ABD'ye sitem: Çıbanın başı okyanus ötesi

Güncelleme Tarihi:

ABDye sitem: Çıbanın başı okyanus ötesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 22:25

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Reina katliamını“15 Temmuz’un artçı sarsıntısı” olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında ve ardından gazetecilere yaptığı açıklamada özetle şu mesajları verdi:

İSTANBUL’DA CEVAP VERDİLER

“Rakka - Kandil - Kobani ve Pensilvanya arasında çoktan kurulmuş ve düğümü uzun süre önce atılmış terörizm işbirliğine kimlerin müşahitlik ve mimarlık yaptığı gizlenemeyecek kadar nettir. YPG’ye silah dağıtan ABD’nin Kandil’e zırh olması, FETÖ’ye mevzi açması, IŞİD’i el altından kışkırtması hiçbir uyanık ve diri şuur sahibi insanımızın gözünden kaçmayacaktır. Çıbanının başı okyanus ötesidir. Ortaköy’e kadar gelen teröristin, yabancı istihbarat örgütlerinden bağımsız olduğunu söylemek beyhude bir değerlendirmedir. Türkiye’nin Suriye topraklarında, terörün kaynağında milli beka ve güvenliği için yaptığı mücadeleye, İstanbul’da adeta cevap verilmiştir.

Haberin Devamı

Türkiye asimetrik bir saldırının, barbar bir akının, vicdansız bir operasyonun odağı ve hedefindedir. Her insanımız, her vatandaşımız kaygılıdır. Milli vicdan Türkiye’nin böyle gidemeyeceğini, gitse bile huzur ve güvenliğe ulaşamayacağını ittifak ve infial içinde teyit etmektedir Bildik yöntemlerle, terör örgütleri durmuyor, durdurulamıyor. Bu durum karşısında terörizmi döktüğü kanda boğmak, teröristleri tümden imha etmek için ya bir yol bulmalıyız ya da bulamıyorsak yeni bir yol yapmalıyız. Maksadım siyasi eleştiri dozajını artırmak değildir. Engel olmazsak, altımızdan kayıp giden bir vatan olduğunu açık seçik görmeliyiz.

KAFALARDA SORU İŞARETLERİ

İstanbul’un en işlek semtinde, kalaşnikofla gelip meşhur bir eğlence mekânını basarak kana bulayan cani ve eylemi hakkında kafalarda oldukça fazla soru işareti belirmiştir. Muhtemel bir terörist saldırının hiç mi istihbaratı alınmamıştır? Eğer alınmışsa aksaklık nerededir? Mekânın onlarca güvenlik görevlisi nereye gitmiştir? Herkesin gözü önünde terörist nasıl kaçabilmiştir? Ortaköy yanarken, kavşak noktalar tutulmuşken bu terörist nasıl ortadan kaybolabilmiştir?” 

BİR TEK ‘EVET’ OYUM VAR

(MHP içindeki anayasa eleştirileri) Normaldir. Milletvekilleri düşüncelerini sizin gibi değerli basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyor. Biz de sizin aracılığınızla öğreniyoruz. O bakımdan saygı duyuyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde anayasa değişikliklerinin gündeme geleceğini söylüyor. Tabii siyasi partiler grup kararı alma durumunda değildir. Yasa buna müsaade etmemektedir. Benim, Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen, Genel Kurul’a geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek ‘Evet’ oyum vardır. Onu da vereceğim. ‘Evet’ oyunu referandumda da tekrarlayacağım.

Haberin Devamı

Klavyenin arkasına saklanan alçaklar

REINA katliamının öncesi ve sonrasında, sosyal medyadan yapılan bazı yorum ve açıklamaların düşmanlıkları bileyip teröristleri teşvik etmesi, alarm verici düzeydedir ve suçtur. Klavyenin ardına saklanan insan müsveddelerinin burada saymak ve söylemekle bitiremeyeceğim dehşet verici mesajları, biliniz ki bu aziz milletin hiçbir değeriyle bağdaşmayacaktır. İnsanların yılbaşı gecesi katledilmelerine ‘Oh olsun’ demek bir defa İslam’la uzaktan yakından alakası olmadığı gibi kelimenin tam manasıyla alçaklıktır. İnanan - inanmayan, laik - anti laik, Alevi - Sünni kutuplaşmasına hizmet eden kim varsa Türk milletinin potansiyel ve her an açığa çıkması muhtemel azılı hasmıdır. Beklemeksizin bir olalım, diri olalım, iri olalım. Türkiye’nin geleceğini birlikte inşa edelim. Terörizmi milli mutabakat içinde imha edelim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!