulmaması gerektiğini belirten Çolak, “Terör bugün Paris’i vurdu, yarın Strazburg’u vurabilir, İstanbul’u vurabilir. Birlik ve beraberlik olduğu sürece bu mücadeleyi kazanabiliriz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!