Aday öğretmenlerin sınav yeri değişikliği için duyuru

Güncelleme Tarihi:

Aday öğretmenlerin sınav yeri değişikliği için duyuru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 17:16

MEB, aday öğretmenlerin asil olarak atanabilmesi için 19 Mart’ta yapılacak yazılı sınava katılacakların mazerete bağlı sınav yeri değişikliği taleplerini 27 Şubat’a kadar bildirmeleri gerektiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), aday öğretmenlerin mazerete bağlı sınav yeri değişikliği taleplerine yönelik bir duyuru yayınladı. Buna göre, asli öğretmen olabilmeleri için 19 Mart’ta yazılı ve devamında sözlü sınava alınacak aday öğretmenlerin, sınav yere değişikliği için mazeretlerini 27 Şubat’a kadar MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’ne başvurması gerekiyor. Bakanlığın internet sitesinde yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi:

“17 Nisan 2014 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin hükümleri doğrultusunda aday öğretmenlerin asil olarak atanabilmeleri için 19 Mart 2016 tarihinde yazılı ve devamında sözlü yapılacak. Sınav, Bakanlığımız ana sayfası duyurular kısmında yer alan sınav kılavuzunda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Aday öğretmenlerin görevli bulundukları ilde sınavlara girmesi esas. Ancak sınavlara girmeye hak kazanan aday öğretmenlerden; sınav tarihlerinde muvazzaf askerlik görevi dahil her türlü aylıksız izin, analık izni, refakat izni ve hastalık izinleri (uzun süreli tedavi, tedavisi görevli bulunduğu ilde mümkün olmayan ya da farklı bir ilde görmüş olduğu tedavinin kesilmesi hasta sağlığını olumsuz etkileyecek olanlar) nedeniyle görev yerinde bulunamaması durumunda mazeretlerini belgelendirmeleri ve Genel Müdürlüğümüze 27 Şubat 2016 tarihi mesai bitimine kadar belgeleriyle birlikte başvurmalarının ardından başvuruların Genel Müdürlüğümüzce uygun bulunması halinde dilekçelerinde belirtmiş oldukları ilde sınavlara girebilecek.

Genel Müdürlüğümüze dilekçe ile yapılacak başvurularda adayın adı soyadı, T.C. kimlik numarası, görevli bulunduğu ili, ilçesi, eğitim kurumu, mazereti, mazeretini gösterir resmi belge (dilekçe eki şeklinde), sınavlara girmek istediği il bilgileri yer alacak, dilekçe aday tarafından ıslak imza ile imzalanacak. Dilekçeler en geç 27 Şubat 2016 tarihi mesai bitiminde Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde posta yoluyla ya da elden teslim edilebilir. Elden belge teslimi için adayın kendisinin bizzat belge teslim etmesine gerek yok. Posta yoluyla ulaştırılacak dilekçelerde yaşanacak gecikme ya da aksaklıklardan adayın kendisi sorumlu olur. E-posta, faks, telefon yollarıyla yapılan başvurular dikkate alınmayacak.”

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!